Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Pericole ascunse in bucatarie si nu numai EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

3 participanți

In jos

Pericole ascunse in bucatarie si nu numai Empty Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

Mesaj Scris de gia1303 Mar Iun 29 2010, 00:09

Pericole ascunse care ne pandesc prin bucatarie din ambalajele pe care le folosim, din recipientele in care tinem mancarea, din produsele pe care le folosim in bucatarie, din... you name it sau prin restul casei.

subiect despartit de la cartea de bucate
edit by Daiana





Daiana, fetelor, sper sa nu va suparati pe mine...mai ales ca sunt noua dar nu mai mancati alimente in aluminu si foi din astea...des, pentru ca nu e sanatos si mai ales nu mai folositi tot felul de potentiatori din astia de aroma gen : condimente pt cartofi, pt peste, pt. ca sunt f nasanatoase.

Cateva ponturi: 1.cartofii imediat dupa curatare se pun pt. cateva minute in apa ca sa le mai iasa din amidon
2. ar fi bine sa fie scursi de apa pe un servet pentru ca se rumenesc mai frumos.
3. daca faceti si aveti pofta de cartofi copti in coaja .....dupa ce spalati foarte bine cartofii ...lasati-i pt 5 minute in apa...+ o lingurita bicarbonat pentru eventualele insecte care i-au parazitat din timpul cultivarii - italienii nu traiesc fara bicarbonat in casa...orice fruct, leguma achizitionata este supus procedeului acesta.


Cartofii mei preferati sunt cu rozmarin proaspat, usturoi si oregano si pusi la cuptor ...bine eu am trecut pe mancare mai lacto-ovo-vegetariana ...nu mananc pui si nici porc decat o data la o mie de ani...mai exact cand ajung la bunica-mea si la soacra-mea sa nu fiu chiar ciudata de tot :)) si nu combin cartofii cu carne nici daca ma bati ....cola nu, suc nu, numai apa plata, limonada si cam atata, si condimente naturale doar...si uscate cat mai bio cu putinta

gia1303
Bebe Roz
Bebe Roz

Data de inscriere : 28/06/2010

Numarul mesajelor : 18
Data nasterii : 13/03/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in love...everyday and forever

Sus In jos

Pericole ascunse in bucatarie si nu numai Empty Re: Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

Mesaj Scris de Daiana Mar Iun 29 2010, 01:39

stai linistita, gia, nu ne suparam :)
si daca comentam e pt a explica, asa cum am sa fac imediat, nu de suparare ci pt lamurire Pericole ascunse in bucatarie si nu numai 506125

referitor la alufolie si pungi:
* alufolie am mai folosit pt ca este practica dar de cand m-am indragostit de yena, nu mai am nevoie de alufolie. in yena fac la fel de bine pulpe sau friptura. ramane partea cu pus yena la inmuiat si apoi frecat frecat frecat.
* punga pt fripturi am inceput s-o folosesc acuma de foarte curand tocmai din cauza faptului de mai sus 'frecat frecat frecat' Pericole ascunse in bucatarie si nu numai 41589
nu stiu daca are vreun efect negativ asupra sanatatii, sincer n-am cercetat, deci n-as putea sa spun nimic stiintific. dar ma gandesc ca e tot doar un plastic. adica la fel cum folosim vase din plastic in care depozitam alimente la frigider sau pungi de plastic in care punem la congelator legume sau pungi in care punem sandwichul pt la lucru sau te miri ce, la fel si pungile astea, doar ca sint mai rezistente la temperatura mare.
aaaa plus ca neacoperiti ies uscati si inecaciosi de mama focului. am incercat nu doar o data.

referitor la condimetele pre-amestecate:
am cam citit ce scrie pe ambalajele lor si nu-mi place ce-am citit :(, insa comoditatea isi spune cuvantul. pun o lingurita de amestec si hai mai departe cu gatitul. plus ca la unele imi place gustul mixului pe care io nu-l nimeresc daca amestec condimentele respective. unde pot evit pliculetele si pun condimente curate.

1.etapa cu cartofii curatati si taiati, lasati sa stea in apa rece, io n-o mai specific si nici n-o pozez pt ca mi se pare ceva de la sine inteles. adica io asa fac de cand ma stiu, asa face si mami, asa facea si bunica. n-o fac cu gandul la amidonul care tre sa iasa ci pe motiv ca din cauza amidonului apa in care fierb cartofii se face foarte tulbure, iar la prajit la fel se tulbura uleiul.
2. cartofii pt prajit ii las in strecurator la scurs pana fac altceva, dar daca am loc pe masa ii intind pe un prosopo de bucatarie.
3. nu-mi plac cartofii copti/fierti in coaja pe motiv de moft pt ca nu-mi place sa stau dupa aia sa-i belesc de coaja. grrrr i hate it.


aaa apropo cum faci tu cartofii la cuptor? am inteles cu condimentele, dar in ce-i pui? ulei sau apa pui peste ei?
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Pericole ascunse in bucatarie si nu numai Empty Re: Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

Mesaj Scris de Inanna Mar Iun 29 2010, 01:43

gia merci pt sfaturi...sa ne mai zici ca zici bine. mie una mi-ar place sa dezvoltam subiectul. avem topic oare?
s eu am renuntat la condimentele alea speciale pentru carne, cartofi&Co. mai bine pun numa sare si piper macinat proaspat si gata...

si fain stil alimentar ai!! daca tot ai asa faine regule scrie-ne si noua niste retete...asa mai dietetice

Inanna
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 22/09/2008

Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect

Sus In jos

Pericole ascunse in bucatarie si nu numai Empty Re: Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

Mesaj Scris de gia1303 Mar Iun 29 2010, 04:43

m-am mai tot uitat la tv pe emisiunile culinare si l-am mai ascultat partial pe nebunul ala de Mencinicopschii ...anyway...documentandu-ma am aflat ca prezent in alimente, aer si apa, aluminiul este un element chimic neurotoxic, responsabil de aparitia dementei Alzheimer, nu are ce cauta in bucatarie pt.ca in ultima vreme specialistii au constatat o concentratie crescuta de aluminiu in organismul oamenilor, mai ales al copiilor, intoxicarea putand ajunge saptamanal la 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram, in conditiile in care cantitatea tolerabila este de cel mult un miligram.
Efectele imediate consumarii sunt urmatoarele: omul are dureri de cap, se baloneaza, i se usuca pielea si isi pierde pofta de mancare.
Cantitatea de aluminiu creste peste cota admisa si atunci cand pestele si carnea sunt gatite in oale din aluminiu sau sunt impachetate in folie de aluminiu (staniol, supus la temperaturi mari in cuptor).
Am citat de pe un site mai sus.
Acum...ce sa zic ...daca ar fi dupa astia nu am mai manca de nici unele...dar eu sunt pro alimentatie cat mai naturala si cat se poate mai putin elaborata dar aici nu prea reusesc...
Ei zic pe pachet ca nu e daunatoare dar cu ce naiba o trateaza ei ...ma tot gandesc in acest caz de devine asa putin daunatoare...poate ca in contact cu uleiul mananc aluminiu prajit...nu stiu cat de fondata este informatia dar prefer sa nu ma risc.

Si folia sau punga de plastic in cauza, subiectul nostru de fatza se pare ca ar contine bisphenol A adica BPA, a chemical inside some plastics that can leach into water or food slowly over time, potentially causing serious health problems like cancer si aici intra o mare varietate de chestiuni....oricum este inevitabil sa nu te atingi de ele din cauza acestei industrializari si capitalizari nenorocite....dar care aveti bebelusi incercati sa ii feriti in tinerete de plastic...si tot ceea ce tine de el....adica biberoane de plastic, papa din castron de plastic, lingurite de plastic, etc. Si intr-adevar si bunicii sau strabunici nostrii foloseau aluminiu...lingurile si alte cele...dar ei nu se loveau zilnic de aluminiu...si plastic ca noi...nu mergeau la market in pauza de masa cu cutiuta de plastic...mergeau cu servetu si cu coltu de paine in el, iar cele mai multe vase eu imi aduc aminte ca erau din lut si sticla si portelan.
Plus ca prea in secolul asta au aparut fel si fel de boli...deci ar trebui sa ne intoarcem treptat la un mod de viata mai sanatos. Greu este inceputul ...ca exact chestiunile astea de fac viata mai usoara te pot imbolnavi Pericole ascunse in bucatarie si nu numai 772366

gia1303
Bebe Roz
Bebe Roz

Data de inscriere : 28/06/2010

Numarul mesajelor : 18
Data nasterii : 13/03/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in love...everyday and forever

Sus In jos

Pericole ascunse in bucatarie si nu numai Empty Re: Pericole ascunse in bucatarie si nu numai

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum