Fructele in camara noastra
+2
Daiana
vero79
6 participanți
Forumul Roz :: Gastronomie :: Off-topic
Pagina 1 din 1
Fructele in camara noastra
As dori ca aici sa scriem despre ceea ce punem in borcane pentru iarna.
Aici ma refer la gem,marmelada,peltea,serbet,dulceata,compot,bauturi,sirop,nectar,suc
Aici ma refer la gem,marmelada,peltea,serbet,dulceata,compot,bauturi,sirop,nectar,suc
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Afinata
Pentru inceput va trimit eu o reteta de bautura care trebuie bauta cu masura ,ca de nu incepem si
Ai nevoie de:5 kg afine,2 kg zahar,1,5 l alcool
Cum procedezi:Speli afinele in strecuratoare,le indepartezi frunzulitele si coditele si le pui intr-o damigeana de 10 l,alternand straturile de fructe cu cele de zahar.O legi cu tifon si o asezi intr-un loc insorit,timp de 5-6 zile,apoi torni alcoolul si agiti zilnic damigeana.
Afinata e gata dupa doua saptamani,cand poti sa incepi sa consumi din ea
Carticica Practic(a)
Ai nevoie de:5 kg afine,2 kg zahar,1,5 l alcool
Cum procedezi:Speli afinele in strecuratoare,le indepartezi frunzulitele si coditele si le pui intr-o damigeana de 10 l,alternand straturile de fructe cu cele de zahar.O legi cu tifon si o asezi intr-un loc insorit,timp de 5-6 zile,apoi torni alcoolul si agiti zilnic damigeana.
Afinata e gata dupa doua saptamani,cand poti sa incepi sa consumi din ea
Carticica Practic(a)
Ultima editare efectuata de catre vero79 in Vin Iul 03 2009, 11:08, editata de 1 ori
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Ciresata
Ai nevoie de:2 kg cirese amare,1,5 kg zahar,1 l alcool dublu rafinat
Cum procedezi:Speli si cureti de codite fructele.Le pui in straturi,alternand cu zaharul,intr-o damigeana de 5 l,pe care o depozitezi intr-un loc insorit,pana a doua zi,cand torni peste fructe alcoolul si 1 l de apa.O data la 2-3 zile,amesteci continutul damigenei cu o bagheta de lemn.Pastrezi ciresele la macerat aproximativ o luna,apoi le strecori si,daca doresti,diluezi ciresata cu apa sau cu sirop.Torni bautura in sticle,iar fructele le folosesti la prajituri sau le glazurezi cu ciocolata.
Carticica Practic(a)
Cum procedezi:Speli si cureti de codite fructele.Le pui in straturi,alternand cu zaharul,intr-o damigeana de 5 l,pe care o depozitezi intr-un loc insorit,pana a doua zi,cand torni peste fructe alcoolul si 1 l de apa.O data la 2-3 zile,amesteci continutul damigenei cu o bagheta de lemn.Pastrezi ciresele la macerat aproximativ o luna,apoi le strecori si,daca doresti,diluezi ciresata cu apa sau cu sirop.Torni bautura in sticle,iar fructele le folosesti la prajituri sau le glazurezi cu ciocolata.
Carticica Practic(a)
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
Eu cand eram mai mica facea si tatal meu si mai facea si visinata,pot sa spun ca amandoua imi plac
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
visinata facea si bunica
visinele din visinata le folosea cateodata la prajituri, iar io stateam pe langa ea si degustam visinele ca sa iasa buna prajitura
visinele din visinata le folosea cateodata la prajituri, iar io stateam pe langa ea si degustam visinele ca sa iasa buna prajitura
Re: Fructele in camara noastra
dupa ce degustai visinele mai puteai sa mananci si din prajitura?
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
.
Ultima editare efectuata de catre andru_lina in Dum Ian 29 2012, 07:52, editata de 1 ori
Vizitato- Vizitator
Re: Fructele in camara noastra
Este frumoasa zona Vrancei si eu am neamuri acolo
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
com.Jaristea,sat Poiana Parului
tu?
tu?
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Prunata
Ai nevoie de:5 kg prune,3 kg zahar,4 l alcool.
Cum procedezi:Speli bine prunele,le lasi sa se scurga,apoi le crestezi putin si le scoti cu grija samburii.
Intr-un borcan mare,asezi straturi alternative de prune si zahar.
Acoperi borcanul cu un tifon dublu sau cu un celofan si il legi cu o sfoara.
Il lasi apoi intr-un loc racoros,timp de o saptamana,agitandu-l din cand in cand.Pui alcoolul si lasi borcanul acoperit timp de cateva zile,apoi strecori prunata si o torni in sticle.
Carticica Practic(a)
Cum procedezi:Speli bine prunele,le lasi sa se scurga,apoi le crestezi putin si le scoti cu grija samburii.
Intr-un borcan mare,asezi straturi alternative de prune si zahar.
Acoperi borcanul cu un tifon dublu sau cu un celofan si il legi cu o sfoara.
Il lasi apoi intr-un loc racoros,timp de o saptamana,agitandu-l din cand in cand.Pui alcoolul si lasi borcanul acoperit timp de cateva zile,apoi strecori prunata si o torni in sticle.
Carticica Practic(a)
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
..
Ultima editare efectuata de catre andru_lina in Dum Ian 29 2012, 07:53, editata de 1 ori
Vizitato- Vizitator
Re: Fructele in camara noastra
mama mea a facut niste dulceata de afine......si cam atat deocamdata,
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
Dulceata de pepene galben
Ai nevoie de:1 kg pepene galben,1 kg zahar,2-3 pahare apa,1 lingurita sare de lamaie sau zeama de la 1/2 lamaie.
Cum procedezi:Cureti pepenele galben de coaja si seminte si ii tai miezul in cuburi de 2 cm.Fierbi apa cu zaharul pana obtii un sirop gros si bine legat,in care pui cuburile de pepene.Stingi focul,lasi dulceata in repaus timp de 30-40 minute,apoi continui fierberea,la inceput la foc mai mic,apoi crescand intensitatea.Din cand in cand agiti vasul.Indepartezi spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.Probezi daca se leaga dulceata si adaugi zeama de lamaie dizolvata in putina apa fierbinte.Rastorni dulceata intr-un castron curat,o acoperi cu un servet umed si o pui in borcane dupa ce s-a racit.
Carticica practic(a)
Ai nevoie de:1 kg pepene galben,1 kg zahar,2-3 pahare apa,1 lingurita sare de lamaie sau zeama de la 1/2 lamaie.
Cum procedezi:Cureti pepenele galben de coaja si seminte si ii tai miezul in cuburi de 2 cm.Fierbi apa cu zaharul pana obtii un sirop gros si bine legat,in care pui cuburile de pepene.Stingi focul,lasi dulceata in repaus timp de 30-40 minute,apoi continui fierberea,la inceput la foc mai mic,apoi crescand intensitatea.Din cand in cand agiti vasul.Indepartezi spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.Probezi daca se leaga dulceata si adaugi zeama de lamaie dizolvata in putina apa fierbinte.Rastorni dulceata intr-un castron curat,o acoperi cu un servet umed si o pui in borcane dupa ce s-a racit.
Carticica practic(a)
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
asa si eu imi pune bunica un butoi de muraturi iamiiiiDirty Diana a scris:eu nu pun nimic
dar nimic nimic
cumpar tot
alesonne- Membru Fondator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 8988
Data nasterii : 01/09/1986
Varsta : 38
Localizare : Balamuuuc
Stare de spirit : Paranoic
Re: Fructele in camara noastra
Dulceata de rosii cu mere
Ai nevoie de:1 kg zahar,4 rosii,1 kg mere,2 lamai.
Cum procedezi:Alegi rosii mici si tari,de preferinta din soiul lunguiet,care au putine seminte.Le oparesti pe rand si le cureti de coaja.Le pui intr-o cratita,in straturi,impreuna cu zaharul.Lasi dulceata sa fiarba pe foc,pana incepe sa se ingroase.Cureti merele de coaja si le tai in felii,apoi le adaugi la fiert.Amesteci usor,ca sa nu se prinda de cratita,iar spre sfarsitul fierberii torni zeama de lamaie.
Rastorni dulceata intr-un castron curat,uscat,mai larg la gura,o acoperi cu un servet ud,dar bine stors si o lasi sa se raceasca pana a doua zi.O pui in borcane pe care le capsezi,le etichetezi,apoi le depozitezi intr-o camara racoroasa sau in pivnita.
Carticica Practic(a)
Ai nevoie de:1 kg zahar,4 rosii,1 kg mere,2 lamai.
Cum procedezi:Alegi rosii mici si tari,de preferinta din soiul lunguiet,care au putine seminte.Le oparesti pe rand si le cureti de coaja.Le pui intr-o cratita,in straturi,impreuna cu zaharul.Lasi dulceata sa fiarba pe foc,pana incepe sa se ingroase.Cureti merele de coaja si le tai in felii,apoi le adaugi la fiert.Amesteci usor,ca sa nu se prinda de cratita,iar spre sfarsitul fierberii torni zeama de lamaie.
Rastorni dulceata intr-un castron curat,uscat,mai larg la gura,o acoperi cu un servet ud,dar bine stors si o lasi sa se raceasca pana a doua zi.O pui in borcane pe care le capsezi,le etichetezi,apoi le depozitezi intr-o camara racoroasa sau in pivnita.
Carticica Practic(a)
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
Dulceata de grepfrut si portocale
Ai nevoie de:1 kg portocale,1 grepfrut mare,1 lamaie,2 kg zahar.
Cum procedezi:Pui fructele intr-un vas cu apa rece,pentru 24 de ore,timp in care schimbi apa de cateva ori.Scoti fructele din apa si le stergi bine,cu o carpa curata,pentru a indeparta stratul amar de la suprafata cojii.
Cureti fructele de coaja.Tai cojile in fasii subtiri,iar miezul in bucatele,avand grija sa indepartezi samburii.Intr-o cratita emailata,asezi fructele in straturi,cu zahar printre ele si le dai la rece pentru 24 de ore.
Scurgi zeama pe care si-au lasat-o si o fierbi timp de 5 minute,la foc iute,apoi adaugi fructele si lasi focul mic.Fierbi dulceata intr-o cratita asezata pe o tabla groasa,amestecand ca sa nu se prinda.Probezi daca se leaga siropul dupa aproximativ 30 de minute.Stingi focul,acoperi vasul cu un servet umed si lasi dulceata la racit pana a doua zi,cand o torni in borcane bine spalate si uscate,pe care le legi cu celofan.
Carticica Practic(a)
Ai nevoie de:1 kg portocale,1 grepfrut mare,1 lamaie,2 kg zahar.
Cum procedezi:Pui fructele intr-un vas cu apa rece,pentru 24 de ore,timp in care schimbi apa de cateva ori.Scoti fructele din apa si le stergi bine,cu o carpa curata,pentru a indeparta stratul amar de la suprafata cojii.
Cureti fructele de coaja.Tai cojile in fasii subtiri,iar miezul in bucatele,avand grija sa indepartezi samburii.Intr-o cratita emailata,asezi fructele in straturi,cu zahar printre ele si le dai la rece pentru 24 de ore.
Scurgi zeama pe care si-au lasat-o si o fierbi timp de 5 minute,la foc iute,apoi adaugi fructele si lasi focul mic.Fierbi dulceata intr-o cratita asezata pe o tabla groasa,amestecand ca sa nu se prinda.Probezi daca se leaga siropul dupa aproximativ 30 de minute.Stingi focul,acoperi vasul cu un servet umed si lasi dulceata la racit pana a doua zi,cand o torni in borcane bine spalate si uscate,pe care le legi cu celofan.
Carticica Practic(a)
vero79- Strumf Roz
- Data de inscriere : 02/07/2009
Numarul mesajelor : 450
Data nasterii : 29/08/1979
Varsta : 45
Re: Fructele in camara noastra
Buna, fetele!
M-a pocnit şi pe mine bucatareala acum vreo cateva luni si de atunci va tot urmresc dar nu am scris niciodata pana acum aici. La margele ma pricep, asa ca la retete am zis sa prind putina experienta pana ma apuc sa impartasesc din experienta. Luna trecuta am facut dulceata de capsuni. Reteta si poze le gasiti aici: http://ruxypixy.blogspot.com/2009/06/plimbare-in-piata-si-o-reteta-de.html. O zi frumoasa si plina de realizari
M-a pocnit şi pe mine bucatareala acum vreo cateva luni si de atunci va tot urmresc dar nu am scris niciodata pana acum aici. La margele ma pricep, asa ca la retete am zis sa prind putina experienta pana ma apuc sa impartasesc din experienta. Luna trecuta am facut dulceata de capsuni. Reteta si poze le gasiti aici: http://ruxypixy.blogspot.com/2009/06/plimbare-in-piata-si-o-reteta-de.html. O zi frumoasa si plina de realizari
Re: Fructele in camara noastra
vero79 a scris:Dulceata de rosii cu mere
Ai nevoie de:1 kg zahar,4 rosii,1 kg mere,2 lamai.
Cum procedezi:Alegi rosii mici si tari,de preferinta din soiul lunguiet,care au putine seminte.Le oparesti pe rand si le cureti de coaja.Le pui intr-o cratita,in straturi,impreuna cu zaharul.Lasi dulceata sa fiarba pe foc,pana incepe sa se ingroase.Cureti merele de coaja si le tai in felii,apoi le adaugi la fiert.Amesteci usor,ca sa nu se prinda de cratita,iar spre sfarsitul fierberii torni zeama de lamaie.
Rastorni dulceata intr-un castron curat,uscat,mai larg la gura,o acoperi cu un servet ud,dar bine stors si o lasi sa se raceasca pana a doua zi.O pui in borcane pe care le capsezi,le etichetezi,apoi le depozitezi intr-o camara racoroasa sau in pivnita.
Carticica Practic(a)
Suna ciudata combinatia... Cel putin eu nu am mai auzit de asa ceva...
irene_d- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1265
Data nasterii : 16/03/1983
Varsta : 41
Forumul Roz :: Gastronomie :: Off-topic
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20