retete chinezesti
+8
Pantera
JanisJoplin
strumfi
crisnfr
mycka_rose
RoX
Amber
greeneyes
12 participanți
Pagina 1 din 1
retete chinezesti
asta e preferata mea, adaptata dupa retete de pe net
ingrediente:
2 morcovi taiati feliute
1 pastarnac, taiat feliute
1 telina micuta, taiata felii si apoi bastonase
o jumatate de conopida desfacuta in buchetele
1 piept de pui taiat bucatele
3 linguri de suc portocale
sos soia
o lingurita faina (amidon alimentar)
o lingrita usturoi granulat, sau un catel de usturoi taiat marunt
ulei masline
bucatelele de pui se lasa la marinat cu 2-3 linguri sos soia
intr-o tigaie (wok) se unge cu foarte putin ulei (eu inmoi un servetel in ulei si apoi ung tigaia, asa e cat trebuie) si adaug legumele pe care le calesc vreo 5-7 minute amestecand continuu, sa ramana semi-crocante. apoi le scot si pun in tigaie puiul care il las pana e gata, cand se rumeneste putin, adaug din nou legumele le mai las 1-2 minute, amestecand
intr-un bol mic fac un sos cu sucul portocale, 2 linguri sos soia, 2 linguri apa si faina, le amestec bine si le adaug peste legumele si carnea din tigaie, mai las putin si gata
e super bun
se pot folosi si alte legume dupa preferinta si se poate servi si cu garnitura de orez
revin si cu poze, cand o sa fac data viitoare
ingrediente:
2 morcovi taiati feliute
1 pastarnac, taiat feliute
1 telina micuta, taiata felii si apoi bastonase
o jumatate de conopida desfacuta in buchetele
1 piept de pui taiat bucatele
3 linguri de suc portocale
sos soia
o lingurita faina (amidon alimentar)
o lingrita usturoi granulat, sau un catel de usturoi taiat marunt
ulei masline
bucatelele de pui se lasa la marinat cu 2-3 linguri sos soia
intr-o tigaie (wok) se unge cu foarte putin ulei (eu inmoi un servetel in ulei si apoi ung tigaia, asa e cat trebuie) si adaug legumele pe care le calesc vreo 5-7 minute amestecand continuu, sa ramana semi-crocante. apoi le scot si pun in tigaie puiul care il las pana e gata, cand se rumeneste putin, adaug din nou legumele le mai las 1-2 minute, amestecand
intr-un bol mic fac un sos cu sucul portocale, 2 linguri sos soia, 2 linguri apa si faina, le amestec bine si le adaug peste legumele si carnea din tigaie, mai las putin si gata
e super bun
se pot folosi si alte legume dupa preferinta si se poate servi si cu garnitura de orez
revin si cu poze, cand o sa fac data viitoare
greeneyes- Membru Fondator
- Data de inscriere : 16/09/2008
Numarul mesajelor : 23347
Data nasterii : 17/09/1986
Varsta : 38
Localizare : etaju' 2
Stare de spirit : THINK PINK
Re: retete chinezesti
Eu nu am gatit niciodata chinezarii. Poate o sa incerc, dar trebuie sa imi iau sos de soia, ca nu am
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: retete chinezesti
ati mai vazut pe undeva sos de soia blue dragon? ca a disparut cu desavarsire de peste tot
RoX- Strumf Roz
- Data de inscriere : 20/09/2009
Numarul mesajelor : 378
Data nasterii : 07/02/1989
Varsta : 35
Re: retete chinezesti
nu au cumva la kaufland, te-ai uitat?
eu parca de acolo am luat
eu parca de acolo am luat
mycka_rose- Ciumpalac Roz
- Data de inscriere : 04/10/2009
Numarul mesajelor : 849
Data nasterii : 20/10/1986
Varsta : 38
Re: retete chinezesti
mancare vietnameza este fffffffffff buna!!! din cauza lor nici nu mai mananc orez gatit de mama
am pe cineva care face livrari la domiciliu, am intrat la ei in bucatarie, stiu si cum se gateste (adica am vazut ... nu ca sunt eu vreo altfel de cunoscatoare), imi place muuuult :X
ca desert nu prea au mare lucru, dar cine mai vrea desert dupa un orez delicios si o salata exceptionala????
am pe cineva care face livrari la domiciliu, am intrat la ei in bucatarie, stiu si cum se gateste (adica am vazut ... nu ca sunt eu vreo altfel de cunoscatoare), imi place muuuult :X
ca desert nu prea au mare lucru, dar cine mai vrea desert dupa un orez delicios si o salata exceptionala????
crisnfr- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti
Re: retete chinezesti
Cris, nu pui si tu reteta asta delicioasa care o lauzi?
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: retete chinezesti
) eu doar o consum gata facuta plus ca unele se fac fff complicat
salata de gulii se face destul de usor ... am incercat si eu de cateva ori, dar n-a iesit buna k la ei
gulii, morcovi, otet, usturoi, si ceva alune-cam asta e compozitia (s-ar putea sa mai fie si fasole incoltita, nu mai stiu sigur)
arata cam asa si e buna rau, dar rau de tot )
salata de gulii se face destul de usor ... am incercat si eu de cateva ori, dar n-a iesit buna k la ei
gulii, morcovi, otet, usturoi, si ceva alune-cam asta e compozitia (s-ar putea sa mai fie si fasole incoltita, nu mai stiu sigur)
arata cam asa si e buna rau, dar rau de tot )
crisnfr- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti
Re: retete chinezesti
http://thang-long.ro/vmchk/Pui.html
0722279561
0749311221
0763725353
daca stai in bucuresti intr-una din zonele mai indepartate, de ar trebui sa faci comanda minima de 150 lei poti sa intrebi daca faci comanda mai mica si te duci sa o ridici personal daca e ok asa, patronii sunt f de treaba, tot ei gatesc si mancarea :X
0722279561
0749311221
0763725353
daca stai in bucuresti intr-una din zonele mai indepartate, de ar trebui sa faci comanda minima de 150 lei poti sa intrebi daca faci comanda mai mica si te duci sa o ridici personal daca e ok asa, patronii sunt f de treaba, tot ei gatesc si mancarea :X
crisnfr- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti
Re: retete chinezesti
am mancat saptamana asta la restaurantul chinezesc pui cu ciuperci, destul de bun
crisnfr- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti
Re: retete chinezesti
http://www.wuxing.ro/ eu mai comandam de la astia. mi se pare ca comanda minima e de 50 de lei, sau atat era pe vremea cand comandam eu.
Pantera- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 8619
Data nasterii : 05/11/1987
Varsta : 37
Localizare : fostul Mic Paris
Re: retete chinezesti
o sa pun si eu aici 2 retete de chinezarii: furnici in copac si pui in 5 culori
de obicei le fac pe amandoua, pt ca una e picanta, una e dulce si merg de minune impreuna....
deci, incep cu pui in 5 culori pt ca e primul pe care-l execut.......o sa pun si poze, desi sunt cam nasoale pt ca sunt facute cu tel.....
Ingrediente:
-500 gr piept de pui
-150 gr ciuperci
-3 ardei grasi de diferite culori
-2 cepe
- ulei, de masline, dar merge si cel de floarea soarelui
-sos soia
-1 lingurita amidon (sau faina, ca aici n-am gasit amidon inca)
-1 cub concentrat de vita
-1 catel usturoi
-condimente pui
Eu nu am respectat intocmai cantitatile, am pus din ochi pt ca am gatit pt 2 pers, si de fapt mi-a iesit cam pt 3 O sa va explic pe parcurs ce si cum.....
Poze cu ingredientele:
Carne am avut bucata asta (care este de fapt piept de curca, dar nu se simte la gust)
din care am taiat jumatate cubulete, si a iesit asta:
Am uitat sa va spun, ca inainte de a purcede la gatit, sa taiati ingredientele toate, pt ca trebuie sa fiti rapide, o sa va dati seama in procesul de executie. Deci, am taiat o ceapa
ardeiul, aici e taiat cam marisor si nu prea s-a patruns, sa-l taiati ceva mai mic....n-am taiat toti ardeii pe care i-am avut, ci doar cate un sfert din fiecare........aici va orientati si voi in functie de cata carne aveti.....
ciuperci am pus din conversa, vad ca nu le-am pozat.......am avut o conversa de 170 gr si am pus cam jumate, eu oricum sunt lesinata dupa ciuperci
Acuma dupa ce-am taiat ingredientele, sa purcedem
Ar fi bine sa aveti 2 tigai, de preferat un wok si un tefal, sau 2 wok, sau doar un tefal ca mine
Incingeti, putin ulei, daca aveti tefal si mai putin, adaugati condimentele de pui in el, mestecati tot timpul, adaugati si catelul de usturoi tocat......
Lasati cateva secunde, timp in care amestecati mereu.... Puneti si puiul
Cand s-a facut puiul putin, puneti ceapa
Mestecati (sau amestecati, cum naiba se spune ) pana cand se inmoaie ceapa, sa nu se prajeasca.......Cand s-a facut dati la o parte. Daca aveti wok, sa-l folositi la ce-am trancanit eu pana acuma, pt ca aici veti amesteca toata treaba.....Daca nu, varsati acest continut intr-o craticioara, castron etc si folositi in continuare aceeasi tigaie......o puteti spala sau o puteti lasa asa, nu are importanta, eu de lene n-am spalat-o.....
Inainte de a trece la partea a2a a retetei, faceti sosul care va va fii de folos.....Intr-un pahar puneti 100 ml apa, adaugati amidonul/faina, 1,5 linguri sos soia si un cub concentrat de vita faramitat.....
Nu stiu exact daca eu am 100 ml aici, ca nu le am cu cantitatile
Puneti iar ulei, cam o lingura plina. Dupa ce s-a incins puneti ardeii
Tot asa mestecati incontinuu pana se inmoaie putin, adaugati si ciupercile
Mai lasati putin si adaugati sosul din pahar. Iar am uitat sa fac poza si la faza asta.......Amestecati incontinuu pana cand se ingroasa sosul putin.....Cand e gata, luati de pe foc si amestecati peste pui
Voila....
Imediat va scriu si reteta de la furnici, ma duc sa beau un pahar cu apa
de obicei le fac pe amandoua, pt ca una e picanta, una e dulce si merg de minune impreuna....
deci, incep cu pui in 5 culori pt ca e primul pe care-l execut.......o sa pun si poze, desi sunt cam nasoale pt ca sunt facute cu tel.....
Ingrediente:
-500 gr piept de pui
-150 gr ciuperci
-3 ardei grasi de diferite culori
-2 cepe
- ulei, de masline, dar merge si cel de floarea soarelui
-sos soia
-1 lingurita amidon (sau faina, ca aici n-am gasit amidon inca)
-1 cub concentrat de vita
-1 catel usturoi
-condimente pui
Eu nu am respectat intocmai cantitatile, am pus din ochi pt ca am gatit pt 2 pers, si de fapt mi-a iesit cam pt 3 O sa va explic pe parcurs ce si cum.....
Poze cu ingredientele:
Carne am avut bucata asta (care este de fapt piept de curca, dar nu se simte la gust)
din care am taiat jumatate cubulete, si a iesit asta:
Am uitat sa va spun, ca inainte de a purcede la gatit, sa taiati ingredientele toate, pt ca trebuie sa fiti rapide, o sa va dati seama in procesul de executie. Deci, am taiat o ceapa
ardeiul, aici e taiat cam marisor si nu prea s-a patruns, sa-l taiati ceva mai mic....n-am taiat toti ardeii pe care i-am avut, ci doar cate un sfert din fiecare........aici va orientati si voi in functie de cata carne aveti.....
ciuperci am pus din conversa, vad ca nu le-am pozat.......am avut o conversa de 170 gr si am pus cam jumate, eu oricum sunt lesinata dupa ciuperci
Acuma dupa ce-am taiat ingredientele, sa purcedem
Ar fi bine sa aveti 2 tigai, de preferat un wok si un tefal, sau 2 wok, sau doar un tefal ca mine
Incingeti, putin ulei, daca aveti tefal si mai putin, adaugati condimentele de pui in el, mestecati tot timpul, adaugati si catelul de usturoi tocat......
Lasati cateva secunde, timp in care amestecati mereu.... Puneti si puiul
Cand s-a facut puiul putin, puneti ceapa
Mestecati (sau amestecati, cum naiba se spune ) pana cand se inmoaie ceapa, sa nu se prajeasca.......Cand s-a facut dati la o parte. Daca aveti wok, sa-l folositi la ce-am trancanit eu pana acuma, pt ca aici veti amesteca toata treaba.....Daca nu, varsati acest continut intr-o craticioara, castron etc si folositi in continuare aceeasi tigaie......o puteti spala sau o puteti lasa asa, nu are importanta, eu de lene n-am spalat-o.....
Inainte de a trece la partea a2a a retetei, faceti sosul care va va fii de folos.....Intr-un pahar puneti 100 ml apa, adaugati amidonul/faina, 1,5 linguri sos soia si un cub concentrat de vita faramitat.....
Nu stiu exact daca eu am 100 ml aici, ca nu le am cu cantitatile
Puneti iar ulei, cam o lingura plina. Dupa ce s-a incins puneti ardeii
Tot asa mestecati incontinuu pana se inmoaie putin, adaugati si ciupercile
Mai lasati putin si adaugati sosul din pahar. Iar am uitat sa fac poza si la faza asta.......Amestecati incontinuu pana cand se ingroasa sosul putin.....Cand e gata, luati de pe foc si amestecati peste pui
Voila....
Imediat va scriu si reteta de la furnici, ma duc sa beau un pahar cu apa
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Re: retete chinezesti
partea a2a: Furnici in copac
Ingrediente: (astea sunt cantitatile exacte folosite)
-o mana carne tocata
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-fidea din orez
-sos soia
-sos peste
-sos chili iute
-vin alb
-otet de orez
-zahar
-cateva boabe de mazare din conversa (nu apar in poza ca am uitat sa le pozez)
Sosul de peste si otetul de orez sunt optionale, dar iese mai bun cu ele.....
Puneti fideaua de orez in apa 5-6 min (vedeti ca spune pe ea cat), ca sa se inmoaie, apoi o stoarceti bine si o scoateti. Faceti aceasta operatiune acuma, pt ca n-o sa aveti timp atunci cand va fi momentul s-o adaugati. Cat timp se inmoaie fideaua tocati ceapa si o puneti la calit, in ulei.......Aici puneti ulei cum puneti in mod obisnuit cand caliti o ceapa, adica mai mult decat la pui in 5 culori, dar nu f mult cadupa iese gretos, cum mi-a iesit mie acuma.....
Cand s-a aurit, adaugam si carnea tocata
Cand s-a maronit carnea, adaugam 4-5 linguri sos soia, 1 lingurita sos peste, 1 varf lingurita sos chili, 1 lingurita sos peste,1 lingurita otet din orez, un varf lingurita zahar si vin alb...... Ar fi bine daca ati avea pe cineva sa vi le toarne in tigaie, ca tre sa mestecati incontinuu, sa nu se arda carnea....
Lasam sa fiarba acolo in vin, si adaugam usturoiul tocat (pe care sa-l tocati de dinainte ca n-o sa aveti timp acuma), cateva boabe de mazare
si fideaua stoarsa bine de apa.
Amestecati bine........O sa vedeti ca fideaua asta e putin elastica si daca trageti cu paletele de ea se intinde si se amesteca usor.....
Mai lasati putin si apoi o scoateti..........
Se serveste asa
Sunt delicioase mancate impreuna, puiul in 5 culori e cu putin sos, furnicile in copac sunt mai fara sos asa.......puiul e dulce, furnicile sunt picante.............deja am apa in gura
Pofta mare!
Ingrediente: (astea sunt cantitatile exacte folosite)
-o mana carne tocata
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-fidea din orez
-sos soia
-sos peste
-sos chili iute
-vin alb
-otet de orez
-zahar
-cateva boabe de mazare din conversa (nu apar in poza ca am uitat sa le pozez)
Sosul de peste si otetul de orez sunt optionale, dar iese mai bun cu ele.....
Puneti fideaua de orez in apa 5-6 min (vedeti ca spune pe ea cat), ca sa se inmoaie, apoi o stoarceti bine si o scoateti. Faceti aceasta operatiune acuma, pt ca n-o sa aveti timp atunci cand va fi momentul s-o adaugati. Cat timp se inmoaie fideaua tocati ceapa si o puneti la calit, in ulei.......Aici puneti ulei cum puneti in mod obisnuit cand caliti o ceapa, adica mai mult decat la pui in 5 culori, dar nu f mult cadupa iese gretos, cum mi-a iesit mie acuma.....
Cand s-a aurit, adaugam si carnea tocata
Cand s-a maronit carnea, adaugam 4-5 linguri sos soia, 1 lingurita sos peste, 1 varf lingurita sos chili, 1 lingurita sos peste,1 lingurita otet din orez, un varf lingurita zahar si vin alb...... Ar fi bine daca ati avea pe cineva sa vi le toarne in tigaie, ca tre sa mestecati incontinuu, sa nu se arda carnea....
Lasam sa fiarba acolo in vin, si adaugam usturoiul tocat (pe care sa-l tocati de dinainte ca n-o sa aveti timp acuma), cateva boabe de mazare
si fideaua stoarsa bine de apa.
Amestecati bine........O sa vedeti ca fideaua asta e putin elastica si daca trageti cu paletele de ea se intinde si se amesteca usor.....
Mai lasati putin si apoi o scoateti..........
Se serveste asa
Sunt delicioase mancate impreuna, puiul in 5 culori e cu putin sos, furnicile in copac sunt mai fara sos asa.......puiul e dulce, furnicile sunt picante.............deja am apa in gura
Pofta mare!
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: retete chinezesti
Ma speriasei cand am citit furnici
Nikoll- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: retete chinezesti
Daiana am folosit carne, legume, sos de soia si un plic de sweet china, putina sare si putin piper.
am taiat carnea fasii si am tinut-o la marinat in sos de soia cu sare si iper. apoi am prajit-o 2-3 minute intr-un strop de ulei si am adaugat legumele. le-am amestecat si pe ele de 2-3 ori in tigaie, am adugat sosul si putina apa ca sa obtin mai mult sos. 1-2 clocote si a fost gata :)
ingrerdientele
am taiat carnea fasii si am tinut-o la marinat in sos de soia cu sare si iper. apoi am prajit-o 2-3 minute intr-un strop de ulei si am adaugat legumele. le-am amestecat si pe ele de 2-3 ori in tigaie, am adugat sosul si putina apa ca sa obtin mai mult sos. 1-2 clocote si a fost gata :)
ingrerdientele
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: retete chinezesti
mersi
mmm sweet china si sosul de soia cred ca fac diferenta.
n-am folosit niciodata sos de soia.
io daca as pregati retetea asta fara ingredientele speciale, iti dai seama ca ar iesi o tocanita
mmm sweet china si sosul de soia cred ca fac diferenta.
n-am folosit niciodata sos de soia.
io daca as pregati retetea asta fara ingredientele speciale, iti dai seama ca ar iesi o tocanita
Re: retete chinezesti
pai tot secretul sunt sosurile chinezesti, in special cel de soia, nelipsit din bucataria chinezeasca. mie imi place mult sosul de soia
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: retete chinezesti
si mie ador mancarea chinezeasca
greeneyes- Membru Fondator
- Data de inscriere : 16/09/2008
Numarul mesajelor : 23347
Data nasterii : 17/09/1986
Varsta : 38
Localizare : etaju' 2
Stare de spirit : THINK PINK
Subiecte similare
» Taitei chinezesti
» retete naturale pt par,ten,etc
» Retete orientale
» Retete grecesti
» retete americane
» retete naturale pt par,ten,etc
» Retete orientale
» Retete grecesti
» retete americane
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20