chist ovarian
+16
happy mom
Inanna
mira mira
JanisJoplin
castelini
Squint
dovlecel21
Aricica
Raven
Nikoll
strumfi
c@t
Daiana
lil'angel
andraa
Happyyy
20 participanți
Forumul Roz :: Trup si suflet :: Sanatate :: Ginecologie
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
chist ovarian
fetelor am fost azi la ginecolog (la o tipa noua ca medicul meu a plecat) si am aflat ca am un chist de 7 cm.M-a speriat imediat ca trebuie sa ma operez ca nu e de stat...fara macar sa incercam un tratament..adica operatul e ultima solutie dupa mine
mi-a dat sa fac o analiza sa vada cum e chistul
m-a speriat rau ca e posibil sa scoata ovarul..sunt disperata
mi-a dat sa fac o analiza sa vada cum e chistul
m-a speriat rau ca e posibil sa scoata ovarul..sunt disperata
Happyyy- Bebe Roz
- Data de inscriere : 15/09/2010
Numarul mesajelor : 25
Data nasterii : 03/04/1987
Varsta : 37
Re: chist ovarian
uau Happyyy nici nu stiu ce sa-ti spun. Stiu doar ca la chisturile mari tratamentele sunt cam degeaba si se poate agrava situatia. Nu dispera, gandeste-te ca e foarte importanta viata ta in momentul de fata ai incredere ca totul va fi bine, pentru ca si optimismul te ajuta foarte mult
andraa- Membru Fondator
- Data de inscriere : 18/09/2008
Numarul mesajelor : 9343
Data nasterii : 19/08/1991
Varsta : 33
Localizare : Pe unde nimeresc :-j
Stare de spirit : I feel good
happy, du-te si la un alt medic si cere o a doua parere, inainte sa iei decizia de a te opera.
mie mi se pare ciudat cum medicul tau nu a remarcat chistul pana acum, daca chiar are 7 cm, caci ma indoiesc ca a crescut peste noapte.
mie mi se pare ciudat cum medicul tau nu a remarcat chistul pana acum, daca chiar are 7 cm, caci ma indoiesc ca a crescut peste noapte.
Da, asa cum zice si lil. Adica tu ai avut simptome inainte? sa te doara burta sau ceva de genul asta?
e destul de marisor la 7 cm
e destul de marisor la 7 cm
andraa- Membru Fondator
- Data de inscriere : 18/09/2008
Numarul mesajelor : 9343
Data nasterii : 19/08/1991
Varsta : 33
Localizare : Pe unde nimeresc :-j
Stare de spirit : I feel good
si io zic ca ar fi buna inca o parere.
nu sint din domeniu, dar mi se pare prea radical sa zica gata taiem. esti tanara, chiar nu se poate trata sa se micsoreze? io nu cred.
Doamne ajuta! multa sanatate!
nu sint din domeniu, dar mi se pare prea radical sa zica gata taiem. esti tanara, chiar nu se poate trata sa se micsoreze? io nu cred.
Doamne ajuta! multa sanatate!
si eu sunt de acord sa ceri parerea si unui alt medic......doctorul tau de dinainte cum de n-a vazut chistul asta de 7 cm?
cum ai zis si tu, cred ca operatia ar trebui sa fie ultima solutie
cum ai zis si tu, cred ca operatia ar trebui sa fie ultima solutie
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
clar alt medic, e dubios ca primul medic nu a vazut
dar intrebarea mea e cand ai facut ultima oara o ecografie la ovare? in afara de asta la noul medic
dar intrebarea mea e cand ai facut ultima oara o ecografie la ovare? in afara de asta la noul medic
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
acum 6 luni cam asa am fost la control mi-am facut analize toate bune papanicolau etc..mi s-a spus ca ovarul este un pic marit ..MARIT nicidecum CHIST
In urma cu 3 luni nu am mai luat anticonceptionale..le-am lasat ,ma protejam cu prezervativ.Dureri nu am avut decat de vreo 2 ori in timpul unui act sexual..durere mica...ff mica.
La menstra n-am dureri mari...fata de ce am auzit,eu chiar sunt bine
da si pe mine m-a mirat ca nici macar nu a incercat un tratament.am o colega care trebuie sa se opereze dar a incercat fff multe tratamente si acum e ultima solutie
m-a speriat dna dr ...ca poate sa-mi extirpe ovarul,ca sa nu fie cancer etc...astept analiza sa vad ce fel de tumoare este ca am facut azi analize de sange.
O sa merg si la alti medici ...dar deocamdata pe 7 oct am programata operatia cu laser ptr ochi...cat eram de fericita ,acum nu mai sunt
vreau sa ma interesez daca in strainatate macar exista tratament ptr chist si nu operatie(dar sper sa nu existe nici un chist...sper sa existe o solutie)
In urma cu 3 luni nu am mai luat anticonceptionale..le-am lasat ,ma protejam cu prezervativ.Dureri nu am avut decat de vreo 2 ori in timpul unui act sexual..durere mica...ff mica.
La menstra n-am dureri mari...fata de ce am auzit,eu chiar sunt bine
da si pe mine m-a mirat ca nici macar nu a incercat un tratament.am o colega care trebuie sa se opereze dar a incercat fff multe tratamente si acum e ultima solutie
m-a speriat dna dr ...ca poate sa-mi extirpe ovarul,ca sa nu fie cancer etc...astept analiza sa vad ce fel de tumoare este ca am facut azi analize de sange.
O sa merg si la alti medici ...dar deocamdata pe 7 oct am programata operatia cu laser ptr ochi...cat eram de fericita ,acum nu mai sunt
vreau sa ma interesez daca in strainatate macar exista tratament ptr chist si nu operatie(dar sper sa nu existe nici un chist...sper sa existe o solutie)
Happyyy- Bebe Roz
cel mai bine sa ceri si pararea altui dr.
mami care a a avut fibrom cat o portocala (mai mica) nu s-a operat ci a facut tratament medicamentos si multumesc lui Dumnezeu fibromul s-a micsorat. avea dureri, sangerari abundente si la momentul respectiv s-a intervenit doar cu medicamente.
pai atunci cum sa nu poata fi tratat hormonal un chist?!?!
mami care a a avut fibrom cat o portocala (mai mica) nu s-a operat ci a facut tratament medicamentos si multumesc lui Dumnezeu fibromul s-a micsorat. avea dureri, sangerari abundente si la momentul respectiv s-a intervenit doar cu medicamente.
pai atunci cum sa nu poata fi tratat hormonal un chist?!?!
pai asta nu am inteles de ce macar nu a incercat 1 tratament
nu poti sa imi spui direct de extirpare de ovar,de chist...de cancer
pana vine analiza stau pe ghimpi si sper sa existe un tratament...
stiam ca unele chisturi se mai absorb si cu anticonceptionale
nu poti sa imi spui direct de extirpare de ovar,de chist...de cancer
pana vine analiza stau pe ghimpi si sper sa existe un tratament...
stiam ca unele chisturi se mai absorb si cu anticonceptionale
Happyyy- Bebe Roz
Happyyy, si eu am avut cand eram mai mica un chist destul de marisor si mi-au spus din start operatie dar am fost la alt medic si mi-a dat tratament, asa am scapat de el.
Incearca sa mergi la mai multi medici si mult curaj
Incearca sa mergi la mai multi medici si mult curaj
Nikoll- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
draga mea, dar exista si in Romania tratamente pentru chisturi
nu e nevoie de strainatate, atatea cazuri tratate cu succes.
nu desnadajdui din prima, mai mergi la 1-2 medici..sunt convinsa ca exista alternative. Eu personal cunsc fff multe vazuri de chisturi maricele tratate cu medicamente.
Multi medici sunt lenesi ca sa zic asa si prefera sa scoata chistul fara sa se chinuie sa gaseasca un tratament.
Daca te linisteste mai mult mergi la o clinica privata; acolo ti se acorda mai multa atentie, iti explica ce ai nevoie sa stii
nu e nevoie de strainatate, atatea cazuri tratate cu succes.
nu desnadajdui din prima, mai mergi la 1-2 medici..sunt convinsa ca exista alternative. Eu personal cunsc fff multe vazuri de chisturi maricele tratate cu medicamente.
Multi medici sunt lenesi ca sa zic asa si prefera sa scoata chistul fara sa se chinuie sa gaseasca un tratament.
Daca te linisteste mai mult mergi la o clinica privata; acolo ti se acorda mai multa atentie, iti explica ce ai nevoie sa stii
strumfi- ModerNator
o sa merg pe 11 octombrie la alt medic ,mi-am facut programare
Happyyy- Bebe Roz
mi-a iesit analiza de antigen tumoral 5.6 iar valoarea de referinta este <35
imi poate spune cineva ce este?????
Happyyy- Bebe Roz
si eu am avut un chist urias...era functional
la tg mures e un dr f bun pe asa ceva, daca vrei detalii sa imi spui
la tg mures e un dr f bun pe asa ceva, daca vrei detalii sa imi spui
Happyyy a scris:mi-a iesit analiza de antigen tumoral 5.6 iar valoarea de referinta este <35
Pai e bine,e mai mic decat 35:) Da sa stii ca analiza asta de sange este doar orientativa. Oricum,valoarea ta este mica,deci nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Aricica- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 25/02/2010
Numarul mesajelor : 3228
Data nasterii : 14/08/1978
Varsta : 46
merci aricica
norah nu mi-a zis daca e functional..direct la operatie mi-a zis ca ma baga...oricum oi mai ajunge la un alt medic si daca e functional te contactez sa-mi dai detalii,Multumesc mult :*
norah nu mi-a zis daca e functional..direct la operatie mi-a zis ca ma baga...oricum oi mai ajunge la un alt medic si daca e functional te contactez sa-mi dai detalii,Multumesc mult :*
Happyyy- Bebe Roz
Acum ceva timp in urma, la un control ginecologic, dr mi`a spus si mie ca am un chist ovarian destul de marisor, nu mai retin daca mi`a spus dimensiunea, dar mi`a dat anticonceptionale si sa revin la un control, cand m`am dus la control chistul disparuse, deci, parerea mea, consulta si un alt medic.
dovlecel21- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 17/05/2010
Numarul mesajelor : 99
Data nasterii : 14/08/1979
Varsta : 45
Localizare : Undeva pe malul marii
ce inseamna chist functional?
c@t- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Chistul ovarian functional este asemanator unui sac rotund cu pereti subtiri, plin cu lichid limpede, care se dezvolta in ovar ca parte a procesului normal de producere de ovule. La suprafata ovarului, chistul ovarian seamana cu o umflatura. Un chist ovarian normal poate creste pana la 3.8 cm (1,5 in) in momentul in care se pregateste sa elibereze un ovul in abdomen (proces numit ovulatie).
Cand un chist ovarian nu elibereaza ovule, continua sa creasca, devenind mai mare decat normalul (chist ovarian functional). Un chist ovarian functional se poate forma si dupa ce ovulul a fost eliberat. In acest caz, chistul ovarian se inchide singur si se umple cu lichid. Acesta se numeste un chist luteal. Chisturile ovariene functionale sunt cele mai obisnuite mariri de volum ale ovarelor la femei in perioada fertila.
Ca majoritatea tipurilor de chisturi ovariene, chisturile functionale nu produc de obicei simptome si sunt observate la examinarile pelvine pentru prima data. Un chist ovarian marit se poate rasuci, se poate rupe sau poate sangera si sa devina foarte dureros. Daca a fost diagnosticat un chist ovarian functional, acesta nu este un motiv de ingrijorare intrucat el nu conduce la cancer. Majoritatea chisturilor functionale dispar singure in cateva luni si sunt inofensive.
SimptomeSus
Chisturile ovariene functionale sunt de obicei inofensive, nu produc simptome si dispar fara tratament. Chisturile ovariene sunt descoperite de obicei in timpul unei examinari pelvine de rutina.
Cu cat chistul ovarian este mai mare cu atat este mai probabil ca el sa produca simptome.
Cand apar simptomele acestea se manifesta astfel:
- mictiuni (urinari) frecvente, daca chistul marit apasa pe vezica urinara
- dureri abdominale
- modificari ale ciclului menstrual
- cresteri in greutate.
Simptomele severe pot sa apara daca chistul a fost rasucit (torsionat), daca sangereaza sau daca s-a rupt. Se recomanda consultul medicului in cazul in care apare: durere, soc sau simptome provocate de hemoragie:
- durere pelvina severa, aparuta brusc
- greata si varsaturi
- lipotimie (lesin), ameteala, slabiciune aparute brusc
- sangerari vaginale sau simptome datorate socului produs de sangerarea (hemoragia) excesiva.
Exista multe alte afectiuni care cauzeaza aceleasi simptome si semne ca ovarul chistic functional. Din acest motiv orice simptome pelvine neobisnuite trebuiesc examinate si se fac controale regulate anuale.
Majoritatea chisturilor ovariene functionale sunt asimptomatice si dispar fara tratament in una sau doua luni sau dupa unul sau doua cicluri menstruale periodice (normale). Unele chisturi se maresc in diametru pana la 10.2 cm (4 in) inainte sa se micsoreze si sa se rupa. Ruptura unui chist functional cauzeaza disconfort si durere temporara.
Cand un chist ovarian nu elibereaza ovule, continua sa creasca, devenind mai mare decat normalul (chist ovarian functional). Un chist ovarian functional se poate forma si dupa ce ovulul a fost eliberat. In acest caz, chistul ovarian se inchide singur si se umple cu lichid. Acesta se numeste un chist luteal. Chisturile ovariene functionale sunt cele mai obisnuite mariri de volum ale ovarelor la femei in perioada fertila.
Ca majoritatea tipurilor de chisturi ovariene, chisturile functionale nu produc de obicei simptome si sunt observate la examinarile pelvine pentru prima data. Un chist ovarian marit se poate rasuci, se poate rupe sau poate sangera si sa devina foarte dureros. Daca a fost diagnosticat un chist ovarian functional, acesta nu este un motiv de ingrijorare intrucat el nu conduce la cancer. Majoritatea chisturilor functionale dispar singure in cateva luni si sunt inofensive.
SimptomeSus
Chisturile ovariene functionale sunt de obicei inofensive, nu produc simptome si dispar fara tratament. Chisturile ovariene sunt descoperite de obicei in timpul unei examinari pelvine de rutina.
Cu cat chistul ovarian este mai mare cu atat este mai probabil ca el sa produca simptome.
Cand apar simptomele acestea se manifesta astfel:
- mictiuni (urinari) frecvente, daca chistul marit apasa pe vezica urinara
- dureri abdominale
- modificari ale ciclului menstrual
- cresteri in greutate.
Simptomele severe pot sa apara daca chistul a fost rasucit (torsionat), daca sangereaza sau daca s-a rupt. Se recomanda consultul medicului in cazul in care apare: durere, soc sau simptome provocate de hemoragie:
- durere pelvina severa, aparuta brusc
- greata si varsaturi
- lipotimie (lesin), ameteala, slabiciune aparute brusc
- sangerari vaginale sau simptome datorate socului produs de sangerarea (hemoragia) excesiva.
Exista multe alte afectiuni care cauzeaza aceleasi simptome si semne ca ovarul chistic functional. Din acest motiv orice simptome pelvine neobisnuite trebuiesc examinate si se fac controale regulate anuale.
Majoritatea chisturilor ovariene functionale sunt asimptomatice si dispar fara tratament in una sau doua luni sau dupa unul sau doua cicluri menstruale periodice (normale). Unele chisturi se maresc in diametru pana la 10.2 cm (4 in) inainte sa se micsoreze si sa se rupa. Ruptura unui chist functional cauzeaza disconfort si durere temporara.
dovlecel21- Membru V.I.P
In 2006 m-am operat de chist ovarian, l-am descoperit la echo fara sa vreau. Ma dusesem la echo cu totul pt altceva si am descoperit minunatia desi era maricel. Am urmat tratamente cu utrogestan cat si homeopatice, chistul pe ovarul drept al naibii nu vroia sa dea inapoi, doar cel pe stang s-a retras. La inceputul lunii august el avea 6 cm si in ziua operatiei pe 15 august deja avea 15 cm pe 10 cm. Mi-a fost extirpat din ovar 85%. Ovarul este functional, asta se vede si de dupa analizele facute de la operatie cat si in perioada menstruala cand am dureri. Am urmat apoi tratament cu antibebe Yasmin pt prevenirea altor chisturi ovariene, desi de la astea am dat in altele ... nodul la sani cu foliculina (oricum dispar la prima sarcina) si tromboza profunda venoasa la picior, oricum urmez tratemnt si pt asta de 2 ani si 2 luni ... Oricum de la extirparea chistului si dupa acest tratament, cu chisturile nu am mai avut de-a face. Desi cand am aflat de existenta lor am consultat cred ca vreo 4-5 medici si am fost operata la Bucuresti la Munposan'94.
Squint- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 17/10/2008
Numarul mesajelor : 3127
Data nasterii : 06/03/1981
Varsta : 43
imi cer scuze ca nu am mai intrat dar joi am fost operata la ochi ..sunt bine fericita..vad dar incerc sa evit calculatorul ..sa nu mai stau asa mult.
In seara asta merg la medic sunt programata la ora 22..era ff aglomerat..tineti-mi pumnii sa fie bine!
In seara asta merg la medic sunt programata la ora 22..era ff aglomerat..tineti-mi pumnii sa fie bine!
Happyyy- Bebe Roz
Iti tinem pumnii! Multa sanatate!
dovlecel21- Membru V.I.P
fetelor sa va explic ..am ajuns aseara la medic..era ff multa lume in clinica am intrat la ora 12.30 noaptea...hai la echo..
si la echo ghici ce??nu aveam nimic...sunt perfect normala..chiar radea doctorul ca mi-am pierdut banii degeaba si ca daca ar fi fost sa fie chist el mi-ar fi zis in ultima instanta sa ma opereze ...si a ramas surprins cum se mi s-a zis asa ceva..ca poate a fost ceva dar trebuia sa ma cheme dupa mentra...el nu neaga ca ar fi fost dar cum eu am avut menstra acum pe 3 octombrie mai mult ca sigur s-a eliminat deci nu era chist de operat
mi-a zis ca intr-adevar se vad foliculi dar nu chisturi
ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am rugat mult la El sa nu fie adevarat si inca o data m-a ajutat tare mult ...si voua ca ati fost langa mine cu sfaturi si m-ati mai linistit cand mi-era foarte frica :* :* :*
va doresc multa multa sanatate si voua
si la echo ghici ce??nu aveam nimic...sunt perfect normala..chiar radea doctorul ca mi-am pierdut banii degeaba si ca daca ar fi fost sa fie chist el mi-ar fi zis in ultima instanta sa ma opereze ...si a ramas surprins cum se mi s-a zis asa ceva..ca poate a fost ceva dar trebuia sa ma cheme dupa mentra...el nu neaga ca ar fi fost dar cum eu am avut menstra acum pe 3 octombrie mai mult ca sigur s-a eliminat deci nu era chist de operat
mi-a zis ca intr-adevar se vad foliculi dar nu chisturi
ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am rugat mult la El sa nu fie adevarat si inca o data m-a ajutat tare mult ...si voua ca ati fost langa mine cu sfaturi si m-ati mai linistit cand mi-era foarte frica :* :* :*
va doresc multa multa sanatate si voua
Happyyy- Bebe Roz
multam Doamne! ce veste buna!
io cred ca m-as duce cu rezultatul asta la dr care a zis ca gata tre sa te opereze si i l-as baga sub nas!
io cred ca m-as duce cu rezultatul asta la dr care a zis ca gata tre sa te opereze si i l-as baga sub nas!
Happyyy- Bebe Roz
ce ma bucur ca e totul ok
mereu trebuie o a doua parere
mereu trebuie o a doua parere
strumfi- ModerNator
Happyyy, ma bucur ca totul este bine
Nikoll- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 36
poate va mai fi citit acest topic si daca intr-adevar avre cineva probleme (Doamne fesreste) eu am achzitionat un tratament naturist Andi Linciu ptr chisturi.Cine are nevoie il dau gratuit
Happyyy- Bebe Roz
Happyyy bine ca ai trecut peste hop, de-asta e bine sa consulti mai multi medici si sa nu te axezi doar pe unul. In cazul meu, nefericirea mea a fost sa fie chist, desi unul dintre medici ginecologi mi-au spus ca trebuie sa-mi elimine tot ovarul ca nu se poate astfel, si ducandu-ma la altul mi-au spus ca imi pot salva din el, si asa a fost. Oricum daca e sa fie vorba de bebe, din analize si vizitele la medic , au spus ca sansele de a ramane insarcinata is f mari. Acum cand va veni timpul oi vedea cu ochii mei.
Squint- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 17/10/2008
Numarul mesajelor : 3127
Data nasterii : 06/03/1981
Varsta : 43
Ma bucur pt tine, Happyyy. Sfatul meu, este sa te duci la un control peste 3 luni sau 6 luni, probabil ti`a spus si medicul.
Pupici si multa sanatate!
Pupici si multa sanatate!
dovlecel21- Membru V.I.P
mi-a zis peste 6 luni ca nu am nimic sunt perfect normala ..n-am de ce sa mai merg
Happyyy- Bebe Roz
Preventiv !!!
dovlecel21- Membru V.I.P
Scuze ca postez si aici, dar am citit ca aricica, stie cat decat, despre aceste subiecte
In urma unei examinari la san, mi`am gasit o umflatura sub sanul drept, am fost la ginecolog, iar la eco mi`a spus ca este intradevar ceva acolo, nu este chist si nici nodul...altfel ia zis si am uitat, si ca este tare, nu este cu lichid, iar pt a fi sigur ca nu este nimic grav ma trimis sa fac o mamografie...intrebarea mea ati fost si voi trimise sa faceti mamografie.
Mi`a dat tratament duphaston si progestogel...pe acesta, nu am retinut cum trebuie administrat, numai in timp ce i`au pastilele, voi cum v`ati dat cu el.
Ce mi`a spus docrorul este ca acesta umflatura a aparut din cauza ca m`am muls prea mult...adica 6 luni, si intradevar este la sanul la care aveam lapte mai mult si ma mulgeam mai des.
Acum sa va spun ce mi`a explicat el ca este...asta ca sa inteleg eu, termenul medical l`am uitat, cum am spus mai sus...sanul, este un pandispan, iar in interiorul lui sunt struguri cu boabe si codite, iar mie mi sa spart o boaba si sa umflat.
Daca ati avut si voi asa ceva sau stiti pe cineva care a avut, spuneti`mi, va rog, ce ati facut, sa dezumflat sau a stacnat de la tratament, am uitat sa spun ca daca va creste ma va opera.
Daca vreo una stiti si termenul medical, mi`ar fi de mare ajutor.
In urma unei examinari la san, mi`am gasit o umflatura sub sanul drept, am fost la ginecolog, iar la eco mi`a spus ca este intradevar ceva acolo, nu este chist si nici nodul...altfel ia zis si am uitat, si ca este tare, nu este cu lichid, iar pt a fi sigur ca nu este nimic grav ma trimis sa fac o mamografie...intrebarea mea ati fost si voi trimise sa faceti mamografie.
Mi`a dat tratament duphaston si progestogel...pe acesta, nu am retinut cum trebuie administrat, numai in timp ce i`au pastilele, voi cum v`ati dat cu el.
Ce mi`a spus docrorul este ca acesta umflatura a aparut din cauza ca m`am muls prea mult...adica 6 luni, si intradevar este la sanul la care aveam lapte mai mult si ma mulgeam mai des.
Acum sa va spun ce mi`a explicat el ca este...asta ca sa inteleg eu, termenul medical l`am uitat, cum am spus mai sus...sanul, este un pandispan, iar in interiorul lui sunt struguri cu boabe si codite, iar mie mi sa spart o boaba si sa umflat.
Daca ati avut si voi asa ceva sau stiti pe cineva care a avut, spuneti`mi, va rog, ce ati facut, sa dezumflat sau a stacnat de la tratament, am uitat sa spun ca daca va creste ma va opera.
Daca vreo una stiti si termenul medical, mi`ar fi de mare ajutor.
dovlecel21- Membru V.I.P
Happyyy as dori mai multe amanunte despre tratamentul naturist Andi Linciu ptr chisturi.
Multumesc !
Multumesc !
castelini- Roz
- Data de inscriere : 23/01/2012
Numarul mesajelor : 1
Data nasterii : 08/08/1983
Varsta : 41
dovlecel mama mea a avut asa ceva dar i s-a spus dupa mamografie ca este ok, ca e pe baza hormonala
dovlecel sora mea are si acum dupa 7 ani de la alaptare, mastoza chistica
a aparut tot asa ca si la tine, dupa bebelas, si e plina de chisturi la un san.
la inceput o dureau..a fost la medic, a facut mamografii..pana la urma a ramas cu ele, nu mai sunt dureroase, dar niciun doctor nu i-a recomandat operatie..din cate am inteles de la ea doctorii erau linistiti, de genul "asa fac femeile de la alaptat"
a aparut tot asa ca si la tine, dupa bebelas, si e plina de chisturi la un san.
la inceput o dureau..a fost la medic, a facut mamografii..pana la urma a ramas cu ele, nu mai sunt dureroase, dar niciun doctor nu i-a recomandat operatie..din cate am inteles de la ea doctorii erau linistiti, de genul "asa fac femeile de la alaptat"
In luna decembrie inainte de menstra am avut niste dureri cumplite de sani, astfel am hotarat sa merg iar la un echo si la un oncolog.
La echo mi`a spus ca in privinta celor relatate mai sus s`a nu imi fac nici un fel de problema este un fel de grasime, dar pe langa aceasta mi`a mai gasit cate 2 chisturi la fiecare san, la dreptul unul destul de maricel 14 mm ( la acelasi san cu problema de mai sus) acesta l`am simtit si eu la palpare, restul sunt mici.
Dupa echo am intrat la oncolog, va dati seama ca eram foarte speriata, ma pus sa ii raspund la unele intrebari, dupa care ma palpat...ce mi`a spus doctorul... ca niciodata in cazul in care este ceva cancerigen acesta nu va durea, faptul ca ma durut este un lucru bun.
Mi`a dat tratament si trebuie sa revin la control dupa 3 luni.
Acum in ianuarie la menstra nu am mai avut nici o durere la sani, iar chistul care l`am simtit si eu la palpare, mi se pare mie ca sa mai redus.
Sanatate!
La echo mi`a spus ca in privinta celor relatate mai sus s`a nu imi fac nici un fel de problema este un fel de grasime, dar pe langa aceasta mi`a mai gasit cate 2 chisturi la fiecare san, la dreptul unul destul de maricel 14 mm ( la acelasi san cu problema de mai sus) acesta l`am simtit si eu la palpare, restul sunt mici.
Dupa echo am intrat la oncolog, va dati seama ca eram foarte speriata, ma pus sa ii raspund la unele intrebari, dupa care ma palpat...ce mi`a spus doctorul... ca niciodata in cazul in care este ceva cancerigen acesta nu va durea, faptul ca ma durut este un lucru bun.
Mi`a dat tratament si trebuie sa revin la control dupa 3 luni.
Acum in ianuarie la menstra nu am mai avut nici o durere la sani, iar chistul care l`am simtit si eu la palpare, mi se pare mie ca sa mai redus.
Sanatate!
dovlecel21- Membru V.I.P
Am uitat sa mentionez, mi`a spus ca la varsta mea nici nu se pune problema sa fac mamografie, el nu a trimis pe nimeni de aceeasi varsta cu mine la mamografie decat in cazul in care a simtit/considerat ca intradevar sunt probleme. Eventual un RMN dupa 3 luni de tratament.
dovlecel21- Membru V.I.P
pff sunt noua pe aici...as vrea un sfat in legatura cu chisturile ovariene va rogam 18 ani, am un chist ovarian de 4.5 cm pe ovarul stang cu multipli foloculi de 6 mm si un chist ovarian pe ovarul drept de 4 cm cu multipli foliculi de 4 mm....mi s-a recomandat tratament cu contraceptive dar nu prea au efect respectiv diane 35 dar in ciuda tratamentului ma dor foarte tare si nustiu ce sa mai fac un tratament naturist as incerca,operatia ar fi complicata pt ca am pe ambele ovare... si un ultim detaliu acum 10 luni am avut un chist rupt de pe ovar tratat cu antiinflamatoare va rog nu ignorati mesajul am mare nevoie de un sfat bun
mira mira- Bebe Roz
- Data de inscriere : 14/03/2012
Numarul mesajelor : 18
Data nasterii : 04/06/1993
Varsta : 31
hello, mira
nu stiu ce sa-ti zic. eventual sa mai consulti si alt dr, sa nu te opresti la o singura parere.
io am avut ovare polichistice, nu stiu ce dimensiuni pt ca nu mi s-a facut ecografie pt asta. pt acest motiv am inceput sa iau anticonceptionale, ca tratament. a functionat. nu stiu exact dupa cat timp au disparut chisturile pt ca intre timp antinceptionalele si-au intrat in rolul de contraceptiv. insa acum cativa ani la ecografie mi s-a spus ca nici urma de chisturi, acuma recent la fel.
nu stiu ce sa-ti zic. eventual sa mai consulti si alt dr, sa nu te opresti la o singura parere.
io am avut ovare polichistice, nu stiu ce dimensiuni pt ca nu mi s-a facut ecografie pt asta. pt acest motiv am inceput sa iau anticonceptionale, ca tratament. a functionat. nu stiu exact dupa cat timp au disparut chisturile pt ca intre timp antinceptionalele si-au intrat in rolul de contraceptiv. insa acum cativa ani la ecografie mi s-a spus ca nici urma de chisturi, acuma recent la fel.
si eu zic ca mai bine ceri parerea unui alt doctor, poti sa incerci si terapii alternative ... sanatate!
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Forumul Roz :: Trup si suflet :: Sanatate :: Ginecologie
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d