Pate de ficat "Ioana"
2 participanți
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Pate de ficat "Ioana"
Este un pate din ficat de pui facut pentru Ioana dar merge sa papam si noi
Ai nevoie de: 500 gr ficat de pui sau 10 ficatei, trei sferturi de pachet de unt (eu pun un sfert de pachet la 3 ficatei cand fac mai putin), 2 galbenusuri de ou fierte, 2 cepe mici, rozmarin un praf doua, busuioc la fel, 3 foi de dafin (la urma scotocesc dupa ele), patrunjel tocat marunt sare piper un praf si un pahar cu apa.


Ficateii ii fierb intr-o apa

Tai ceapa pestisori

Untul il tai feliute pt a se topi mai repede

Pun untul sa se topeasca

Adaug ceapa si toate condimentele

Dupa ce iau spuma de la ficatei ii clatesc si ii tai bucatele

Ii adaug in craticioara

Adaug un pahar cu apa

Si las sa fiarba 15-20 minute. Apoi las sa se racoreasca alte 10 minute...pun compozitia fara lichid si fara foile de dafin pe care le arunc, in paharul de la blender si adaug galbenusurile si patrunjelul tocat...

Pun putin lichid o cescuta pentru inceput si bat cu blenderul

Apoi adaug lichid din craticioara...la mine au intrat doua cescute jumate adica tot lichidulmdin craticioara...la primul pate a mai ramas lichid...daca il puneam pe tot nu se mai lega...dar la jumatate de kg de ficatei mi.a intrat tot lichidul...
Trebuie sa iasa ca o smantana olecutza mai subtire

Pasta este gata

O torn in vas de pus la frigider si o las cateva ore

Dupa ce s-a intarit se poate servi.
Pofta buna!

Ai nevoie de: 500 gr ficat de pui sau 10 ficatei, trei sferturi de pachet de unt (eu pun un sfert de pachet la 3 ficatei cand fac mai putin), 2 galbenusuri de ou fierte, 2 cepe mici, rozmarin un praf doua, busuioc la fel, 3 foi de dafin (la urma scotocesc dupa ele), patrunjel tocat marunt sare piper un praf si un pahar cu apa.


Ficateii ii fierb intr-o apa

Tai ceapa pestisori

Untul il tai feliute pt a se topi mai repede

Pun untul sa se topeasca

Adaug ceapa si toate condimentele

Dupa ce iau spuma de la ficatei ii clatesc si ii tai bucatele

Ii adaug in craticioara

Adaug un pahar cu apa

Si las sa fiarba 15-20 minute. Apoi las sa se racoreasca alte 10 minute...pun compozitia fara lichid si fara foile de dafin pe care le arunc, in paharul de la blender si adaug galbenusurile si patrunjelul tocat...

Pun putin lichid o cescuta pentru inceput si bat cu blenderul

Apoi adaug lichid din craticioara...la mine au intrat doua cescute jumate adica tot lichidulmdin craticioara...la primul pate a mai ramas lichid...daca il puneam pe tot nu se mai lega...dar la jumatate de kg de ficatei mi.a intrat tot lichidul...
Trebuie sa iasa ca o smantana olecutza mai subtire

Pasta este gata

O torn in vas de pus la frigider si o las cateva ore

Dupa ce s-a intarit se poate servi.
Pofta buna!

Re: Pate de ficat "Ioana"
oooo chiarrrrr...
vreau sa incerc sa ii pun si carne de pui jumi juma cu ficatul.
vreau sa incerc sa ii pun si carne de pui jumi juma cu ficatul.
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» materiale la metru pentru idei frumoase
» Creme de fata, de ochi...
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
» rinoplastie
» Medic estetician bun
» marirea sanilor cu physiobust
» rochia mea de mireasa
» fund bombat...:">
» lucruri de care nu mai ai nevoie