Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
Masuri in bucatarie EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Masuri in bucatarie EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Masuri in bucatarie EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Masuri in bucatarie EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Masuri in bucatarie EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Masuri in bucatarie EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Masuri in bucatarie EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Masuri in bucatarie EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Masuri in bucatarie EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Masuri in bucatarie EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Masuri in bucatarie

2 participanți

In jos

Masuri in bucatarie Empty Masuri in bucatarie

Mesaj Scris de Daiana Sam Ian 30 2010, 00:45

Daca nu avem la indemana un cantar putem sa folosim ca masura o lingura, o lingurita, un pahar, o cana sau o ceasca.

1 Lg cu varf zahar = 30 g (lingura rasa = 20g)

1 Lg cu varf faina = 25 g lingura rasa = 15g)

Un pahar de 250 ml inseamna
faina – 125 g
zahar tos – 200 g
zahar pudra – 180 g
sare – 220 g
gris – 200 g
orez – 230 g
malai – 200 g
pesmet – 125 g
nuci macinate – 200 g
nuci pisate – 225 g
fasole boabe – 220 g
mazare – 230 g
lapte praf 120 g
unt topit – 245 g
ulei – 245 ml
smantana – 250 g
bulion – 220 g
sirop – 330 ml

O lingura inseamna:
faina – 25 g
zahar tos – 30 g
zahar pudra – 25 g
sare – 30 g
gris – 25 g
malai 15 g
orez – 25 g
pesmet – 15 g
bulion – 25 g
nuci macinate – 25 g
lapte praf – 20 g
lapte – 20 ml
ulei – 20-25 ml
unt topit, untura – 20 g
smantana – 25 g
apa, vin, bere – 15 ml
sirop 20 ml

O lingurita inseamna:
faina – 10 g
zahar tos –12 g
sare – 12 g
gris – 8 g
pesmet – 5 g
lapte praf – 5 g
smantana – 5 g
unt topit – 5 g
apa, vin, bere – 6 ml
sirop – 7 ml


1 pahar de vin = 1/2 dl (150 cm3);
1 ceaşcă obişnuită de cafea cu lapte = 2 dl (200 ml); = cana
1 ceaşcă mare de cafea cu lapte = 2 1/2 dl (250 ml); = cana
1 lingură cu vârf de făină = 25 g;
1 lingură rasă de făină = 15 g;
1 ceaşcă de făină = 250 g; (hmmm aici o fi vreo greseala? ca in rest scrie tot 125 g. masurile sint copiate de pe diferite siteuri)
1 lingură de zahăr = 25 – 30 g;
1 ceaşcă de zahăr = circa 200 g;
1 lingură de untură sau de unt = 25 g.


Masuri aproximative folosite in bucatarie
Un varf de cutit cu sare 2 g
O lingura cu lapte sau apa 15 g
O lingura rasa cu orez 20 g
O lingura rasa cu gris 20 g
O lingura rasa cu malai 15 g
O lingura rasa cu zahar tos 20 g
O lingura rasa cu faina 15 g
O lingura cu varf cu faina 20 g
O lingura cu unt, untura 20-25 g
O lingura cu ulei 20 g
O lingurita cu unt, untura, ulei 5 g
O lingurita cu lapte, apa 6 g
O lingurita rasa cu zahar tos 5 g
O lingurita rasa cu faina 4 g
Un pahar de apa cu zahar tos 200 g
Un pahar de apa cu faina 125 g
O farfurie adanca de supa 400 ml
Un polonic mare de supa 400 ml
Un polonic mic de supa 80 ml
Un cub de zahar 6 g
O chifla 40-50 g


Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Apr 16 2012, 00:51, editata de 1 ori
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Masuri in bucatarie Empty Re: Masuri in bucatarie

Mesaj Scris de strumfi Mar Iul 26 2011, 01:22

o cana simpla ca asta are 250 ml?

Masuri in bucatarie Stockphotohandholdingco

strumfi
strumfi
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39

Sus In jos

Masuri in bucatarie Empty Re: Masuri in bucatarie

Mesaj Scris de Daiana Mar Iul 26 2011, 01:26

da
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Masuri in bucatarie Empty Re: Masuri in bucatarie

Mesaj Scris de Daiana Dum Noi 11 2012, 06:45

Oven Baking Temperatures

Fahrenheit, Celsius, and Gas Number Conversions

To Convert Fahrenheit to Celsius:
Subtract 32, multiply by 5, then divide by 9

To Convert Celsius to Fahrenheit:
Multiply by 9, divide by 5, then add 32.

Fahrenheit (degrees F) Celsius (degrees C) Gas Number Oven Terms

225 degrees F 110 degrees C 1/4 Very Cool
250 degrees F 130 degrees C 1/2 Very Slow
275 degrees F 140 degrees C 1 Very Slow
300 degrees F 150 degrees C 2 Slow
325 degrees F 165 degrees C 3 Slow
350 degrees F 177 degrees C 4 Moderate
375 degrees F 190 degrees C 5 Moderate
400 degrees F 200 degrees C 6 Moderately Hot
425 degrees F 220 degrees C 7 Hot
450 degrees F 230 degrees C 8 Hot
475 degrees F 245 degrees C 9 Hot
500 degrees F 260 degrees C 10 Extremely Hot
550 degrees F 290 degrees C 10 Broiling



Read more: http://www.joyofbaking.com/OvenTemperatures.html#ixzz2BwAXSIiO
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Masuri in bucatarie Empty Re: Masuri in bucatarie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum