Oua umplute cu ton
5 participanți
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Oua umplute cu ton
Ingrediente
10 oua
Umplutura
1 conserva de ton (de 160 gr)
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)
1 castravete murat (micut)
2 lingurite rase mustar
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
2 fire patrunjel
sare, piper
2 linguri maioneza
Preparare
1. Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapa coaja (pentru a se decoji mai usor) si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor.
2. Se taie ouale in doua pe lung si se scot galbenusurile.
3. Scurgeti bine conserva de ton.
* eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
4. Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
5. Intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru umplutura plus 5 galbenusuri de la ouale fierte si condimentati cu sare si piper. Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie. Adaugati maioneza si amestecati bine pana se omogenizeaza.
6. Se umplu adanciturile oualor cu aceasta pasta.
www.e-retete.ro
10 oua
Umplutura
1 conserva de ton (de 160 gr)
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)
1 castravete murat (micut)
2 lingurite rase mustar
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
2 fire patrunjel
sare, piper
2 linguri maioneza
Preparare
1. Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapa coaja (pentru a se decoji mai usor) si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor.
2. Se taie ouale in doua pe lung si se scot galbenusurile.
3. Scurgeti bine conserva de ton.
* eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
4. Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
5. Intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru umplutura plus 5 galbenusuri de la ouale fierte si condimentati cu sare si piper. Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie. Adaugati maioneza si amestecati bine pana se omogenizeaza.
6. Se umplu adanciturile oualor cu aceasta pasta.
www.e-retete.ro
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Re: Oua umplute cu ton
si eu am facut oua umplute cu ton, da numa asa simlu cu ton si galbenus si consimentat. o sa incerc asa cu toate aste ca sigur e mai bun
Multzam de reteta
Multzam de reteta
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: Oua umplute cu ton
yummy...toooooon.
buburuza*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 22/09/2009
Numarul mesajelor : 4174
Data nasterii : 08/08/1988
Varsta : 36
Re: Oua umplute cu ton
Simpatica reteta. Nu am incercat niciodata sa fac oua umplute.
Dar o poza, ceva, Criiis?
Dar o poza, ceva, Criiis?
anya- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1766
Data nasterii : 27/04/1984
Varsta : 40
Stare de spirit : trilu lilu ^__^
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
anya- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1766
Data nasterii : 27/04/1984
Varsta : 40
Stare de spirit : trilu lilu ^__^
buburuza*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 22/09/2009
Numarul mesajelor : 4174
Data nasterii : 08/08/1988
Varsta : 36
Subiecte similare
» Ciuperci umplute
» Clatite umplute gratinate
» Ciuperci umplute cu marar/patrunjel
» Clatite pane umplute cu ciuperci, sunca si porumb
» Clatite umplute gratinate
» Ciuperci umplute cu marar/patrunjel
» Clatite pane umplute cu ciuperci, sunca si porumb
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20