Despre cearcane
+8
anya
Daiana
Mika20
Ramonella_dm
Criiis
Raven
edith
Endorfina
12 participanți
Pagina 1 din 1
Despre cearcane
Am gasit articolul asta prin calculator in timp ce faceam curatenie si ma gandeam sa-l pun si aici sper sa va fie de folos intr-o masura mai mica sau mai mare mie mi se pare interesant, nu mai stiu sursa.
Cearcanele reprezinta un semn ca in interiorul organismului (sau la nivel emotional) exista dezechilibre. Semnele se pot vedea din exeterior - sunt obiective - in timp ce simptomele le simtiti si descrieti dumneavostra - sunt deci subiective.
Ochii sunt "ferestrele sufletului" si oglinda sanatatii noastre fizice. Ochii unei fiinte omenesti ascund multe secrete. Practicienii de Medicina Chineza spun ca ochii sunt in primul rand legati de energia Ficatului ("Ficatul se manifesta in ochi"). O defectuoasa functionare a ficatului produce dureri sau intepaturi (senzatie de nisip) in ochi, se inrosesc cand acesta face efort, creeaza in jurul ochilor binecunoscutele cearcane, sau nu pot suporta lumina. Emotiile, stresul, suferinta si varsta inaintata au un impact deosebit asupra functionarii ficatului si implicit asupra starii ochilor.
Se spune ca ochii unei persoane sanatoase pot face fata oricaror situatii: lumina orbitoare, frig, vant sau chiar taiatul cepei fara a lacrima… Daca ochii clipesc prea des, este semnul unui dezechilibru interior, de obicei la nivelul Ficatului. Consumul exagerat de dulciuri, grasimi, carne, si alcool duc implicit la obosirea si slabirea ochilor.
Deoarece Ficatul are o stransa legatura cu energia Rinichilor (asa cum lemnul depinde de apa) ochii depind la randul lor de buna functionare a Rinichilor. De exemplu, afectiunile Rinichilor au ca unul din semnele importante, pungile sub ochi. Excesele sexuale, lipsa de odihna si somn duc de asemenea la aparitia ceracanelor.
Un motiv foarte important in aparitia cearcanelor este consumul de cafea exagerat . Intrebarea este de ce ? . Este un "mecanism " ciudat dar adevarat , cafeaua elimina fortat apa din organism (deshidratare) si in acelasi timp si mineralele . Eliminind apa nu mai este cine sa ne curete de toxine , acestea raminind in mod special in ficat si rinichi - de aici culoarea maronie sub ochi . Cineva spunea bine intr-un post anterior ca ochii sunt oglinda organismului . Acum intrebarea este ce inseamna un consum exagerat de cafea? simplu , tot ce depaseste 2 cafele pe zi . Alt mecanism "distrugator " al cafelei este efectul nefast asupra somnului , si anume , somnul este cantitativ asigurat , dar calitativ nu - cofeina este un excitant asupra SNC ( sistem nervos central) si in cantitati mari tine creierul treaz si in faza de somn , cine consuma multa cafea stie despre ce vorbesc , treziri bruste in timpul noptii , transpiratii reci , agitatie (zvircolire) - care numai odihna nu se poate numi.
Alt motiv al aparitiei cearcanelor este functionarea defectuoasa a bilei , care tot ficatul o produce .
Fara sa dezamagesc pe nimeni , totalul bolilor interne care provoaca cearcane sunt in numar de 90 . Am umblat si studiat ani despre imputitele astea de cearcane , in final am reusit sa scap de ele . Ca sfat pentru cei cu predispozitie sau ereditar : alimentatie echilibrata , fara grasimi , alcool etc , odihna calitativa ( cum zicea un medic , un om destept se odihneste in 4 ore cit un prost in 10) , si lasati cafeaua in exces si mai ales porcariile gen 3 in 1 care au performanta de a contine in 30 grame 1 kilogram de toxine.
sanatate !
Aparitia cearcanelor este destul de frecventa si reprezinta un inconvenient estetic major de care cu siguranta majoritatea femeilor isi doresc sa scape.
Lipsa somnului, oboseala excesiva, fumul de tigara sau o anumita afectiune sunt cateva din cauzele care pot provoca cercanele.
Alte cauze posibile ale cearcanelor:
* Cearcane albastre: circulatie proasta.
* Cearcane rosii: temperament sangvin.
* Cearcane violet: probleme cardiovasculare.
* Cearcane cenusii: tulburari ginecologice.
* Cearcane care bat in negru: proasta functionare a intestinului.
* Cearcane maronii: de cele mai multe ori, ereditare.
Cearcanele reprezinta un semn ca in interiorul organismului (sau la nivel emotional) exista dezechilibre. Semnele se pot vedea din exeterior - sunt obiective - in timp ce simptomele le simtiti si descrieti dumneavostra - sunt deci subiective.
Ochii sunt "ferestrele sufletului" si oglinda sanatatii noastre fizice. Ochii unei fiinte omenesti ascund multe secrete. Practicienii de Medicina Chineza spun ca ochii sunt in primul rand legati de energia Ficatului ("Ficatul se manifesta in ochi"). O defectuoasa functionare a ficatului produce dureri sau intepaturi (senzatie de nisip) in ochi, se inrosesc cand acesta face efort, creeaza in jurul ochilor binecunoscutele cearcane, sau nu pot suporta lumina. Emotiile, stresul, suferinta si varsta inaintata au un impact deosebit asupra functionarii ficatului si implicit asupra starii ochilor.
Se spune ca ochii unei persoane sanatoase pot face fata oricaror situatii: lumina orbitoare, frig, vant sau chiar taiatul cepei fara a lacrima… Daca ochii clipesc prea des, este semnul unui dezechilibru interior, de obicei la nivelul Ficatului. Consumul exagerat de dulciuri, grasimi, carne, si alcool duc implicit la obosirea si slabirea ochilor.
Deoarece Ficatul are o stransa legatura cu energia Rinichilor (asa cum lemnul depinde de apa) ochii depind la randul lor de buna functionare a Rinichilor. De exemplu, afectiunile Rinichilor au ca unul din semnele importante, pungile sub ochi. Excesele sexuale, lipsa de odihna si somn duc de asemenea la aparitia ceracanelor.
Un motiv foarte important in aparitia cearcanelor este consumul de cafea exagerat . Intrebarea este de ce ? . Este un "mecanism " ciudat dar adevarat , cafeaua elimina fortat apa din organism (deshidratare) si in acelasi timp si mineralele . Eliminind apa nu mai este cine sa ne curete de toxine , acestea raminind in mod special in ficat si rinichi - de aici culoarea maronie sub ochi . Cineva spunea bine intr-un post anterior ca ochii sunt oglinda organismului . Acum intrebarea este ce inseamna un consum exagerat de cafea? simplu , tot ce depaseste 2 cafele pe zi . Alt mecanism "distrugator " al cafelei este efectul nefast asupra somnului , si anume , somnul este cantitativ asigurat , dar calitativ nu - cofeina este un excitant asupra SNC ( sistem nervos central) si in cantitati mari tine creierul treaz si in faza de somn , cine consuma multa cafea stie despre ce vorbesc , treziri bruste in timpul noptii , transpiratii reci , agitatie (zvircolire) - care numai odihna nu se poate numi.
Alt motiv al aparitiei cearcanelor este functionarea defectuoasa a bilei , care tot ficatul o produce .
Fara sa dezamagesc pe nimeni , totalul bolilor interne care provoaca cearcane sunt in numar de 90 . Am umblat si studiat ani despre imputitele astea de cearcane , in final am reusit sa scap de ele . Ca sfat pentru cei cu predispozitie sau ereditar : alimentatie echilibrata , fara grasimi , alcool etc , odihna calitativa ( cum zicea un medic , un om destept se odihneste in 4 ore cit un prost in 10) , si lasati cafeaua in exces si mai ales porcariile gen 3 in 1 care au performanta de a contine in 30 grame 1 kilogram de toxine.
sanatate !
Aparitia cearcanelor este destul de frecventa si reprezinta un inconvenient estetic major de care cu siguranta majoritatea femeilor isi doresc sa scape.
Lipsa somnului, oboseala excesiva, fumul de tigara sau o anumita afectiune sunt cateva din cauzele care pot provoca cercanele.
Alte cauze posibile ale cearcanelor:
* Cearcane albastre: circulatie proasta.
* Cearcane rosii: temperament sangvin.
* Cearcane violet: probleme cardiovasculare.
* Cearcane cenusii: tulburari ginecologice.
* Cearcane care bat in negru: proasta functionare a intestinului.
* Cearcane maronii: de cele mai multe ori, ereditare.
Endorfina- Membru Fondator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 2696
Data nasterii : 01/01/1941
Varsta : 83
Localizare : Atlantida
Stare de spirit : unknown
Re: Despre cearcane
putin spus interesant....
edith- Membru Fondator
- Data de inscriere : 12/10/2008
Numarul mesajelor : 17389
Data nasterii : 05/04/1990
Varsta : 34
da multe feluri de cearcane mai sunt
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Cearcanele pot aparea si din cauza unor paraziti intestinali....
Ramonella_dm- Strumf Roz
- Data de inscriere : 05/10/2008
Numarul mesajelor : 150
Data nasterii : 19/02/1979
Varsta : 45
Localizare : galati
Stare de spirit : buna
pt diminuarea cearcanelor eu folosesc noaptea in loc de crema pt ochi ulei de migdale dulci,vad acolo o mica ameliorare da abia m-am apucat,cine stie poate pe termen lung le diminueaza ca lumea
Mika20- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 3292
Data nasterii : 10/06/1989
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : Zapacita :)))
Ale mele cica's ereditare. *sigh* Nu aveti idee cat de mult le urasc.
anya- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 1766
Data nasterii : 27/04/1984
Varsta : 40
Stare de spirit : trilu lilu ^__^
subscriu lui Edith eu am maronii deci nici o sansa pt mn
cred k m-am nascut obosita , asa ca am toata viata inainte sa ma odihnesc
cred k m-am nascut obosita , asa ca am toata viata inainte sa ma odihnesc
Edelweiss- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 03/12/2009
Numarul mesajelor : 893
Data nasterii : 11/04/1987
Varsta : 37
Localizare : focsani
Eu am cearcane daca nu dorm suficient...
irene_d- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 1265
Data nasterii : 16/03/1983
Varsta : 41
de cand am inceput sa muncesc si sa ma trezesc la 7-8 mi-au aparut cearcanele; nu au neaprat o culoare anume dar sunt vizibile..de asemenea daca dorm prea mult ma trezesc cu niste pungi urate sub ochi
strumfi- ModerNator
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
si ale mele's erediatare
sunt maronii..si le am de cand eram mica..nu conteaza cat dorm...
m'am obisnuit cu ele si iubesc anticearcanul inca din clasa a 6a
si acum chiar nu le mai bag in seama de cand port ochelari...
dar anticearcan tot am...in fiecare zi..de la 12 ani pana acum !
sunt maronii..si le am de cand eram mica..nu conteaza cat dorm...
m'am obisnuit cu ele si iubesc anticearcanul inca din clasa a 6a
si acum chiar nu le mai bag in seama de cand port ochelari...
dar anticearcan tot am...in fiecare zi..de la 12 ani pana acum !
Subiecte similare
» Despre E-uri
» Despre balonare
» despre igiena urechilor
» Despre masini
» Ce trebuie sa stim despre alunite...
» Despre balonare
» despre igiena urechilor
» Despre masini
» Ce trebuie sa stim despre alunite...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: