Retete orientale
+7
vero79
Raven
Inanna
kiki
DaniHeart
Daiana
ladyiulia
11 participanți
Pagina 1 din 1
Retete orientale
M-am gandit ca v-ar face placere sau macar ati fi curioase sa incercati si ceva mancare de prin tarile orientale cum ar fii Egiptul, Maroc , Liban, Turcia..dupa cum am mai scris si la alte topicuri eu locuiesc in Egipt asa ca am sa va dau o reteta egipteana astazi si daca sunteti interesate de topic am sa revin cu altele.Reteta este specific egipteana si este mancarea traditionala a egiptenilor !
Koshari - orez cu paste
Ingrediente
-macaroane - jumatate de punga (250gr)
-orez (roz )- 2 pahare
-linte ( atz ) - 125 gr
-fidea (shaaria )- 3 linguri mari
-cub de supa - 1 buc
-rosii proaspete (tamatem )- 1/2 kg
-usturoi ( tom)- 4 catei
-ceapa (basal )- 3-4 cepe mari
-otet ( hal )- 1/4 pahar
-sare , piper
-ulei
Toate ingredientele se prepara separat, fiecare in vasul lui in acelasi timp.Pastele se pun la fiert iar dupa ce s-au fiertse scurg bine de apa, se adauga 1 lingura de ulei si un praf de sare.
Fideaua se prajeste in ulei pana devine maronie intr-un vas incapator .Cand fideaua este gata se adauga peste ea orezul si se acopera cu apa deasupra orezului cu un deget.Orezul se fierbe pana scade apa de deasupra apoi oala se pune pe o tabla iar focul se da la minim.Se fierbe asa mocnit pana orezul este fiert si se aude trosnind.
Lintea se fierbe in apa iar dupa ce s-a fiert se scurge bine de apa .
Sosul de rosii se prepara in felul urmator:usturoiul se prajeste in ulei pana devine foarte putin maroniu apoi se adauga rosiile (acestea se mixeaza inainte de a fi adaugate pana devine suc ) , se adauga otetul,cubul de supa si un praf de piper negru.Se lasa pina da in clocot apoi se adauga o jumatate de pahar de apa.
Ceapa se taie rondele apoi se prajeste in ulei pana devine maro spre negru.
Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite se pune pe rand un strat de paste , unul de orez cu fidea,se presara deasupra lintea si ceapa prajita apoi se adauga sosul de rosii dupa cit se doreste .
Pofta buna !
Koshari - orez cu paste
Ingrediente
-macaroane - jumatate de punga (250gr)
-orez (roz )- 2 pahare
-linte ( atz ) - 125 gr
-fidea (shaaria )- 3 linguri mari
-cub de supa - 1 buc
-rosii proaspete (tamatem )- 1/2 kg
-usturoi ( tom)- 4 catei
-ceapa (basal )- 3-4 cepe mari
-otet ( hal )- 1/4 pahar
-sare , piper
-ulei
Toate ingredientele se prepara separat, fiecare in vasul lui in acelasi timp.Pastele se pun la fiert iar dupa ce s-au fiertse scurg bine de apa, se adauga 1 lingura de ulei si un praf de sare.
Fideaua se prajeste in ulei pana devine maronie intr-un vas incapator .Cand fideaua este gata se adauga peste ea orezul si se acopera cu apa deasupra orezului cu un deget.Orezul se fierbe pana scade apa de deasupra apoi oala se pune pe o tabla iar focul se da la minim.Se fierbe asa mocnit pana orezul este fiert si se aude trosnind.
Lintea se fierbe in apa iar dupa ce s-a fiert se scurge bine de apa .
Sosul de rosii se prepara in felul urmator:usturoiul se prajeste in ulei pana devine foarte putin maroniu apoi se adauga rosiile (acestea se mixeaza inainte de a fi adaugate pana devine suc ) , se adauga otetul,cubul de supa si un praf de piper negru.Se lasa pina da in clocot apoi se adauga o jumatate de pahar de apa.
Ceapa se taie rondele apoi se prajeste in ulei pana devine maro spre negru.
Dupa ce toate ingredientele au fost pregatite se pune pe rand un strat de paste , unul de orez cu fidea,se presara deasupra lintea si ceapa prajita apoi se adauga sosul de rosii dupa cit se doreste .
Pofta buna !
Re: Retete orientale
Sotul meu zice ca mancarea pe care eu o numesc Fatteh cu pui nu este de fapt fatteh ci ei (egiptenii)numesc feta o combinatie de orez cu supa pusa pe paine uscata si crocanta . Asa o fii ca doar a trait aici o viata..insa eu asa am gasit reteta pe internet sub aceasta denumire , asa am pregatit-o si tot asa v-o prezint si voua.Iata ingredientele:
• Piept de pui taiat bucatele
• Lipie libaneza
• Tahina (pasta de susan )
• 250-500 gr de iaurt (depinde cit de mult sos doriti si de cantitatea de pui)
• Usturoi pudra
• Boia de ardei iute
• Condiment pentru pui
• Lamaie
• 2-3 linguri ulei de masline
Bucatile de pui se pun la fiert cu condimentele de pui .Ca si condiment eu am luat unul special pentru carne de pui insa in lipsa puteti pune piper,foi de dafin,boia,curry.
Lipia se rupe in bucatele mici si se prajeste foarte putin in uleiul bine incins ,citeva secunde,pina simtiti ca s-a intarit.Baiatul meu zice ca fac chipsuri…..Iata si o fotografie…
Iaurtul se amesteca cu 1-3 linguri de tahina (dupa gust cum va place ,cu mai mult sau mai putin tahina),1 lingurita praf de usturoi (sau mai mult , tot dupa gust ) si sucul de la 1-3 lamai (mici- tot dupa gust ).
Pe un platou se aseaza lipia prajita,deasupra lipiei se pune pieptul de pui scurs bine de apa iar peste pui se pune sosul de iaurt …un mic exemplu iata mai jos…
Intr-o tigaie se prajesc 2 linguri de boia de ardei iute ( eu pun dulce , ca nu mincam prea iute in general )in uleiul de masline doar citeva secunde ,cit sa se incorporeze uleiul cu boiaua si sa se inchida la culoare….doar citeva secunde ptr ca altfel devine amar.Apoi se adauga deasupra sosului de iaurt.
La final cam asa arata….
Va doresc pofta buna! Si poate stie cineva cum se numeste de fapt mancarea aceasta…poate este libaneza sau siriana sau cum zice sotul meu poate este din zona sham….
• Piept de pui taiat bucatele
• Lipie libaneza
• Tahina (pasta de susan )
• 250-500 gr de iaurt (depinde cit de mult sos doriti si de cantitatea de pui)
• Usturoi pudra
• Boia de ardei iute
• Condiment pentru pui
• Lamaie
• 2-3 linguri ulei de masline
Bucatile de pui se pun la fiert cu condimentele de pui .Ca si condiment eu am luat unul special pentru carne de pui insa in lipsa puteti pune piper,foi de dafin,boia,curry.
Lipia se rupe in bucatele mici si se prajeste foarte putin in uleiul bine incins ,citeva secunde,pina simtiti ca s-a intarit.Baiatul meu zice ca fac chipsuri…..Iata si o fotografie…
Iaurtul se amesteca cu 1-3 linguri de tahina (dupa gust cum va place ,cu mai mult sau mai putin tahina),1 lingurita praf de usturoi (sau mai mult , tot dupa gust ) si sucul de la 1-3 lamai (mici- tot dupa gust ).
Pe un platou se aseaza lipia prajita,deasupra lipiei se pune pieptul de pui scurs bine de apa iar peste pui se pune sosul de iaurt …un mic exemplu iata mai jos…
Intr-o tigaie se prajesc 2 linguri de boia de ardei iute ( eu pun dulce , ca nu mincam prea iute in general )in uleiul de masline doar citeva secunde ,cit sa se incorporeze uleiul cu boiaua si sa se inchida la culoare….doar citeva secunde ptr ca altfel devine amar.Apoi se adauga deasupra sosului de iaurt.
La final cam asa arata….
Va doresc pofta buna! Si poate stie cineva cum se numeste de fapt mancarea aceasta…poate este libaneza sau siriana sau cum zice sotul meu poate este din zona sham….
Re: Retete orientale
multumim iulia...
DaniHeart- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/10/2008
Numarul mesajelor : 2459
Data nasterii : 18/05/1980
Varsta : 44
Re: Retete orientale
cu placere ! daca aveti intrebari n ezitati sa ma intrebati , orice legat de mancare orientala , in special egipteana....daca mai vreti si altele cu mare placere!
Re: Retete orientale
super iulia, multumim.
kiki- Membru Fondator
- Data de inscriere : 18/09/2008
Numarul mesajelor : 6015
Data nasterii : 20/05/1987
Varsta : 37
Localizare : Sub curcubeu
Stare de spirit : High
Re: Retete orientale
eu nu am intrebari ci am o rugaminte :) sa mai postezi retete pe mine personal ma intereseaza foarte mult mancarea orientala
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: Retete orientale
Cu mare placere Hulieta..uite o reteta libaneza! Se maninca foarte mult orez asa ca nu va socati daca il veti intalni foaret des!
PUI LIBANEZ CU OREZ
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, 4 piepturi de pui dezosate si fara pielita, 4 cepe taiate cuburi, 350 grame carne de vita sau miel tocata, 1 lingura de usturoi pisat, un pumn de seminte de pin (sau un pumn de migdale), 3 linguri de boabe de porumb dulce din conserva (optional), 2 linguri de scortisoara, 1 lingura de "toate condimentele"(All Spice), un sfert de lingurita de piper, 3 sferturi de lingura de sare, 1 ceasca de orez, 3 cesti de apa, 2 linguri de patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza deoparte. Se prajeste ceapa si carnea tocata impreuna pina cind devin maronii, apoi se adauga usturoiul si se mai prajieste un minut sau doua. Se pun apoi condimentele: scortisoara, allspice, piperul si sarea. Se soteaza inca doua minute si se amesteca. Se adauga orezul care a fost in prealabil spalat si scurs de apa si se amesteca pina se incorporeaza complet cu mirodeniile, semintele de pin (sau migdalele, eventula porumbul), carnea si ceapa. Se asaza pieptul sotat deasupra orezului si se toarna apa. Se acopera totul cu o folie de alumimiu si se da la cuptor la 375 grade pentru 20 de minute. La sfirsit, se adauga patrunjelul tocat pe deasupra. Mod de servire Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat pe deasupra.
PUI LIBANEZ CU OREZ
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, 4 piepturi de pui dezosate si fara pielita, 4 cepe taiate cuburi, 350 grame carne de vita sau miel tocata, 1 lingura de usturoi pisat, un pumn de seminte de pin (sau un pumn de migdale), 3 linguri de boabe de porumb dulce din conserva (optional), 2 linguri de scortisoara, 1 lingura de "toate condimentele"(All Spice), un sfert de lingurita de piper, 3 sferturi de lingura de sare, 1 ceasca de orez, 3 cesti de apa, 2 linguri de patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza deoparte. Se prajeste ceapa si carnea tocata impreuna pina cind devin maronii, apoi se adauga usturoiul si se mai prajieste un minut sau doua. Se pun apoi condimentele: scortisoara, allspice, piperul si sarea. Se soteaza inca doua minute si se amesteca. Se adauga orezul care a fost in prealabil spalat si scurs de apa si se amesteca pina se incorporeaza complet cu mirodeniile, semintele de pin (sau migdalele, eventula porumbul), carnea si ceapa. Se asaza pieptul sotat deasupra orezului si se toarna apa. Se acopera totul cu o folie de alumimiu si se da la cuptor la 375 grade pentru 20 de minute. La sfirsit, se adauga patrunjelul tocat pe deasupra. Mod de servire Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat pe deasupra.
Salata algeriana cu chiftelute de miel
Sincer eu peste nu gatesc ca nu prea ne dam in vant ... ce am mai facut este tocanita de caracatita , o maninca doar sotul ca mie nu-mi place deloc.
Mai jos as vrea sa va pun o alta reteta orientala ...
Salata algeriana cu chiftelute de miel
Poti transforma salata de zi cu zi intr-un preparat delicios, oriental. Iata cum:
Ingrediente si cantitati:
200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
2 vinete
100 de grame de naut
400 de grame de fasole fava
2 cepe
1 catel de usturoi
8 fire de menta
1 lingurita cu praf de chimen
1 lingura cu otet
5 linguri cu ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.
2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Inca nu am incercat-o nici eu dar cat de curand , abia mi-a dat-o cineva !
Mai jos as vrea sa va pun o alta reteta orientala ...
Salata algeriana cu chiftelute de miel
Poti transforma salata de zi cu zi intr-un preparat delicios, oriental. Iata cum:
Ingrediente si cantitati:
200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
2 vinete
100 de grame de naut
400 de grame de fasole fava
2 cepe
1 catel de usturoi
8 fire de menta
1 lingurita cu praf de chimen
1 lingura cu otet
5 linguri cu ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.
2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Inca nu am incercat-o nici eu dar cat de curand , abia mi-a dat-o cineva !
Re: Retete orientale
Kai-Ra uite si o reteta cu peste inedita as putea spune.
Chiftelute de pangasius
Simple,poate chiar prea simple...Se poate folosi si ton maruntit din conserva(in suc propriu)
Ingrediente;
* 2 file pangasius (aprox.1/2 kg)
* 2 morcovi
* 2 cartofi
* 1 ceapa
* 2-3 catei de usturoi
* 200 gr cascaval ras
* 2 oua
* sare
* piper
* marar
* patrunjel
* 3 linguri de gris
* pesmet
Se fierb morcovii si cartofii
Se dau toate ingredientele prin masina de tocat
Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul
Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc.
Iata si o reteta mai complicata de peste !
Sufleu de peste
Ingrediente:
400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie.
Preparare:
* Pune pestele in apa care fierbe si lasa-l cinci minute. Scoate-l, lasa-l sa se raceasca si taie-l in bucatele mici.
* Bate galbenusurile, adauga branza rasa si untul topit. Amesteca totul bine cu mixerul pana se omogenizeaza. Adauga piper si cimbru. Amesteca.
* Bate albusurile cu doua lingurite de suc de lamaie, pana se fac spuma, tare si compacta.
* Incet, ca sa nu se lase compozitia de branza, adauga pestele taiat. Amesteca usor cu o spatula. Adauga albusul si amesteca incet, doar de cateva ori.
* Rastoarna compozitia intr-un vas inalt, tremorezistent si coace sufleul in cuptorul incins, 30 de minute.
* Lasa sufleul sa se raceasca incet in cuptor, fara sa deschizi usa, ca sa nu se lase.
* Serveste caldut, cu sos alb de smantana .
Chiftelute de pangasius
Simple,poate chiar prea simple...Se poate folosi si ton maruntit din conserva(in suc propriu)
Ingrediente;
* 2 file pangasius (aprox.1/2 kg)
* 2 morcovi
* 2 cartofi
* 1 ceapa
* 2-3 catei de usturoi
* 200 gr cascaval ras
* 2 oua
* sare
* piper
* marar
* patrunjel
* 3 linguri de gris
* pesmet
Se fierb morcovii si cartofii
Se dau toate ingredientele prin masina de tocat
Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul
Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc.
Iata si o reteta mai complicata de peste !
Sufleu de peste
Ingrediente:
400 grame file de peste alb, 30 grame unt, 200 grame branza feta (mai putin sarata este excelenta), patru oua, piper, cimbru uscat, doua lingurite de suc de lamaie.
Preparare:
* Pune pestele in apa care fierbe si lasa-l cinci minute. Scoate-l, lasa-l sa se raceasca si taie-l in bucatele mici.
* Bate galbenusurile, adauga branza rasa si untul topit. Amesteca totul bine cu mixerul pana se omogenizeaza. Adauga piper si cimbru. Amesteca.
* Bate albusurile cu doua lingurite de suc de lamaie, pana se fac spuma, tare si compacta.
* Incet, ca sa nu se lase compozitia de branza, adauga pestele taiat. Amesteca usor cu o spatula. Adauga albusul si amesteca incet, doar de cateva ori.
* Rastoarna compozitia intr-un vas inalt, tremorezistent si coace sufleul in cuptorul incins, 30 de minute.
* Lasa sufleul sa se raceasca incet in cuptor, fara sa deschizi usa, ca sa nu se lase.
* Serveste caldut, cu sos alb de smantana .
Re: Retete orientale
Multumim pentru retete,arata foarte bine,mai vrem retete,daca nu va suparati am si eu o carte cu retete din alte tari,pot sa scriu si eu aici retetele?Va multumesc din suflet
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Retete orientale
CARTOFI LA CUPTOR CU PARMEZAN
Ingrediente
ulei de masline
smantana
cartofi
parmezan. mozzarela
ceapa
branza cedar (portocalie )
Intr-o tava se pun rotocoale de ulei de masline plus smantana ; deasupra rotocoalelor se aseaza cartofii taiati rondele ( un strat ) peste care se adauga parmezan (mozzarela) ; apoi inca un rand de cartofi deasupra cu parmezan si tot asa pina la 3-4 randuri de cartofi ; pe ultimul strat de cartofi se pune ceapa calita si smantana peste care se adauga iar parmezan si deasupra foita de branza cedar ; se adauga sare si piper deasupra si se da la cuptor pina se coc cartofii.
SALATA DE CIUPERCI CU PORUMB
Ingrediente
ulei
ulei de susan
ceapa
usturoi
ciuperci intregi
porumb dulce
chilli
morcov
sare
piper
salata verde
ceapa verde
lamaie
susan
Intr-o tigaie se pune la incins ulei de floarea soarelui si ulei de susan ; se prajeste ceapa si usturoiul foarte putin , se adauga ciupercile, chilli ( 3-4 ardei intregi - cel putin asa a pus chef osama la tv-reteta am vazut-o la un post arab de gastronomie ) , porumbul , morcovul , sare si piper ; se acopera si se lasa sa se innabuse legumele ; dupa ce legumele s-au facut se pun pe pat de salata si ceapa verde ( intregi ) , se stoarce o lamaie mare si se presara un pumn de susan .
Chef Osama a conbinat cele doua retete si a iesit platoul pe care l-am pregatit si eu ... rezultatul se vede in poza !
Ingrediente
ulei de masline
smantana
cartofi
parmezan. mozzarela
ceapa
branza cedar (portocalie )
Intr-o tava se pun rotocoale de ulei de masline plus smantana ; deasupra rotocoalelor se aseaza cartofii taiati rondele ( un strat ) peste care se adauga parmezan (mozzarela) ; apoi inca un rand de cartofi deasupra cu parmezan si tot asa pina la 3-4 randuri de cartofi ; pe ultimul strat de cartofi se pune ceapa calita si smantana peste care se adauga iar parmezan si deasupra foita de branza cedar ; se adauga sare si piper deasupra si se da la cuptor pina se coc cartofii.
SALATA DE CIUPERCI CU PORUMB
Ingrediente
ulei
ulei de susan
ceapa
usturoi
ciuperci intregi
porumb dulce
chilli
morcov
sare
piper
salata verde
ceapa verde
lamaie
susan
Intr-o tigaie se pune la incins ulei de floarea soarelui si ulei de susan ; se prajeste ceapa si usturoiul foarte putin , se adauga ciupercile, chilli ( 3-4 ardei intregi - cel putin asa a pus chef osama la tv-reteta am vazut-o la un post arab de gastronomie ) , porumbul , morcovul , sare si piper ; se acopera si se lasa sa se innabuse legumele ; dupa ce legumele s-au facut se pun pe pat de salata si ceapa verde ( intregi ) , se stoarce o lamaie mare si se presara un pumn de susan .
Chef Osama a conbinat cele doua retete si a iesit platoul pe care l-am pregatit si eu ... rezultatul se vede in poza !
Re: Retete orientale
Un ghid egiptean imi spunea,cand am vizitat prima data piramidele ca daca beau apa din Nil ma voi intoarce in Egypt.Nu numai ca am fost in Egypt de noua ori,din care doi ani la studii,dar si sotul meu este foarte atras de aceasta tara,si impreuna am fost de trei ori.
Se cam termina mirodeniile,ceaiul negru,karkadee...este semn ca trebuie sa ne intoarcem.
V-as ruga sa-mi spuneti si mie reteta de Omm Ali....pe baza de lapte,biscuiti,unt,alune stafide-amestec copt in vase de lut la cuptor.
Va multumesc
Se cam termina mirodeniile,ceaiul negru,karkadee...este semn ca trebuie sa ne intoarcem.
V-as ruga sa-mi spuneti si mie reteta de Omm Ali....pe baza de lapte,biscuiti,unt,alune stafide-amestec copt in vase de lut la cuptor.
Va multumesc
Re: Retete orientale
bine ai venit, ionascus
nu cunosc reteta, dar din cautare pe google vad ca e un fel de budinca de paine (sau foi de placinta) si unt.
tre sa fie gustoasa.
nu cunosc reteta, dar din cautare pe google vad ca e un fel de budinca de paine (sau foi de placinta) si unt.
tre sa fie gustoasa.
Re: Retete orientale
O bunatate.....faceam vinerea seara dish party-uri cu colegele de la universitate in Cairo.Eu le faceam placinte cu branza sau salata boef si ele faceau ,printre alte dulciuri Omm Ali(in traducere mama lui Ali..zic bine.......fetele care stiti araba?????)
Mi-e dor de momentele acelea.....
Mi-e dor de momentele acelea.....
Re: Retete orientale
ce bine suna... cred ca e o bunatate
Mikki- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 16386
Re: Retete orientale
Pentru ca cineva a fost interesat de reteta Omm Ali care chiar inseamna "mama lui Ali" (coincidenta, Ali numele sotului meu) am sa scriu reteta. Din pacate nu am poze sa pun pentru ca nu am facut niciodata singura reteta, eu am fost doar ajutor de bucatar soacrei mele, dar cu prima ocazie o sa pun si poze.
Aveti nevoie de:
un foietaj decongelat,
1/2 ceasca fructe uscate (stafide, caise,nuci, fistic etc., puteti alege cmbinatia care va place),
1 1/2 lapte integral,
1 1/2 cana smantana,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/4 cana zahar, migdale pentru ornat.
Mod de preparare:Se incalzeste cuptorul si se intinde o foaie de aluat pe tava bine unsa cu unt sau pe o foaie de copt. Se coace pentru 15 minute pana cand se umfla si se schimba culoarea. Scoateti deoparte.
Intre timp puneti la foc laptele, smantana, vanilia , zaharul intr-o cratita pana cand se formeaza niste bule pe marginea oalei. Opriti focul si intre timp treceti la pasul urmator.
Dati caldura mai mare la cuptor . Faramitati aluatul care a stat la cuptor, ungeti o tava si imprastiati-l in tava impreuna cu fructele uscate . Turnati mai apoi mixtura cu lapte peste acestea. Se da la cuptor pentru 15 minute pana cand partea de sus devine aurie.
Se raceste putin inainte de sevire .
Se imprastie deasupra migdalele inainte de servire.
Daca aveti nelamuriri sau am omis eu ceva astept intrebarile voastre.
Aveti nevoie de:
un foietaj decongelat,
1/2 ceasca fructe uscate (stafide, caise,nuci, fistic etc., puteti alege cmbinatia care va place),
1 1/2 lapte integral,
1 1/2 cana smantana,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/4 cana zahar, migdale pentru ornat.
Mod de preparare:Se incalzeste cuptorul si se intinde o foaie de aluat pe tava bine unsa cu unt sau pe o foaie de copt. Se coace pentru 15 minute pana cand se umfla si se schimba culoarea. Scoateti deoparte.
Intre timp puneti la foc laptele, smantana, vanilia , zaharul intr-o cratita pana cand se formeaza niste bule pe marginea oalei. Opriti focul si intre timp treceti la pasul urmator.
Dati caldura mai mare la cuptor . Faramitati aluatul care a stat la cuptor, ungeti o tava si imprastiati-l in tava impreuna cu fructele uscate . Turnati mai apoi mixtura cu lapte peste acestea. Se da la cuptor pentru 15 minute pana cand partea de sus devine aurie.
Se raceste putin inainte de sevire .
Se imprastie deasupra migdalele inainte de servire.
Daca aveti nelamuriri sau am omis eu ceva astept intrebarile voastre.
Diana Shamaa- Bebe Roz
- Data de inscriere : 20/02/2012
Numarul mesajelor : 12
Data nasterii : 16/06/1980
Varsta : 44
Localizare : Riyadh, Arabia Saudita
Stare de spirit : Fericita
Re: Retete orientale
as dori reteta unui tort cu spicific oriental daca este posibil,
multumesc anticipat
multumesc anticipat
claudiar77- Roz
- Data de inscriere : 06/12/2012
Numarul mesajelor : 1
Data nasterii : 04/07/1976
Varsta : 48
Subiecte similare
» retete naturale pt par,ten,etc
» retete chinezesti
» Retete grecesti
» retete americane
» Retete copii
» retete chinezesti
» Retete grecesti
» retete americane
» Retete copii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20