Pate de ficat "Ioana"
2 participanți
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Pate de ficat "Ioana"
Este un pate din ficat de pui facut pentru Ioana dar merge sa papam si noi
Ai nevoie de: 500 gr ficat de pui sau 10 ficatei, trei sferturi de pachet de unt (eu pun un sfert de pachet la 3 ficatei cand fac mai putin), 2 galbenusuri de ou fierte, 2 cepe mici, rozmarin un praf doua, busuioc la fel, 3 foi de dafin (la urma scotocesc dupa ele), patrunjel tocat marunt sare piper un praf si un pahar cu apa.
Ficateii ii fierb intr-o apa
Tai ceapa pestisori
Untul il tai feliute pt a se topi mai repede
Pun untul sa se topeasca
Adaug ceapa si toate condimentele
Dupa ce iau spuma de la ficatei ii clatesc si ii tai bucatele
Ii adaug in craticioara
Adaug un pahar cu apa
Si las sa fiarba 15-20 minute. Apoi las sa se racoreasca alte 10 minute...pun compozitia fara lichid si fara foile de dafin pe care le arunc, in paharul de la blender si adaug galbenusurile si patrunjelul tocat...
Pun putin lichid o cescuta pentru inceput si bat cu blenderul
Apoi adaug lichid din craticioara...la mine au intrat doua cescute jumate adica tot lichidulmdin craticioara...la primul pate a mai ramas lichid...daca il puneam pe tot nu se mai lega...dar la jumatate de kg de ficatei mi.a intrat tot lichidul...
Trebuie sa iasa ca o smantana olecutza mai subtire
Pasta este gata
O torn in vas de pus la frigider si o las cateva ore
Dupa ce s-a intarit se poate servi.
Pofta buna!
Ai nevoie de: 500 gr ficat de pui sau 10 ficatei, trei sferturi de pachet de unt (eu pun un sfert de pachet la 3 ficatei cand fac mai putin), 2 galbenusuri de ou fierte, 2 cepe mici, rozmarin un praf doua, busuioc la fel, 3 foi de dafin (la urma scotocesc dupa ele), patrunjel tocat marunt sare piper un praf si un pahar cu apa.
Ficateii ii fierb intr-o apa
Tai ceapa pestisori
Untul il tai feliute pt a se topi mai repede
Pun untul sa se topeasca
Adaug ceapa si toate condimentele
Dupa ce iau spuma de la ficatei ii clatesc si ii tai bucatele
Ii adaug in craticioara
Adaug un pahar cu apa
Si las sa fiarba 15-20 minute. Apoi las sa se racoreasca alte 10 minute...pun compozitia fara lichid si fara foile de dafin pe care le arunc, in paharul de la blender si adaug galbenusurile si patrunjelul tocat...
Pun putin lichid o cescuta pentru inceput si bat cu blenderul
Apoi adaug lichid din craticioara...la mine au intrat doua cescute jumate adica tot lichidulmdin craticioara...la primul pate a mai ramas lichid...daca il puneam pe tot nu se mai lega...dar la jumatate de kg de ficatei mi.a intrat tot lichidul...
Trebuie sa iasa ca o smantana olecutza mai subtire
Pasta este gata
O torn in vas de pus la frigider si o las cateva ore
Dupa ce s-a intarit se poate servi.
Pofta buna!
Re: Pate de ficat "Ioana"
oooo chiarrrrr...
vreau sa incerc sa ii pun si carne de pui jumi juma cu ficatul.
vreau sa incerc sa ii pun si carne de pui jumi juma cu ficatul.
Forumul Roz :: Gastronomie :: Cartea de bucate :: Aperitive
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20