Ghiveci de legume
Pagina 1 din 1
Ghiveci de legume
Ingrediente
1 ceapa mare (aprox 150 gr)
2 ardei (aprox 250 gr)
3 catei usturoi mari
2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
1 vanata (aprox 350 gr)
3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
1 foaie de dafin
cateva fire de patrunjel
sare, piper
5 linguri ulei
Portii: 4
Preparare
1. Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
2. Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se inmoaie.
3. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
4. Se adauga dovlecelul si vanata, dafinul, piper si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des. Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
5. Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute, amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
6. Se serveste cald sau rece
www.e-retete.ro
1 ceapa mare (aprox 150 gr)
2 ardei (aprox 250 gr)
3 catei usturoi mari
2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
1 vanata (aprox 350 gr)
3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
1 foaie de dafin
cateva fire de patrunjel
sare, piper
5 linguri ulei
Portii: 4
Preparare
1. Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
2. Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se inmoaie.
3. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
4. Se adauga dovlecelul si vanata, dafinul, piper si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des. Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
5. Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute, amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
6. Se serveste cald sau rece
www.e-retete.ro
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20