Pizza cu blat subtire
+16
Pantera
bijouxdemonange
chatte
edith
Affair
Anda_1705
RoX
Alex
Daiana
Mika20
strumfi
Inanna
greeneyes
Criiis
Ankme
Amber
20 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pizza cu blat subtire
Pizza cu blat subtire
Ingrediente (pentru 2 pizza cu diametrul de aprox 30 cm)
aluat
- 300g faina
- 200ml apa
- 20g drojdie
- 5 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
sos
- aprox 250g rosii piure
- sare, piper, busuioc, oregano
topping (aici sunt aprox cantitatile, nu am cantarit niciodata)
- 300g cascaval sau mozarella
- 300g ciuperci
- 100-150g salam
- 100-150g bacon
- ardei gras
- ceapa
- masline
Mod de preparare
1. Drojdia si zaharul se dizolva cu 100ml de apa calda. Cand a dospit se pun faina, sarea, uleiul, inca 100 ml de apa si se lasa la crescut.
2. Se imparte aluatul in doua si se formeaza cate o chifla. Fiecare chifla se intinde pana ajunge la grosimea de 6-7mm, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.
3. Pe blatul de pizza se intinde sosul de rosii, se pun salamul, baconul, ciupercile, ceapa si ardeiul gras. Se tine la cuptor la foc mare aprox 6 minute. Dupa care se adauga si mozarella sau cascavalul ras si se mai lasa inca 2 minute la cuptor.
Pofta buna!
Ingrediente (pentru 2 pizza cu diametrul de aprox 30 cm)
aluat
- 300g faina
- 200ml apa
- 20g drojdie
- 5 linguri ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
sos
- aprox 250g rosii piure
- sare, piper, busuioc, oregano
topping (aici sunt aprox cantitatile, nu am cantarit niciodata)
- 300g cascaval sau mozarella
- 300g ciuperci
- 100-150g salam
- 100-150g bacon
- ardei gras
- ceapa
- masline
Mod de preparare
1. Drojdia si zaharul se dizolva cu 100ml de apa calda. Cand a dospit se pun faina, sarea, uleiul, inca 100 ml de apa si se lasa la crescut.
2. Se imparte aluatul in doua si se formeaza cate o chifla. Fiecare chifla se intinde pana ajunge la grosimea de 6-7mm, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.
3. Pe blatul de pizza se intinde sosul de rosii, se pun salamul, baconul, ciupercile, ceapa si ardeiul gras. Se tine la cuptor la foc mare aprox 6 minute. Dupa care se adauga si mozarella sau cascavalul ras si se mai lasa inca 2 minute la cuptor.
Pofta buna!
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
facut azi numa ca la topping am pus doar salam, sunca, cascaval. m-au enervat astia ca nu a fost deschis la nicio pizzerie azi si venea bibicu si am zis hai sa-i fac o surpriza. foarte buun!
Ankme- Ciocoflender Roz
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1335
Data nasterii : 13/01/1992
Varsta : 32
Localizare : Bucale
Stare de spirit : zbunga zbuga! =3
Re: Pizza cu blat subtire
Asa-i ca e simplu de facut aluatul?
Si imi place ca merge rapid
Si imi place ca merge rapid
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
^ super rapid! si bun in plus cred ca multa lume are ingredientele alea prin casa. mersi
Ankme- Ciocoflender Roz
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1335
Data nasterii : 13/01/1992
Varsta : 32
Localizare : Bucale
Stare de spirit : zbunga zbuga! =3
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Re: Pizza cu blat subtire
ce delicios arata
greeneyes- Membru Fondator
- Data de inscriere : 16/09/2008
Numarul mesajelor : 23347
Data nasterii : 17/09/1986
Varsta : 38
Localizare : etaju' 2
Stare de spirit : THINK PINK
Re: Pizza cu blat subtire
Ma bucur ca va place
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
wow...e super si reteta da cum arata
e super super poza
e super super poza
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: Pizza cu blat subtire
omg.. ce bine arata..trebuie sa incerc si eu
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
unde e poza?k la mn nu apare
Mika20- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 3292
Data nasterii : 10/06/1989
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : Zapacita :)))
Re: Pizza cu blat subtire
Mika20 a scris:unde e poza?k la mn nu apare
Poza e in primul post.
La mine se vede.
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Pizza cu blat subtire *
Pizza Diuta supercalifragilistic
Ingrediente blat de pizza:
* 250 g faina
* 1 lingurita (jumate de pliculet) drojdie uscata
* 150 ml apa minerala
* 3 linguri ulei
* jumatate de lingurita de sare
Mod de pregatire:
Intr-un castron am amestecat faina cernuta cu drojdia uscata si am lasat sa se odihneasca vreo 10 min (nu stiu care-i efectul, dar asa scrie pe pliculetul de drojdie uscata).
Apoi am adaugat uleiul, apa minerala si sarea si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat omogen si elastic.
Am uns gramajoara de aluat pe toate partile cu un pic de ulei ca sa nu faca pojghita in timp ce dospeste.
Am acoperit castronul cu un servet de bucatarie si l-am lasa in bucatarie la dospit fix o ora, timp in care aluatul a crescut considerabil.
Tava de pizza am uns-o cu putin ulei si am intins aluatul direct in tava cu mainile.
Topping:
* 1 borcan de zacusco-ghiveci (l-am primit de aia nu stiu exact ce contine, dar sigur are rosii, ardei, ceapa, piper, bulion, usturoi si este de consistenta ca si zacusca)
* porumb dulce (din conserva)
* 1 cutie de ciuperci
* cateva feliute de sunculita
* jumatate de ardei
* cascaval ras
* 1 ou
Blatul intins l-am uns cu zacusca, apoi am presarat porumb, ciuperci, am pus feliile de sunculita si ardeiul taiat fasii subtiri.
Am bagat in cuptor (neincalzit inainte) la foc mare, timp de maxim 10 min, apoi am redus focul la mai putin de jumatate (nu am grade la cuptor sa pot spune exact, dar a fost mediu spre mic focul) si am lasat asa 15-20 min. Apoi am scos tava, am spart oul in mijloc, am presarat cascaval ras si am mai bagat in cuptor pentru inca vreo 15 min (adica pana cand am vazut ca s-a inchegat oul – galbenusul a ramas moale in interior, exact ca la oul ochi).
La servire n-am mai adaugat nici un sos, n-a fost nevoie, doar cateva frunze proaspete de busuioc.
Blatul a fost crocant si nu prea pufos (cum ar fi o paine), dar nici subtire ca hartia.
Am gasit blatul perfect pentru mine!
N-as putea sa precizez o sursa anume pentru reteta de blat, deoarece este doar partial luata de pe siteul unei firme care livreaza pizza.
Insa io am eliminat zaharul din compozitie, n-am facut maia ci am framantat totul impreuna si am pus apa minerala in loc de apa calda.
Asa ca probabil as putea spune ca este o varianta proprie (pe net n-am gasit asemenea varianta asa ca nu m-am inspirat din nici o reteta existenta).
Ca si topping sigur ca se poate folosi orice va place, io am mers pe varianta ‘ia sa vedem ce avem in frigider si in speis’ :)
Daca incercati reteta sper sa va placa si sa serviti pizza cu pofta!
Ingrediente blat de pizza:
* 250 g faina
* 1 lingurita (jumate de pliculet) drojdie uscata
* 150 ml apa minerala
* 3 linguri ulei
* jumatate de lingurita de sare
Mod de pregatire:
Intr-un castron am amestecat faina cernuta cu drojdia uscata si am lasat sa se odihneasca vreo 10 min (nu stiu care-i efectul, dar asa scrie pe pliculetul de drojdie uscata).
Apoi am adaugat uleiul, apa minerala si sarea si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat omogen si elastic.
Am uns gramajoara de aluat pe toate partile cu un pic de ulei ca sa nu faca pojghita in timp ce dospeste.
Am acoperit castronul cu un servet de bucatarie si l-am lasa in bucatarie la dospit fix o ora, timp in care aluatul a crescut considerabil.
Tava de pizza am uns-o cu putin ulei si am intins aluatul direct in tava cu mainile.
Topping:
* 1 borcan de zacusco-ghiveci (l-am primit de aia nu stiu exact ce contine, dar sigur are rosii, ardei, ceapa, piper, bulion, usturoi si este de consistenta ca si zacusca)
* porumb dulce (din conserva)
* 1 cutie de ciuperci
* cateva feliute de sunculita
* jumatate de ardei
* cascaval ras
* 1 ou
Blatul intins l-am uns cu zacusca, apoi am presarat porumb, ciuperci, am pus feliile de sunculita si ardeiul taiat fasii subtiri.
Am bagat in cuptor (neincalzit inainte) la foc mare, timp de maxim 10 min, apoi am redus focul la mai putin de jumatate (nu am grade la cuptor sa pot spune exact, dar a fost mediu spre mic focul) si am lasat asa 15-20 min. Apoi am scos tava, am spart oul in mijloc, am presarat cascaval ras si am mai bagat in cuptor pentru inca vreo 15 min (adica pana cand am vazut ca s-a inchegat oul – galbenusul a ramas moale in interior, exact ca la oul ochi).
La servire n-am mai adaugat nici un sos, n-a fost nevoie, doar cateva frunze proaspete de busuioc.
Blatul a fost crocant si nu prea pufos (cum ar fi o paine), dar nici subtire ca hartia.
Am gasit blatul perfect pentru mine!
N-as putea sa precizez o sursa anume pentru reteta de blat, deoarece este doar partial luata de pe siteul unei firme care livreaza pizza.
Insa io am eliminat zaharul din compozitie, n-am facut maia ci am framantat totul impreuna si am pus apa minerala in loc de apa calda.
Asa ca probabil as putea spune ca este o varianta proprie (pe net n-am gasit asemenea varianta asa ca nu m-am inspirat din nici o reteta existenta).
Ca si topping sigur ca se poate folosi orice va place, io am mers pe varianta ‘ia sa vedem ce avem in frigider si in speis’ :)
Daca incercati reteta sper sa va placa si sa serviti pizza cu pofta!
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Feb 25 2013, 10:19, editata de 9 ori
Re: Pizza cu blat subtire
Vai, Doaaaaaamne, lesin aici.
De parca ne mai trebuie si reteta. Ne-ai terminat cu pozele.
De parca ne mai trebuie si reteta. Ne-ai terminat cu pozele.
Alex- ModerNator
- Data de inscriere : 14/09/2009
Numarul mesajelor : 19247
Data nasterii : 23/07/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
propun sa sabotam acest topic ca sa nu se mai posteze retete asa delicioase
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
RoX- Strumf Roz
- Data de inscriere : 20/09/2009
Numarul mesajelor : 378
Data nasterii : 07/02/1989
Varsta : 35
Re: Pizza cu blat subtire
strumfi a scris:propun sa sabotam acest topic ca sa nu se mai posteze retete asa delicioase
da, daaaa
minus daiana
glumesc, arata delicios pizza
Amber- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
ma tot uit cat de usor a fost si ce bu a iesit si mi se face pofta again and again
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Affair- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 01/11/2009
Numarul mesajelor : 836
Data nasterii : 10/01/1990
Varsta : 34
Re: Pizza cu blat subtire
Daiana a scris: mersi
ce-mi place ca-mi zici Daianis, dar nu stiu de unde vine
Iti zic asa de cand m-am inregistrat pe roz,mi se pare special,ca un alint
Affair- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 01/11/2009
Numarul mesajelor : 836
Data nasterii : 10/01/1990
Varsta : 34
Re: Pizza cu blat subtire
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Feb 25 2013, 10:21, editata de 1 ori
edith- Membru Fondator
- Data de inscriere : 12/10/2008
Numarul mesajelor : 17389
Data nasterii : 05/04/1990
Varsta : 34
Re: Pizza cu blat subtire
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Feb 25 2013, 10:23, editata de 1 ori
Re: Pizza cu blat subtire
as face in fiecare weekend
merge asa de usor. dureaza pana dospesteste, dar in rest e tac-pac.
daca io am framantat cu manuta mea, IOOO atunci sigur e simplu. n-am stat sa framant 15-30-100 de minute cum scrie la carte ca trebuie la aluaturile dospite. am framantat atat cat sa se omogenizeze ingredientele si sa se dezlipeasca aluatul de marginile ligheanului si apoi de mana.
merge asa de usor. dureaza pana dospesteste, dar in rest e tac-pac.
daca io am framantat cu manuta mea, IOOO atunci sigur e simplu. n-am stat sa framant 15-30-100 de minute cum scrie la carte ca trebuie la aluaturile dospite. am framantat atat cat sa se omogenizeze ingredientele si sa se dezlipeasca aluatul de marginile ligheanului si apoi de mana.
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: Pizza cu blat subtire
vreau sa va zic ca mami e innebunita dupa pizza mea
avea ea o reteta de blat de la tv de la monica anghel. acuma zice ca ala nu mai e bun si tati nu scoate un cuvant cand mananca
mmmm cea mai mare satisfactie pentru o bucatareasa este atunci cand mesenii mananca fara sa scoata un cuvant si le vezi fetele linistite si satisfacute
avea ea o reteta de blat de la tv de la monica anghel. acuma zice ca ala nu mai e bun si tati nu scoate un cuvant cand mananca
mmmm cea mai mare satisfactie pentru o bucatareasa este atunci cand mesenii mananca fara sa scoata un cuvant si le vezi fetele linistite si satisfacute
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Mier Aug 25 2010, 06:56, editata de 1 ori
Re: Pizza cu blat subtire
vaaai cine m-a pus sa intru aici mi-ai facut o pofta de mor
in weekend trebuie neaparat sa fac eu ...EU cu manutele mele asa ceva... daca zici ca e aluatul bun, trebuie neaparat sa invat sa-l fac!
in weekend trebuie neaparat sa fac eu ...EU cu manutele mele asa ceva... daca zici ca e aluatul bun, trebuie neaparat sa invat sa-l fac!
Re: Pizza cu blat subtire
ai folosit bulion din ala de casa, nu?
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
da, bulion facut de mami.
dar aici se cere o observatie!
prima data am pus zacusca aia care era ca o pasta si totul a fost ok.
de data asta am pus bulion si l-am intins de colo-colo. dar a fost prea lichid bulionul (n-am avut nici timp, nici chef sa stau sa pazesc jumate de sticla de bulion pana se ingroasa si se face sos). din cauza asta blatul a fost prea umed sub topping si nu s-a copt chiar asa de bine la partea unde e in contact cu toppingul. mare bai n-a fost, n-a daunat gustului, dar nu mi-a placut mie.
data viitoare voi folosi pasta facuta tot de mami zilele astea am facut comanda speciala pt cateva sticle de bulion mai gros si condimentat.
dar aici se cere o observatie!
prima data am pus zacusca aia care era ca o pasta si totul a fost ok.
de data asta am pus bulion si l-am intins de colo-colo. dar a fost prea lichid bulionul (n-am avut nici timp, nici chef sa stau sa pazesc jumate de sticla de bulion pana se ingroasa si se face sos). din cauza asta blatul a fost prea umed sub topping si nu s-a copt chiar asa de bine la partea unde e in contact cu toppingul. mare bai n-a fost, n-a daunat gustului, dar nu mi-a placut mie.
data viitoare voi folosi pasta facuta tot de mami zilele astea am facut comanda speciala pt cateva sticle de bulion mai gros si condimentat.
Re: Pizza cu blat subtire
mama face suc de rosii care e lichid si bulion care este ca ala cumparat
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
Re: Pizza cu blat subtire
io nu stiu cum e bulionul cumparat
la noi in familie bulionul e ala facut din rosii maruntite, fierte si stoarse cu ustensila de pasat rosii, apoi fierte mai departe pana se ingroasa cat sa fie doar putin mai gros decat sucul proaspat.
la noi in familie bulionul e ala facut din rosii maruntite, fierte si stoarse cu ustensila de pasat rosii, apoi fierte mai departe pana se ingroasa cat sa fie doar putin mai gros decat sucul proaspat.
Re: Pizza cu blat subtire
Ultima editare efectuata de catre Daiana in Lun Feb 25 2013, 10:38, editata de 3 ori
Re: Pizza cu blat subtire
am pus si eu o data ou peste pizza si blatul s-a facut bocna si oul nu se compsese complet.
Pantera- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 8619
Data nasterii : 05/11/1987
Varsta : 37
Localizare : fostul Mic Paris
Re: Pizza cu blat subtire
o sa incerc si eu reteta de blat, daiana
pana acuma am facut numai pizza fara blat, ca n-am gasit o reteta simpla de blat
pana acuma am facut numai pizza fara blat, ca n-am gasit o reteta simpla de blat
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Re: Pizza cu blat subtire
pantera, la mine de fiecare data s-a copt oul ca lumea, n-a ramas crud.
iar blatul n-a avut nici o schimbare. oul il pun dupa ce blatul cu topping a stat deja vreo 15 min la cuptor.
c@t, io alt blat nu cred ca mai incerc, asta imi convine de minune.
anumai ca de data astm avut doua probleme: 1. a neffind asa cald ca vara, n-a crescut asa repede. o sa fie fain mai incolo cand se da drumul la incalzire si pot sa pun ligeanul pe calorifer 2. am intins prea mult aluatul si a iesti un blat extra subtire :P data viitoare tre sa dublez cantitatile pt tava aia patrata.
iar blatul n-a avut nici o schimbare. oul il pun dupa ce blatul cu topping a stat deja vreo 15 min la cuptor.
c@t, io alt blat nu cred ca mai incerc, asta imi convine de minune.
anumai ca de data astm avut doua probleme: 1. a neffind asa cald ca vara, n-a crescut asa repede. o sa fie fain mai incolo cand se da drumul la incalzire si pot sa pun ligeanul pe calorifer 2. am intins prea mult aluatul si a iesti un blat extra subtire :P data viitoare tre sa dublez cantitatile pt tava aia patrata.
Re: Pizza cu blat subtire
eu am o tava rotunda, ca a ta
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20