Tocanita picanta de ciuperci
4 participanți
Pagina 1 din 1
Tocanita picanta de ciuperci
Ingrediente (nu apar toate in poza):
* 1 kg ciuperci champignon
* 3 ardei grasi
* 2 cepe
* o mana de patrunjel
* 2-3 catei de usturoi
* 1/2 lingurita condimente pentru gratar
* 1/4 lingurita curry pudra
* sare dupa gust
* 2-3 linguri pasta de rosii
* unt pentru calit
Mod de preparare:
- am tocat/feliat/maruntit toate legumele;
- am calit ceapa in putin unt;
- am adaugat ardeii si am lasat sub capac sa se innabuse bine de tot;
- am adaugat ciupercile (nu am avut o tigaie mai mare, asa ca am pus ciupercile in doua tigai si dupa ce s-au inmuiat am unit continutul celor doua tigai)
- am adaugat condimentele excelente de la Arome si gusturi naturale
- am pus si patrunjelul la final. Am pus si un pic de oregano pentru ca mie imi place foarte mult;
A iesit o tocanita foarte buna, gustoasa si aromata!
Tocanita se poate servi ca si garnitura langa un gratar sau cu mamaliga, orez ori paste.
Pofta buna!
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Feb 25 2013, 10:57, editata de 1 ori
Re: Tocanita picanta de ciuperci
asta fac si eu .... pfoaiii ce idee faina.
Da n-am ardei .. fac fara
senchiu Di
Da n-am ardei .. fac fara
senchiu Di
Morco
nu-i musai cu ardei, se poate fara, se poate cu mai multi, cred ca e chestie de gust.
io am zis puteam sa pun mai multa ceapa si ardei pt ca in final n-am fost chiar incantata. nu stiu de ce tot insist cu cipercile ca la final nu-mi prea plac astea crude preparate, se simte un gust oarecum salbatic, gust pe care nu-l simt daca fac tocanita din ciuperci la conserva.
nu stiu daca pot sa zic ca sint obisnuita cu cele de conserva, pt ca mananc foarte rar ciuperci, numai pe pizza, ceea ce e foarte rar. poate am mai facut 1-2 ori un sos de ciuperci langa ceva carne sau umplute la cuptor (alea imi plac pt ca predomina cascavalul).
nah nu-i problema, nu-mi prea plac asta e. mai cumpar pt ca stiu cat sint de sanatoase.
nu-i musai cu ardei, se poate fara, se poate cu mai multi, cred ca e chestie de gust.
io am zis puteam sa pun mai multa ceapa si ardei pt ca in final n-am fost chiar incantata. nu stiu de ce tot insist cu cipercile ca la final nu-mi prea plac astea crude preparate, se simte un gust oarecum salbatic, gust pe care nu-l simt daca fac tocanita din ciuperci la conserva.
nu stiu daca pot sa zic ca sint obisnuita cu cele de conserva, pt ca mananc foarte rar ciuperci, numai pe pizza, ceea ce e foarte rar. poate am mai facut 1-2 ori un sos de ciuperci langa ceva carne sau umplute la cuptor (alea imi plac pt ca predomina cascavalul).
nah nu-i problema, nu-mi prea plac asta e. mai cumpar pt ca stiu cat sint de sanatoase.
mie imi plac asa ciupercile:
Ingrediente: ciuperci, 200 gr piept de pui, 1 ceapa verde, 1/2 ardei capia rosu, 1 rosie, sare, piper, boia de ardei, ulei, cascaval.
Curatam ciupercile, taiem coziile si tocam marunt, taiem legumele si pieptul de pui marunt... intr-o tigaie punem pieptul de pui la prajit in ulei, condimentam si lasam 2-3 min... adaugam ceapa verde, lasam un min, ardeiul, coziile de ciuperci, rosia si lasam pe foc mediu sa scada... intr-o tava punem hartie de copt, ungem cu unt sau ulei si asezam ciupercile, punem din compozitia de carne si legume, introducem la cuptor cca 20 min, se scoate tava si se pune cascaval taiat feliute subtiri peste ciuperci... se mai lasa la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
Si imi mai plac cu maioneza, cum le face matusa mea ( care gateste senzational ), dar sa fie ciuperci din conserva, din alea micute, intregi. alea taiate nu imi plac
Ingrediente: ciuperci, 200 gr piept de pui, 1 ceapa verde, 1/2 ardei capia rosu, 1 rosie, sare, piper, boia de ardei, ulei, cascaval.
Curatam ciupercile, taiem coziile si tocam marunt, taiem legumele si pieptul de pui marunt... intr-o tigaie punem pieptul de pui la prajit in ulei, condimentam si lasam 2-3 min... adaugam ceapa verde, lasam un min, ardeiul, coziile de ciuperci, rosia si lasam pe foc mediu sa scada... intr-o tava punem hartie de copt, ungem cu unt sau ulei si asezam ciupercile, punem din compozitia de carne si legume, introducem la cuptor cca 20 min, se scoate tava si se pune cascaval taiat feliute subtiri peste ciuperci... se mai lasa la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
Si imi mai plac cu maioneza, cum le face matusa mea ( care gateste senzational ), dar sa fie ciuperci din conserva, din alea micute, intregi. alea taiate nu imi plac
Addison*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 11101
Localizare : Somewhere Over the Rainbow
Stare de spirit : I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit.
Am papat azi super bun: macarons de la madame lucie, dementiale sunt as manca din alea every day, every night
http://www.madamelucie.ro/macarons_lucie.html
bine, au niste preturi de iti vine rau, dar ma rog
nu ma intrebati de ce am scris despre ele la topicul de tocanita de ciuperci
http://www.madamelucie.ro/macarons_lucie.html
bine, au niste preturi de iti vine rau, dar ma rog
nu ma intrebati de ce am scris despre ele la topicul de tocanita de ciuperci
Addison*- Membru V.I.P
Stare de spirit : I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit.
da, Di, sunt bunute cand se mai racoreste o sa imi fac din nou, ca pe caldura asta eu stau foarte departe de aragaz si de cuptor. mananc pe la altii
oricum sunt la regim, am slabit 3 kg intr-o saptamana, happy me! doar azi am papat un fursec din ala bun
oricum sunt la regim, am slabit 3 kg intr-o saptamana, happy me! doar azi am papat un fursec din ala bun
Addison*- Membru V.I.P
am gasit o dieta care mi s-a parut destul de inteligenta si pe care chiar pot sa o tin, spre deosebire de altele. se numeste south beach. nu am respectat 100%, in sensul ca am baut cafea normala, nu decof cum scrie acolo si am folosit zahar brun si am mai baut o limonada si un frappe, in rest oua, branza, gratar de pui, legume...si mi-a fost ok sa tin asa...sa mai vedem sapt viitoare cum o sa fie.
O pun la topicul meu imediat si citesti acolo, da?
O pun la topicul meu imediat si citesti acolo, da?
Addison*- Membru V.I.P
aaa o stiu, dar pune totusi. cam asa mananc si io.
mi-e o ciuda pe cei care pot slabi asa mai ales pe barbati care slabesc mai repede
mi-e o ciuda pe cei care pot slabi asa mai ales pe barbati care slabesc mai repede
pai Di, eu m-am ingrasat pt ca am mancat prostii, dulciuri si am baut pepsi si din astea. si daca incep sa renunt la astea si sa mananc normal, incep sa slabesc. eu slabesc relativ repede la inceput...ideea e de dulciuri la mine, ca paine nu prea mananc oricum...
Addison*- Membru V.I.P
sa nu te superi, ma mai ia valul cand simt ca m-am saturat de dieta asta
Daiana a scris: sa nu te superi, ma mai ia valul cand simt ca m-am saturat de dieta asta
de ce sa ma supar??
Addison*- Membru V.I.P
Subiecte similare
» Tocanita poloneaza
» Tocanita de cartofi, gogosari si marar
» Tocanita de legume si bureti iuti
» Sote de ciuperci
» Ciuperci umplute
» Tocanita de cartofi, gogosari si marar
» Tocanita de legume si bureti iuti
» Sote de ciuperci
» Ciuperci umplute
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: