In Bucatarie
+22
ale_m
greeneyes
Aricica
lil'angel
Gabi
Affair
Chocolate
c@t
Raven
buburuza*
ruxypixy
Iubita_ta
Criiis
Amber
anncutza
Nikoll
chatte
bibilush
strumfi
Daiana
Inanna
MicaNarcisa
26 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
In Bucatarie
Organizatorii concursului "In bucatarie" : www.decorix.ro
Durata concursului: 01.07.2010 - 31.07.2010
Premiile concursului:
Premiul 1: un weekend romantic, sau cu familia, la munte (Vila Cascada – Poiana Tapului, Busteni)
Premiul2: produse Decorix in valoare de 200 RON
Premiul 3: produse Decorix in valoare de 100 RON
Drept de participare: La concursul "In bucatarie" pot participa toti membrii forumului Roz dar care au un minim de 100 de postari
Tema concursului: Retete facute de voi in bucatarie.
Inscrierea: Pentru a participa la concurs fiecare concurent va parcurge 2 etape:
1. se va abona la catalogul “on-paper” (nu newsletter) al siteului www.decorix.ro.
Catalogul se afla pe prima pagina a siteului sus in partea dreapta. Adresa de email furnizata trebuie sa fie cea folosita la inscrierea pe forumul roz. Eu voi culege adresele de email ale concurentilor pentru a fi validate de sponsor. In caz ca o adresa nu se va regasi in baza de date a sponsorului concurentul va fi anuntat si daca nu remediaza situatia va fi descalificat.
2. dupa inscrierea la catalog concurentul va scrie in cadrul acestui topic o postare care trebuie sa contina: specificarea faptului ca s-a inscris la catalog si apoi o reteta in imagini si descrierea imaginilor. In cadrul retetei trebuie NEAPARAT sa utilizeze (sau sa-si imagineze ca ar fi mai bine sa utilizeze) minim un produs de bucatarie Decorix, precizandu-i codul de referinta si ca e de pe www.decorix.ro
Repet conditiile principale fara de care concurentul va fi descalificat sunt: inscrierea la catalog cu adresa de mail de pe forum si specificarea a minim un produs de bucatarie Decorix, precizandu-i codul de referinta si ca e de pe www.decorix.ro
Orice concurent are voie sa inscrie o singura reteta in concurs.
Departajarea Concurentilor: Se va face prin tragere la sorti pe care eu o voi filma in data de 01 august 2010. Pentru a nu iesi discutii eu nu voi participa la concurs.
Acordarea premiilor: Se va lua legatura cu sponsorul care va verifica inca o data adresa de email a castigatorilor si daca acestia au precizat minim un produl de pe site la realizarea rettei.
Responsabilitate: Prin înscrierea la concursul "In bucatarie." participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament .
Succes!
Durata concursului: 01.07.2010 - 31.07.2010
Premiile concursului:
Premiul 1: un weekend romantic, sau cu familia, la munte (Vila Cascada – Poiana Tapului, Busteni)
Premiul2: produse Decorix in valoare de 200 RON
Premiul 3: produse Decorix in valoare de 100 RON
Drept de participare: La concursul "In bucatarie" pot participa toti membrii forumului Roz dar care au un minim de 100 de postari
Tema concursului: Retete facute de voi in bucatarie.
Inscrierea: Pentru a participa la concurs fiecare concurent va parcurge 2 etape:
1. se va abona la catalogul “on-paper” (nu newsletter) al siteului www.decorix.ro.
Catalogul se afla pe prima pagina a siteului sus in partea dreapta. Adresa de email furnizata trebuie sa fie cea folosita la inscrierea pe forumul roz. Eu voi culege adresele de email ale concurentilor pentru a fi validate de sponsor. In caz ca o adresa nu se va regasi in baza de date a sponsorului concurentul va fi anuntat si daca nu remediaza situatia va fi descalificat.
2. dupa inscrierea la catalog concurentul va scrie in cadrul acestui topic o postare care trebuie sa contina: specificarea faptului ca s-a inscris la catalog si apoi o reteta in imagini si descrierea imaginilor. In cadrul retetei trebuie NEAPARAT sa utilizeze (sau sa-si imagineze ca ar fi mai bine sa utilizeze) minim un produs de bucatarie Decorix, precizandu-i codul de referinta si ca e de pe www.decorix.ro
Repet conditiile principale fara de care concurentul va fi descalificat sunt: inscrierea la catalog cu adresa de mail de pe forum si specificarea a minim un produs de bucatarie Decorix, precizandu-i codul de referinta si ca e de pe www.decorix.ro
Orice concurent are voie sa inscrie o singura reteta in concurs.
Departajarea Concurentilor: Se va face prin tragere la sorti pe care eu o voi filma in data de 01 august 2010. Pentru a nu iesi discutii eu nu voi participa la concurs.
Acordarea premiilor: Se va lua legatura cu sponsorul care va verifica inca o data adresa de email a castigatorilor si daca acestia au precizat minim un produl de pe site la realizarea rettei.
Responsabilitate: Prin înscrierea la concursul "In bucatarie." participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament .
Succes!
Re: In Bucatarie
ioooooi ce tare ii concursul. Multumim Mica si sponsorului, desigur.
Abia astept sa ma apuc de lucru!!!!
Abia astept sa ma apuc de lucru!!!!
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
ioooooi ce fain!
Mica, bravo ca ai reusit sa-i aduci ca sponsori pe www.decorix.ro
intrebare: reteta trebuie sa fie una complet noua? adica ceva ce n-am mai postat in alta parte?
Mica, bravo ca ai reusit sa-i aduci ca sponsori pe www.decorix.ro
intrebare: reteta trebuie sa fie una complet noua? adica ceva ce n-am mai postat in alta parte?
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Mar Iun 29 2010, 23:50, editata de 1 ori
Re: In Bucatarie
pai important e sa contina imagini si descrierea retetei..si sa contina elementele cerute de sponsor...specificarile alea...nu sa fie una noua neaparat
Re: In Bucatarie
Am intrat pe site-ul lor si au niste minunatii la sectiunea bucatarie, wow
Bafta fetelor, eu ma mai gandesc daca participic; prezenta mea o sa fie nesemnificativa in comparatie cu voi
Bafta fetelor, eu ma mai gandesc daca participic; prezenta mea o sa fie nesemnificativa in comparatie cu voi
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
yaaaay! cooking!
bibilush- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 16/09/2009
Numarul mesajelor : 7040
Data nasterii : 11/08/1989
Varsta : 35
Localizare : Besztrece
Stare de spirit : A naibii de dracoasa!
Re: In Bucatarie
Particip si eu cu o reteta de prajitura, mentionez ca m-am inscris pe site-ul www.decorix.ro la sectiunea Catalog(On-paper).
PRAJITURA DESTEAPTA(reteta este luata dupa un blog culinar)
Ingrediente:
8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.
In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.
Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.
In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la racit, o pudram cu zahar, eu am adaugat si un topping de capsuni pentru care as fi folosit produsul " Set 25 de pipete pentru decorare" ,cod de referinta REF: 34.48.26 dupa site-ul www.decorix.ro pentru a orna prajitura mult mai frumos, si apoi o putem servi.
Mi-as fi dorit sa am in bucatarie macar unul din platourile "Set de 6 platouri", cod de referinta REF: 36.10.46 , dupa site-ul www.decorix.ro pentru a renunta la obisnuita farfurie.
Este extraordinara, va recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare gustoasa.
PRAJITURA DESTEAPTA(reteta este luata dupa un blog culinar)
Ingrediente:
8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.
In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.
In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.
Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.
In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la racit, o pudram cu zahar, eu am adaugat si un topping de capsuni pentru care as fi folosit produsul " Set 25 de pipete pentru decorare" ,cod de referinta REF: 34.48.26 dupa site-ul www.decorix.ro pentru a orna prajitura mult mai frumos, si apoi o putem servi.
Mi-as fi dorit sa am in bucatarie macar unul din platourile "Set de 6 platouri", cod de referinta REF: 36.10.46 , dupa site-ul www.decorix.ro pentru a renunta la obisnuita farfurie.
Este extraordinara, va recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare gustoasa.
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
Bravo Nikol ai spart gheata!!!!
eu o sa vin dupa examenul din 14 :P
eu o sa vin dupa examenul din 14 :P
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
Multumesc, abia astept sa vad reteta ta
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
Nikoll - chiar aceasta prajitura am facut-o si eu ieri. e super buna!
anncutza- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 30/01/2010
Numarul mesajelor : 691
Data nasterii : 13/08/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : tanara mamica
Re: In Bucatarie
Nikoll, bravo pt prajitura si pentru prezentare
am facut si io prajitura asta, dar a mea n-a fost desteapta, ca n-a iesit nimic din ea.
vin si io in curand cu o reteta, dupa 14 sau poate intr-un moment de respiro :)
am facut si io prajitura asta, dar a mea n-a fost desteapta, ca n-a iesit nimic din ea.
vin si io in curand cu o reteta, dupa 14 sau poate intr-un moment de respiro :)
Re: In Bucatarie
eu nici nu am mai gatit in ultima vreme..asa ca ori pun una mai veche putin ori poate am ceva vreme si fac ceva bun bun.
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
Anncutza ma bucur ca ti-a placut
Daiana, am patit si eu o data sa nu mi se inchege straturile dar mi-am dat seama dupa ca nu batusem albusurile bine
Daiana, am patit si eu o data sa nu mi se inchege straturile dar mi-am dat seama dupa ca nu batusem albusurile bine
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
Hello, particip si eu pentru ca tocmai am gatit o supa simpla de legume. M-am inscris pe site-ul www.decorix.ro la sectiunea Catalog On-paper.
Din pacate am uitat sa pozez ingredientele, sper sa nu fiu descalificata, am fotografiat produsul final.
Supa de pui:
- 4 cartofi medii
- 4 morcovi medii
- un piept de pui intreg
- pantrunjel
- sare si putin piper
- o mana de taitei (eu am cumparat, nu i-am facut in casa)
Se pune la fiert pieptul de pui taiat ij bucati mai mici; se aduna toata spuma, asa incat sa ramana o supa limpede. Dupa ce a fiert puiul se adauga cartoful taiat cubulete si morcovul taiat rondele. Optional se poate adauga si o ceapa care sa fiarba pentru a dat gust, dar se va scoate la final.
Supa este foarte buna si usoara si arata asa.
Supa a iesit putin mai densa ca sa zic asa, adica cu mai multe ingrediente, ca sa fie consistenta.
Si oala
Ca si ustensile de gatit, inca nu am cumparat ceva de pe decorix.ro, insa mi-ar fi fostd e ajutor (pentru ca am cyratat multe legume) produsul Dispozitiv special de curatat si taiat legumele, cod REF: 33.72.00 si
Dispozitiv cu lama ceramica de curatat coji, cod REF: 36.18.44
Dupa ce vor fierbe toate legumele, se adauga taiteii la sfarsit si se presara pe deasupra cu patrunjel.
Din pacate am uitat sa pozez ingredientele, sper sa nu fiu descalificata, am fotografiat produsul final.
Supa de pui:
- 4 cartofi medii
- 4 morcovi medii
- un piept de pui intreg
- pantrunjel
- sare si putin piper
- o mana de taitei (eu am cumparat, nu i-am facut in casa)
Se pune la fiert pieptul de pui taiat ij bucati mai mici; se aduna toata spuma, asa incat sa ramana o supa limpede. Dupa ce a fiert puiul se adauga cartoful taiat cubulete si morcovul taiat rondele. Optional se poate adauga si o ceapa care sa fiarba pentru a dat gust, dar se va scoate la final.
Supa este foarte buna si usoara si arata asa.
Supa a iesit putin mai densa ca sa zic asa, adica cu mai multe ingrediente, ca sa fie consistenta.
Si oala
Ca si ustensile de gatit, inca nu am cumparat ceva de pe decorix.ro, insa mi-ar fi fostd e ajutor (pentru ca am cyratat multe legume) produsul Dispozitiv special de curatat si taiat legumele, cod REF: 33.72.00 si
Dispozitiv cu lama ceramica de curatat coji, cod REF: 36.18.44
Dupa ce vor fierbe toate legumele, se adauga taiteii la sfarsit si se presara pe deasupra cu patrunjel.
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
nikoll, imi place cum arata prajiturica
strumfi, vreau si eu supaaaa
strumfi, vreau si eu supaaaa
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
Ma bucur ca iti place Amber
Strumfi arata atat de bine supa
Strumfi arata atat de bine supa
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
ce bine arata prajitura si supa lu nevestica mea
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Re: In Bucatarie
Nikol află că mi-ai făcut poftă
Nu am mai mâncat de ceva vreme, dar este delicioasă.
Succes celor care participă!
Nu am mai mâncat de ceva vreme, dar este delicioasă.
Succes celor care participă!
Re: In Bucatarie
multumesc fetele
nu este cine stie ce in comparatie cu ce fac fetele ma straduiesc si eu
nu este cine stie ce in comparatie cu ce fac fetele ma straduiesc si eu
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
Criiis a scris:ce bine arata prajitura si supa lu nevestica mea
Iubita_ta a scris:Nikol află că mi-ai făcut poftă
Nu am mai mâncat de ceva vreme, dar este delicioasă.
Succes celor care participă!
Multumesc fetelor
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
M-am inscris la catalogul www.decorix.ro on-paper in 30 iunie si ieri din greseala inca o data (n-am mai gasit mail-ul de confirmare a inscrierii :P)
Produsele de pe www.decorix.ro enumerate mai jos nu le am, dar treaba ar fi mers cu siguranta mult mai usor daca le aveam in dotare
Produsele de pe www.decorix.ro enumerate mai jos nu le am, dar treaba ar fi mers cu siguranta mult mai usor daca le aveam in dotare
Ciorba de fasole verde
Mai intai si la-nceput Mami, harnicuta, a cules fasolea din gradina.
Apoi io m-am echipat cu sortul amuzant REF: 33.77.90-33.77.93 de pe www.decorix.ro si m-am apucat de treaba.
Am pregatit si celelalte ingrediente:
* morcovi
* ceapa
* ardei gras
* kaiser afumat
*marar proaspat (frunze, cozi)
(nu apar toate in poza pt ca n-am apucat sa le pozez).
Am spalat, am curatat de capete si am rupt fasolea in bucati mai mici.
Morcovii i-am curatat cu Dispozitivul special de curatat si taiat legumele REF: 33.72.00 de pe www.decorix.ro si i-am maruntit cu Razatoare Wonder Magic® REF: 38.58.24 de pe www.decorix.ro.
Ceapa am curatat-o si am tocat-o cu Aparatul de tocat REF: 93.04.82 de pe www.decorix.ro
Am pregatit aragazul cu Setul de 4 protectii pentru ochiurile de aragaz REF: 33.11.63 de pe www.decorix.ro, ca sa nu-l murdaresc cand calesc ceapa si morcovii intr-una din cele trei tigai din setul cu REF: 36.50.76 de pe www.decorix.ro
In kukta mare, am asezat frunze si cozi de marar, am adaugat fasolea maruntita, ardeiul intreg intepat din loc in loc si o bucata de kaiser tocata marunt (pt ca nu am avut baza de supa de carne pt aceasta ciorba).
Am adaugat aproximativ 3 litri de apa rece, am inchis oala sub presiune si am pus-o pe aragaz pe Placa pentru foc inabusit REF: 28.40.92 de pe www.decorix.ro, ca nu cumva sa se evapore toata ciorba in timp ce io navighez pe forumul roz :P
Dupa ce fasolea s-a inmuiat, am luat kukta de pe foc, am lasat-o sa se linisteasca, am deschis-o, am adaugat ceapa si morcovii caliti, am potrivit de sare, am inchis-o la loc si am mai lasat-o pe foc doar cat sa se patrunda toate aromele.
Pana cand am ajuns sa servim pranzul am tinut ciorba in 2 vase izoterme REF: 31.82.80 de pe www.decorix.ro, ca sa se mentina calda.
Am servit ciorba cu marar proaspat si acrita cu sare de lamaie (in lipsa de corcoduse).
Mai intai si la-nceput Mami, harnicuta, a cules fasolea din gradina.
Apoi io m-am echipat cu sortul amuzant REF: 33.77.90-33.77.93 de pe www.decorix.ro si m-am apucat de treaba.
Am pregatit si celelalte ingrediente:
* morcovi
* ceapa
* ardei gras
* kaiser afumat
*marar proaspat (frunze, cozi)
(nu apar toate in poza pt ca n-am apucat sa le pozez).
Am spalat, am curatat de capete si am rupt fasolea in bucati mai mici.
Morcovii i-am curatat cu Dispozitivul special de curatat si taiat legumele REF: 33.72.00 de pe www.decorix.ro si i-am maruntit cu Razatoare Wonder Magic® REF: 38.58.24 de pe www.decorix.ro.
Ceapa am curatat-o si am tocat-o cu Aparatul de tocat REF: 93.04.82 de pe www.decorix.ro
Am pregatit aragazul cu Setul de 4 protectii pentru ochiurile de aragaz REF: 33.11.63 de pe www.decorix.ro, ca sa nu-l murdaresc cand calesc ceapa si morcovii intr-una din cele trei tigai din setul cu REF: 36.50.76 de pe www.decorix.ro
In kukta mare, am asezat frunze si cozi de marar, am adaugat fasolea maruntita, ardeiul intreg intepat din loc in loc si o bucata de kaiser tocata marunt (pt ca nu am avut baza de supa de carne pt aceasta ciorba).
Am adaugat aproximativ 3 litri de apa rece, am inchis oala sub presiune si am pus-o pe aragaz pe Placa pentru foc inabusit REF: 28.40.92 de pe www.decorix.ro, ca nu cumva sa se evapore toata ciorba in timp ce io navighez pe forumul roz :P
Dupa ce fasolea s-a inmuiat, am luat kukta de pe foc, am lasat-o sa se linisteasca, am deschis-o, am adaugat ceapa si morcovii caliti, am potrivit de sare, am inchis-o la loc si am mai lasat-o pe foc doar cat sa se patrunda toate aromele.
Pana cand am ajuns sa servim pranzul am tinut ciorba in 2 vase izoterme REF: 31.82.80 de pe www.decorix.ro, ca sa se mentina calda.
Am servit ciorba cu marar proaspat si acrita cu sare de lamaie (in lipsa de corcoduse).
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Dum Iul 11 2010, 09:51, editata de 4 ori
Re: In Bucatarie
ce bine arata Daiana!
anncutza- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 30/01/2010
Numarul mesajelor : 691
Data nasterii : 13/08/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : tanara mamica
Re: In Bucatarie
Ioi Daiana, supica de pastai
tu daiana, da ai toate alea? produsele?
tu daiana, da ai toate alea? produsele?
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
Daiana
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
mersi, gagici
nuuu, nu le am. am si zis ca daca le aveam ar fi mers treaba mai usor. n-am io atatea ustensile, is cam scumpe pt bucataria mea
nuuu, nu le am. am si zis ca daca le aveam ar fi mers treaba mai usor. n-am io atatea ustensile, is cam scumpe pt bucataria mea
Daiana a scris:Produsele de pe www.decorix.ro enumerate mai jos nu le am, dar treaba ar fi mers cu siguranta mult mai usor daca le aveam in dotare
Re: In Bucatarie
ioi...n-am citit aia, n-am vazut. sorry!!!
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
Bunnn...M-am inscris pe site-ul www.decorix.ro la sectiunea Catalog On-paper.
Pentru ca am avut o perioada in care gateam si mai aveam mania sa fac si poze si sa scriu retete pe blog, am zis ca e cazul sa particip si eu cu o reteta ceva mai veche a mea, dar testata de zeci de ori: CLATITE CU CUPERCI.
Nu am inca niciun produs Decorix, dar cu siguranta cateva dintre ele mi-ar fi fost de mare ajutor in realizarea retetei:
Maxi-spatula REF: 22.13.41 -pentru ca desi fac clatite de vreo 10 ani, inca nu am reusit sa le intorc aruncandu-le in aer
Tigaie rabatabila REF: 37.20.89 - ar fi fost nemaipomenita pentru ca m-ar fi scutit de chinul intorsului clatitelor
Pulverizator de ulei REF: 32.57.83 - inca un produs pe care eu il consider practic la "fabricarea" clatitelor pentru ca este nevoie de ulei de prajit, dar in cantitati foarte mici la fiecare clatita in parte.
Si acum sa ne apucam de gatit.
Dacă eşti fan al ciupercilor (cum este cazul meu şi al majorităţii persoanelor de la mine din familie) reteta mea o sa iti placa mai mult ca sigur.
Se fac prin urmare nişte clătite obişnuite. Aici fiecare cum le-a învăţat şi cum îi plac. Eu de obicei fac puţine şi de aceea folosesc un ou, făină, apă minerală (ies mai pufoase decât cu lapte) şi un strop de ulei de măsline. Ideea e ca din toate astea să iasă o coca de consistenţa unui chefir sau cam ca o smântână subţire.
După ce le prăjiţi, în final ar trebui să aveţi cam aşa ceva. Mă rog, mult mai multe, dar cam aşa...
Umplutura se face din:
* ceapă tocată şi călită
*ciuperci din conservă
*porumb dulce de la conservă
*unul sau două ouă, depinde de cât de multe clătite avem şi de cantitatea de ciuperci
*caşcaval ras
*ketchup
* condimente şi verdeţuri tocate în funcţie de preferinţele fiecăruia (eu am pus în astea cimbru, alteori le fac cu mult mărar tocat)
Se călesc ceapa şi porumbul, după care se adaugă şi ciupercile pentru câteva minute, când încep să se rumenească un pic se adaugă ketchupul şi oul. Se amestecă şi se stinge focul. După ce s-a răcit un minut se adaugă caşcavalul ras şi condimentele.
Se pun două linguri de compoziţie pe un sfert de clătită
Se împăturesc clătitele în 4
Secţiune prin clătită
De menţionat că dacă atunci când sunt calde sunt absolut fenomenale, nici reci nu sunt deloc rele. Într-o variantă mai elaborată pe care o făceam la început, după ce le împătuream le mai puneam nişte caşcaval ras pe deasupra şi le băgam la cuptor vreo 10 minute.
Voila!
Pentru ca am avut o perioada in care gateam si mai aveam mania sa fac si poze si sa scriu retete pe blog, am zis ca e cazul sa particip si eu cu o reteta ceva mai veche a mea, dar testata de zeci de ori: CLATITE CU CUPERCI.
Nu am inca niciun produs Decorix, dar cu siguranta cateva dintre ele mi-ar fi fost de mare ajutor in realizarea retetei:
Maxi-spatula REF: 22.13.41 -pentru ca desi fac clatite de vreo 10 ani, inca nu am reusit sa le intorc aruncandu-le in aer
Tigaie rabatabila REF: 37.20.89 - ar fi fost nemaipomenita pentru ca m-ar fi scutit de chinul intorsului clatitelor
Pulverizator de ulei REF: 32.57.83 - inca un produs pe care eu il consider practic la "fabricarea" clatitelor pentru ca este nevoie de ulei de prajit, dar in cantitati foarte mici la fiecare clatita in parte.
Si acum sa ne apucam de gatit.
Dacă eşti fan al ciupercilor (cum este cazul meu şi al majorităţii persoanelor de la mine din familie) reteta mea o sa iti placa mai mult ca sigur.
Se fac prin urmare nişte clătite obişnuite. Aici fiecare cum le-a învăţat şi cum îi plac. Eu de obicei fac puţine şi de aceea folosesc un ou, făină, apă minerală (ies mai pufoase decât cu lapte) şi un strop de ulei de măsline. Ideea e ca din toate astea să iasă o coca de consistenţa unui chefir sau cam ca o smântână subţire.
După ce le prăjiţi, în final ar trebui să aveţi cam aşa ceva. Mă rog, mult mai multe, dar cam aşa...
Umplutura se face din:
* ceapă tocată şi călită
*ciuperci din conservă
*porumb dulce de la conservă
*unul sau două ouă, depinde de cât de multe clătite avem şi de cantitatea de ciuperci
*caşcaval ras
*ketchup
* condimente şi verdeţuri tocate în funcţie de preferinţele fiecăruia (eu am pus în astea cimbru, alteori le fac cu mult mărar tocat)
Se călesc ceapa şi porumbul, după care se adaugă şi ciupercile pentru câteva minute, când încep să se rumenească un pic se adaugă ketchupul şi oul. Se amestecă şi se stinge focul. După ce s-a răcit un minut se adaugă caşcavalul ras şi condimentele.
Se pun două linguri de compoziţie pe un sfert de clătită
Se împăturesc clătitele în 4
Secţiune prin clătită
De menţionat că dacă atunci când sunt calde sunt absolut fenomenale, nici reci nu sunt deloc rele. Într-o variantă mai elaborată pe care o făceam la început, după ce le împătuream le mai puneam nişte caşcaval ras pe deasupra şi le băgam la cuptor vreo 10 minute.
Voila!
Re: In Bucatarie
moaaaama, ruxy, mi-am adus aminte ca am facut si io ceva asemanator! must make again
azi am primit prin posta catalogul decorix
azi am primit prin posta catalogul decorix
Re: In Bucatarie
minunat printre preferatele mele
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
Ruxy ce bine arata
Si eu am primit catalogul Decorix
Si eu am primit catalogul Decorix
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
vai ce bine arata!!!
anncutza- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 30/01/2010
Numarul mesajelor : 691
Data nasterii : 13/08/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : tanara mamica
Re: In Bucatarie
M-am inscris astazi pe site-ul www.decorix.ro la sectiunea Catalog On-paper.
Reteta asta am ochit-o mai demult, dar abia acum m-am incumetat sa o prepar:
Tort cu branza si frisca
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
1/4 lingurita praf de copt
Pentru umplutura de brinza:
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 pliculete de zahar vanilat
500g de brinza de vaci
500g mascarpone
zeama de la o lamiie
coaja rasa de la o lamiie
2 lingurite de cognac (eu am pus 2 linguri mari )
2 pliculete de gelatina alba
500 ml frisca lichida
gem (am folosit de caise)
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Acoperim fundul unei forme de tort de 26 cm cu hirtie de copt.
Separam cele 3 oua, si batem albusurile pina devin foarte tari.
(pentru aceasta operatiune mi-ar fi fost de ajutor Separatorul de galbenus - REF: 30.50.49 de pe decorix.ro)
Adaugam treptat zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.
Apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand cu mixerul pina ce totul este omogen.
Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la compozitia de oua.
Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.
Punem in forma si lasam 20-25 de min. la 180 de grade. Eventual testam cu o scobitoare daca este copt.
(mi-ar fi fost de folos Temporizatorul “buburuza” - REF: 39.43.78 de pe decorix.ro)
Lasam blatul sa raceasca in forma, dupa care il scoatem scoatem.
Pentru umplutura de brinza punem gelatina 10 minute in apa rece, sa se hidrateze.
Intre timp separam 4 oua.
Cele 4 galbenusuri, pliculetele de zahar vanilat si zaharul pudra se bat cu mixerul pina devin o masa mai groasa.
Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.
Gelatina o incalzim impreuna cu 2 linguri de mascarpone pe bain-marie pina se topeste.
(ar fi fost mult mai simplu daca aveam Cratita pentru baie de aburi - REF: 34.35.95 de pe decorix.ro)
Acum turnam gelatina peste amestecul de brinza si mascarpone mixind in continuare.
Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca incepe sa se intareasca putin.
Intre timp, batem frisca tare de tot, dupa care o incorporam in masa de brinza.
Taiem blatul in doua. (cu ajutorul Firului pentru taiat blatul in straturi – REF: 36.89.54 de pe decorix.ro)
Partea de jos o punem pe fundul unei forme de tort, ungem subtire cu gemul de caise, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza.
Ungem si al doilea blat cu gem si il asezam deasupra umpluturii, apasand usor cu mina.
Lasam tortul la rece peste noapte (sau cat reusim sa rezistam ).
Pudram cu zahar si atacam
Reteta asta am ochit-o mai demult, dar abia acum m-am incumetat sa o prepar:
Tort cu branza si frisca
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
1/4 lingurita praf de copt
Pentru umplutura de brinza:
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 pliculete de zahar vanilat
500g de brinza de vaci
500g mascarpone
zeama de la o lamiie
coaja rasa de la o lamiie
2 lingurite de cognac (eu am pus 2 linguri mari )
2 pliculete de gelatina alba
500 ml frisca lichida
gem (am folosit de caise)
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Acoperim fundul unei forme de tort de 26 cm cu hirtie de copt.
Separam cele 3 oua, si batem albusurile pina devin foarte tari.
(pentru aceasta operatiune mi-ar fi fost de ajutor Separatorul de galbenus - REF: 30.50.49 de pe decorix.ro)
Adaugam treptat zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.
Apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand cu mixerul pina ce totul este omogen.
Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la compozitia de oua.
Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.
Punem in forma si lasam 20-25 de min. la 180 de grade. Eventual testam cu o scobitoare daca este copt.
(mi-ar fi fost de folos Temporizatorul “buburuza” - REF: 39.43.78 de pe decorix.ro)
Lasam blatul sa raceasca in forma, dupa care il scoatem scoatem.
Pentru umplutura de brinza punem gelatina 10 minute in apa rece, sa se hidrateze.
Intre timp separam 4 oua.
Cele 4 galbenusuri, pliculetele de zahar vanilat si zaharul pudra se bat cu mixerul pina devin o masa mai groasa.
Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.
Gelatina o incalzim impreuna cu 2 linguri de mascarpone pe bain-marie pina se topeste.
(ar fi fost mult mai simplu daca aveam Cratita pentru baie de aburi - REF: 34.35.95 de pe decorix.ro)
Acum turnam gelatina peste amestecul de brinza si mascarpone mixind in continuare.
Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca incepe sa se intareasca putin.
Intre timp, batem frisca tare de tot, dupa care o incorporam in masa de brinza.
Taiem blatul in doua. (cu ajutorul Firului pentru taiat blatul in straturi – REF: 36.89.54 de pe decorix.ro)
Partea de jos o punem pe fundul unei forme de tort, ungem subtire cu gemul de caise, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza.
Ungem si al doilea blat cu gem si il asezam deasupra umpluturii, apasand usor cu mina.
Lasam tortul la rece peste noapte (sau cat reusim sa rezistam ).
Pudram cu zahar si atacam
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
vai ce bine arata!
si eu tot vreau de ceva timp sa fac un tort cu branza. cred ca e tare bun
si eu tot vreau de ceva timp sa fac un tort cu branza. cred ca e tare bun
anncutza- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 30/01/2010
Numarul mesajelor : 691
Data nasterii : 13/08/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : tanara mamica
Re: In Bucatarie
anncutza, mersi
tortul e intr-adevar delicios, dar tropaie colesterolul prin vene dupa ce mananci o felie
m-am luat cu postarea mea kilometrica si nu am mai apucat sa salivez la bunatatile nou-aparute
daiana, tu intodeauna faci papa bun, si pozele sunt atat de apetisante
la ora asta chiar ar merge o ciorbita de fasole 'bio'
ruxy, ce-mi faci cu clatitele aleeeeaaaa???
ia arunca-mi una si mie, dar repede
tortul e intr-adevar delicios, dar tropaie colesterolul prin vene dupa ce mananci o felie
m-am luat cu postarea mea kilometrica si nu am mai apucat sa salivez la bunatatile nou-aparute
daiana, tu intodeauna faci papa bun, si pozele sunt atat de apetisante
la ora asta chiar ar merge o ciorbita de fasole 'bio'
ruxy, ce-mi faci cu clatitele aleeeeaaaa???
ia arunca-mi una si mie, dar repede
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
Ce as mai arunca cu clatite in voi dar si in mine, din pacate nu am mai facut demult si acum is pe mare fuga pentru ca mine plec in vama, la targ de handmade, asa ca pls tineti-mi pumnii.
Re: In Bucatarie
ruxypixy a scris:Ce as mai arunca cu clatite in voi dar si in mine, din pacate nu am mai facut demult si acum is pe mare fuga pentru ca mine plec in vama, la targ de handmade, asa ca pls tineti-mi pumnii.
ce fain de tine!
azi incepe si folk you, o sa fie nebunie mare in vama
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: In Bucatarie
cand merg la cluj ma inscriu si eu ca mi-am salvat o reteta,sper sa nu uit.
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: In Bucatarie
M-am inscris pe 15.07.2010 pe site-ul www.decorix.ro la sectiunea Catalog On-paper.
Eu sunt mare amatoare de paste cu ton si am salvate cate si mai cate variatii, iar aceasta este cea mai recenta incercata. Mentionez ca nu detin nici una dintre ustensilele de pe decorix.ro mentionate mai jos.
Paste cu ton si smantana
Ingrediente:
- paste( eu am folosit 200 gr. tagliatelle)
- o conserva cu ton
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- sos de rosii
- smantana
- unt
- sare, piper
Pastele se pun la fiert cu putina sare. Eu le-am lasat cam 6 minute, fiindca se fac destul de repede si oricum mie imi plac pastele un pic mai tari.
Intr-o alta tigaie se pune la topit cam 100 gr. de unt. As fi putut folosi una dintre tigaile din setul de pe site REF: 36.50.76 .
Dupa ce s-a topit untul, se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul tocat. Mi-ar fi fost de folos la maruntirea usturoiului presa pentru usturoi REF: 42.69.89 .
Se lasa sa se rumeneasca un pic ceapa, dupa care se adauga tonul (ar fi fost de mare ajutor deschizatorul de conserve REF: 40.56.39
).
Tonul se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga sare, piper si cam 2 linguri de sos de rosii.
Se amesteca si dupa ce mai scade un pic, se adauga si pastele fierte ( strecuratoarea pentru paste REF: 35.10.75 ar fi fost la indemana).
Fiindca am avut de manevrat cu o oala si o tigaie ar fi fost folositor
suportul pentru tacamuri REF: 42.69.62
.
Dupa cam un minut in care se lasa pastele pe foc cu tonul, se adauga si 2-3 linguri de smantana.
La servirea mesei mi-ar fi placut sa folosesc servetele de masa colorate
REF: 32.63.90.
Acesta este rezultatul final, care e delicios.
Eu sunt mare amatoare de paste cu ton si am salvate cate si mai cate variatii, iar aceasta este cea mai recenta incercata. Mentionez ca nu detin nici una dintre ustensilele de pe decorix.ro mentionate mai jos.
Paste cu ton si smantana
Ingrediente:
- paste( eu am folosit 200 gr. tagliatelle)
- o conserva cu ton
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- sos de rosii
- smantana
- unt
- sare, piper
Pastele se pun la fiert cu putina sare. Eu le-am lasat cam 6 minute, fiindca se fac destul de repede si oricum mie imi plac pastele un pic mai tari.
Intr-o alta tigaie se pune la topit cam 100 gr. de unt. As fi putut folosi una dintre tigaile din setul de pe site REF: 36.50.76 .
Dupa ce s-a topit untul, se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul tocat. Mi-ar fi fost de folos la maruntirea usturoiului presa pentru usturoi REF: 42.69.89 .
Se lasa sa se rumeneasca un pic ceapa, dupa care se adauga tonul (ar fi fost de mare ajutor deschizatorul de conserve REF: 40.56.39
).
Tonul se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga sare, piper si cam 2 linguri de sos de rosii.
Se amesteca si dupa ce mai scade un pic, se adauga si pastele fierte ( strecuratoarea pentru paste REF: 35.10.75 ar fi fost la indemana).
Fiindca am avut de manevrat cu o oala si o tigaie ar fi fost folositor
suportul pentru tacamuri REF: 42.69.62
.
Dupa cam un minut in care se lasa pastele pe foc cu tonul, se adauga si 2-3 linguri de smantana.
La servirea mesei mi-ar fi placut sa folosesc servetele de masa colorate
REF: 32.63.90.
Acesta este rezultatul final, care e delicios.
buburuza*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 22/09/2009
Numarul mesajelor : 4174
Data nasterii : 08/08/1988
Varsta : 36
Re: In Bucatarie
Buburuza, arata tare bine
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Re: In Bucatarie
mersi frumos, fetele. E si tare gustos. Iubitul meu m-a rugat sa mai fac si a doua zi, fiindca nu se saturase inca.
buburuza*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 22/09/2009
Numarul mesajelor : 4174
Data nasterii : 08/08/1988
Varsta : 36
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Masuri in bucatarie
» Sfaturi in bucatarie si la masa
» Ustensile de bucatarie - razatoarea
» Bucatarie traditionala sau minimalista?
» Pericole ascunse in bucatarie si nu numai
» Sfaturi in bucatarie si la masa
» Ustensile de bucatarie - razatoarea
» Bucatarie traditionala sau minimalista?
» Pericole ascunse in bucatarie si nu numai
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20