Lentile de contact cu dioptrii
+6
Dana
Castiel
strumfi
JanisJoplin
MicaNarcisa
Rall
10 participanți
Pagina 1 din 1
Lentile de contact cu dioptrii
m-ar interesa sa-mi iau lentile de contact cu dioptrii si vreau sa aflu niste pareri..
daca ati avut sau aveti, puteti sa-mi spuneti cum e? cu acomodarea, daca ati avut prb cu ochii de la ele,cum se comporta noaptea...
mentionez ca sufar de miopie si astigmatism...
daca ati avut sau aveti, puteti sa-mi spuneti cum e? cu acomodarea, daca ati avut prb cu ochii de la ele,cum se comporta noaptea...
mentionez ca sufar de miopie si astigmatism...
Rall- Ciumpalac Roz
- Data de inscriere : 25/09/2009
Numarul mesajelor : 550
Data nasterii : 05/11/1989
Varsta : 35
Re: Lentile de contact cu dioptrii
daca ai astigmatism miopic nu se recomanda lentilele...pt ca sunt extrem de scumpe ...pt ca se gasesc greu cu dioptrie cilindrica si sferica pe aceeasi lentila.
doi la mana cele de noapte difera de cele de zi...
pe mine ma ajungeau 590 de roni la o dioptrie de +0.75 si +..50 iar dioptria sferica e aceeasi la ambii ochi +0.25
plus ca am si unghiul diferit la amandoi ochii...si imi trebuiau pe comanda 2 perechi: o pereche pt un ochi cu unghiul de 60 si o pereche pt celalalt pt 90 de grade
si eu am tot astigmatism miopic si 4 doctori mi-au recomandat ochelari si nu lentile...cel putin pana nu se stabilizeaza dioptria...
iti pot intelege dezamagirea ca eu am fost super dezamagita...de ani de zile imi doresc sa scap de ochelari...dar nu se poate
plus ca daca te hotarasti totusi sa iti iei...trebuie sa vorbesti la firma respectiva sa iti dea voie sa le tii la proba o luna...caci daca nu te acomodezi cu ele ce faci? dai ali 6 milioane si tot asa?
o cunostinta a mea a schimbat 5 perechi de lentile...5 firme diferite pana a gasit ceva cu care a putut sa stea...dar la firma respectiva i-a dat voie sa le tina o luna sa vada cum e cu ele.
eu deocamdata am renuntat la idee...insa ai grija daca totusi doresti sa iti iei...trebuie masurat ochiul...diametru unghi sunt vreo 3 masuratori in afara de dioptriiile sferice si cilindrice...caci le poti lua prea mari sau prea mici...numai cele estetice, cele colorate sunt universale.
si la marirea si strangrea pupilei te pot deranja daca nu sunt marimea corecta
doi la mana cele de noapte difera de cele de zi...
pe mine ma ajungeau 590 de roni la o dioptrie de +0.75 si +..50 iar dioptria sferica e aceeasi la ambii ochi +0.25
plus ca am si unghiul diferit la amandoi ochii...si imi trebuiau pe comanda 2 perechi: o pereche pt un ochi cu unghiul de 60 si o pereche pt celalalt pt 90 de grade
si eu am tot astigmatism miopic si 4 doctori mi-au recomandat ochelari si nu lentile...cel putin pana nu se stabilizeaza dioptria...
iti pot intelege dezamagirea ca eu am fost super dezamagita...de ani de zile imi doresc sa scap de ochelari...dar nu se poate
plus ca daca te hotarasti totusi sa iti iei...trebuie sa vorbesti la firma respectiva sa iti dea voie sa le tii la proba o luna...caci daca nu te acomodezi cu ele ce faci? dai ali 6 milioane si tot asa?
o cunostinta a mea a schimbat 5 perechi de lentile...5 firme diferite pana a gasit ceva cu care a putut sa stea...dar la firma respectiva i-a dat voie sa le tina o luna sa vada cum e cu ele.
eu deocamdata am renuntat la idee...insa ai grija daca totusi doresti sa iti iei...trebuie masurat ochiul...diametru unghi sunt vreo 3 masuratori in afara de dioptriiile sferice si cilindrice...caci le poti lua prea mari sau prea mici...numai cele estetice, cele colorate sunt universale.
si la marirea si strangrea pupilei te pot deranja daca nu sunt marimea corecta
aaa si plus ca au valabilitati diferite
de ex la mine cele de 6 milioane erau valabile 6 luni...apoi tre sa le arunci si sa iei altele
daca gasesti totusi altceva sau ai alte pareri de la medic te rog sa imi spui si mie caci tare as vrea sa scap de ochelari
de ex la mine cele de 6 milioane erau valabile 6 luni...apoi tre sa le arunci si sa iei altele
daca gasesti totusi altceva sau ai alte pareri de la medic te rog sa imi spui si mie caci tare as vrea sa scap de ochelari
si daca am numai miopie? ce spuneti?
am astigmatism dar e insesizabil aproape..la ultimul control mi'a dat ochelari cu cilindrica si mi'a zis ca daca vreau lentile in viitorul apropiat nu'mi da cilindru la lentila de contact
as vrea sa'mi pun pentru nunta si atat..doar miopie..am -1.5 cu -2 ....costa asha mult lentilele?
am astigmatism dar e insesizabil aproape..la ultimul control mi'a dat ochelari cu cilindrica si mi'a zis ca daca vreau lentile in viitorul apropiat nu'mi da cilindru la lentila de contact
as vrea sa'mi pun pentru nunta si atat..doar miopie..am -1.5 cu -2 ....costa asha mult lentilele?
pai mergi la medic si iti recomanda el...daca iti da fara cilindru atunci poti lua...
dar numai si numai ce iti recomanda medicul...nu lua de capul tau ca nu e bine.
si ar trebui sa le probezi cateva saptamani inainte sa nu te trezesti la nunta ca nu le suporti sau ca te iriti sau ceva
dar numai si numai ce iti recomanda medicul...nu lua de capul tau ca nu e bine.
si ar trebui sa le probezi cateva saptamani inainte sa nu te trezesti la nunta ca nu le suporti sau ca te iriti sau ceva
eu am miopie -3 si am purtat de cateva ori lentile
m-au costat 90 de ron, fara solutia aia, si erau purtabile 30 de zile din momentul in care le-am desfacut
m-au costat 90 de ron, fara solutia aia, si erau purtabile 30 de zile din momentul in care le-am desfacut
strumfi- ModerNator
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 39
da stiu ..o sa merg la medic
va intrebam estimativ...cam cat sa ma astept sa coste
sigur, ma gandeam sa'mi iau in iunie dinalea pe 3 luni
sa port o luna inainte de nunta...2 luni dupa
si asha mie'mi plac ochelarii de soare si acum aragaz cu 4 ochi nu pot purta..din iulie 2009 port non-stop ochelari..nu mai vad fara :(
am sa merg in iunie la medic, vroiam de curiozitate sa vad cat costa
va intrebam estimativ...cam cat sa ma astept sa coste
sigur, ma gandeam sa'mi iau in iunie dinalea pe 3 luni
sa port o luna inainte de nunta...2 luni dupa
si asha mie'mi plac ochelarii de soare si acum aragaz cu 4 ochi nu pot purta..din iulie 2009 port non-stop ochelari..nu mai vad fara :(
am sa merg in iunie la medic, vroiam de curiozitate sa vad cat costa
http://www.lentilecontact.ro/
eu aici am sunat sa intreb daca fac cu ambele dioptrii ...insa daca ai numai sferica poti lua sau sa mergi direct la ei
costul e in functie de valablitatea lentileisunt valabile de la o zi la un an
insa vezi ca difera cele de zi de cele de noapte
eu aici am sunat sa intreb daca fac cu ambele dioptrii ...insa daca ai numai sferica poti lua sau sa mergi direct la ei
costul e in functie de valablitatea lentileisunt valabile de la o zi la un an
insa vezi ca difera cele de zi de cele de noapte
Janis,
Am miopie: -2,75 si -2,25. Sunt chioara rau.
Acum 3 ani am facut primul control oftalmologic pt lentile. Mi s-au recomandat atunci Air Optix-night&day, lentile pe care le porti non-stop si ziua si noaptea timp de 30 de zile. Nu am avut probleme cu ele, mi se mai intampla sa ma trezesc dimineata cu senzatia aia de ochi impaienjeniti, sa uit ca am lentilele in ochi, sa ma frec si sa se mai deplaseze lentila...
Apoi acum 2 ani mi s-au recomandat Purevision, pe motiv ca sunt mai bune si au un continut mai mare de apa. Cu astea nu am nici un fel de problema, imi mai e lene si mai dorm cu ele in ochi 2-3 nopti la rand, dar nu-ti recomand. Cel mai bine e ca in fiecare seara sa le pui in cutiuta lor cu solutie dezinfectanta. Cutia cu 6 lentile m-a costat la medic 2 mil, deci eu pt 2 cutii am dat 4 milioane.
Am tot cautat pe net sa gasesc lentilele mai ieftine. Am gasit: www.dr.lentila.ro si www.lens.ro.
Nu vreau sa para ca fac reclama, dar eu mi-am comandat deja de 2 ori de pe lens.ro si lentilele m-au costat 238 lei, fata de 400 lei cat m-ar fi costat la cabinet.
Sper ca ti-am fost de folos, daca mai ai intrebari, iti raspund cu cea mai mare placere.
Am miopie: -2,75 si -2,25. Sunt chioara rau.
Acum 3 ani am facut primul control oftalmologic pt lentile. Mi s-au recomandat atunci Air Optix-night&day, lentile pe care le porti non-stop si ziua si noaptea timp de 30 de zile. Nu am avut probleme cu ele, mi se mai intampla sa ma trezesc dimineata cu senzatia aia de ochi impaienjeniti, sa uit ca am lentilele in ochi, sa ma frec si sa se mai deplaseze lentila...
Apoi acum 2 ani mi s-au recomandat Purevision, pe motiv ca sunt mai bune si au un continut mai mare de apa. Cu astea nu am nici un fel de problema, imi mai e lene si mai dorm cu ele in ochi 2-3 nopti la rand, dar nu-ti recomand. Cel mai bine e ca in fiecare seara sa le pui in cutiuta lor cu solutie dezinfectanta. Cutia cu 6 lentile m-a costat la medic 2 mil, deci eu pt 2 cutii am dat 4 milioane.
Am tot cautat pe net sa gasesc lentilele mai ieftine. Am gasit: www.dr.lentila.ro si www.lens.ro.
Nu vreau sa para ca fac reclama, dar eu mi-am comandat deja de 2 ori de pe lens.ro si lentilele m-au costat 238 lei, fata de 400 lei cat m-ar fi costat la cabinet.
Sper ca ti-am fost de folos, daca mai ai intrebari, iti raspund cu cea mai mare placere.
Castiel- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 2043
Data nasterii : 04/01/1982
Varsta : 42
Localizare : acasa
nu vrei sa stii cat am eu ca sa vezi ca tu nu esti chioara delocCastiel a scris:Am miopie: -2,75 si -2,25. Sunt chioara rau.
Dana- Membru Fondator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 7403
Data nasterii : 31/05/1983
Varsta : 41
Localizare : munte
oooh da
nepotelul meu nºare nici 7 ani si are deja -6 saracutzul
multumesc Castiel...
deci sa recomand de pe lens.ro zici tu
super...prin vara ma duc la medic...sper sa fiu o mireasa neochelarista si sa vad bine
nepotelul meu nºare nici 7 ani si are deja -6 saracutzul
multumesc Castiel...
super...prin vara ma duc la medic...sper sa fiu o mireasa neochelarista si sa vad bine
off ce rau imi pare pentru elJanisJoplin a scris:oooh da
nepotelul meu nşare nici 7 ani si are deja -6 saracutzul
Dana- Membru Fondator
JanisJoplin a scris:oooh da
multumesc Castiel...
Dejaaaa? Fara suparare, dar sigur i-au prescris dioptriile corecte de-a lungul timpului? Eu, de ex, am ajuns la dioptriile actuale partial din cauza ca am avut pb asta din nastere si partial pt ca atunci cand eram la gradinita/generala mi s-au prescris dioptriile aiurea.
da, are ceva din nastere
oricum, atat avea anul trecut..a mai scazut mi'a zis mama..dar nu stiu cu cat
trebuia doar corectat
oricum, atat avea anul trecut..a mai scazut mi'a zis mama..dar nu stiu cu cat
trebuia doar corectat
JanisJoplin a scris:oooh da
multumesc Castiel...
Janis eu de acolo mi-am luat deja de 2 ori. urmeaza si a 3 si a n-a comanda tot de acolo. Mi se par cele mai ieftine.
Mi se pareau suspect de ieftine la inceput, le-am dat mail sa-mi spuna cand expira.
Castiel- Membru V.I.P
Numarul mesajelor : 2043
Data nasterii : 04/01/1982
Varsta : 42
Localizare : acasa
eu am miopie -5.50 si la lentile de contact -5.25.. la ambii ochi. acum 3 ani am luat asa ceva - http://www.drlentila.ro/lentile-de-contact/air-optix-aqua-3-lentile.html mai am si acum o pereche, dar nu cred ca le voi mai desface, acolo or sa expire... nu mi-erau prea comode, ma ameteau, apreciam aiurea distantele, la coborat de scari parca as fi coborat in prapastie..
acum am asa ceva http://www.drlentila.ro/lentile-de-contact/acuvue-oasys-with-hydraclear-plus.html port modelul asta de 7-8 luni si sunt mega-incantata. nu ma vad renuntand vreodata la ele. mama - care ma stie ca port ochelari de la 4 ani si acum se minuneaza cand ma vede cu ele si ma tot intreaba daca eu mai am de gand sa port vreodata ochelari :)
am citat de pe drlentila ca eu de-aici am comandat, si am avut reducere, nu mare dar cat sa ies mai ieftin cu vreo 15/lei pe pereche, chiar si platind curierul.
ideal e sa probati - eu la sover in cora am platit consultatia 40 de ron si am primit gratuit doua lentile - deci cam pretul unei perechi din pachetul de lentile. se pot purta si noaptea dar ce sens are? e tare greu sa te demachiezi cu ele, mai bine le dai frumos jos si te demachiezi klumea.
per total ma costa 100 ron/luna dar eu zic ca merita din plin.
wow, interesant pretul de pe lens.ro la ce-mi trebuie mie dar nu au raza de curbura de care am eu nevoie :((
acum am asa ceva http://www.drlentila.ro/lentile-de-contact/acuvue-oasys-with-hydraclear-plus.html port modelul asta de 7-8 luni si sunt mega-incantata. nu ma vad renuntand vreodata la ele. mama - care ma stie ca port ochelari de la 4 ani si acum se minuneaza cand ma vede cu ele si ma tot intreaba daca eu mai am de gand sa port vreodata ochelari :)
am citat de pe drlentila ca eu de-aici am comandat, si am avut reducere, nu mare dar cat sa ies mai ieftin cu vreo 15/lei pe pereche, chiar si platind curierul.
ideal e sa probati - eu la sover in cora am platit consultatia 40 de ron si am primit gratuit doua lentile - deci cam pretul unei perechi din pachetul de lentile. se pot purta si noaptea dar ce sens are? e tare greu sa te demachiezi cu ele, mai bine le dai frumos jos si te demachiezi klumea.
per total ma costa 100 ron/luna dar eu zic ca merita din plin.
wow, interesant pretul de pe lens.ro la ce-mi trebuie mie dar nu au raza de curbura de care am eu nevoie :((
ufff
nu am fost la doctor inca..ma gandeam eu asa ca mi-as dori sa port lentile in loc de ochelari
nu-i corect, de ce trebuie sa fie asa scumpe
pana nu consult un medic, mai bine nu-mi mai dau cu presupusu'
e naspa, chiar nu vreau ochelari
ms mica de info
nu am fost la doctor inca..ma gandeam eu asa ca mi-as dori sa port lentile in loc de ochelari
nu-i corect, de ce trebuie sa fie asa scumpe
pana nu consult un medic, mai bine nu-mi mai dau cu presupusu'
e naspa, chiar nu vreau ochelari
ms mica de info
Rall- Ciumpalac Roz
- Data de inscriere : 25/09/2009
Numarul mesajelor : 550
Data nasterii : 05/11/1989
Varsta : 35
la mine se poate rezolva, in principiu, si planul exista, ma chinui sa strang bani (trebuie vreo 70 de mil cu toate consultatiile si tratamentele post-interventie)... as vrea s-o rezolv anul acesta. inca nu stiu 100% ca pot face aceasta operatie pentru ca n-am facut masuratorile necesare, n-am fost la control. deocamdata pastrez ultimele consultatii ca sa demonstrez ca nu au mai crescut dioptriiile. nu au mai crescut de mai bine de 4 ani dar nah, nu se stie niciodata...
eu am facut asigurare medicala privata la ing...m-am asigurat la o suma de 18 milioane ca atat e maxim si dau 25 de roni pe luna...si la o interventie la ochi iti da de 5 ori suma asigurata deci 90 de milioane...si asta indiferent daca eu cheltui in spital mai putin...
lui victor la menisc ii da de 3 ori suma asigurata
eu am facut cezariana de fapt...la cezariana e de 2 ori suma...eu zic ca se merita
lui victor la menisc ii da de 3 ori suma asigurata
eu am facut cezariana de fapt...la cezariana e de 2 ori suma...eu zic ca se merita
pai si daca interventia e voluntara? adica una e ca ai un accident si alta ca vrei tu sa iti faci ceva sa-ti fie mai bine....
suna f interesant asigurarea asta... noi dam 160 de lei/luna la medicover, mi s-a parut avantajos 80 de lei de persoana... dar nu stiu daca am dreptul la vreo interventie...
dupa cat timp de la asigurare poti face operatia?
suna f interesant asigurarea asta... noi dam 160 de lei/luna la medicover, mi s-a parut avantajos 80 de lei de persoana... dar nu stiu daca am dreptul la vreo interventie...
dupa cat timp de la asigurare poti face operatia?
la mine se poate rezolva partialMicaNarcisa a scris:anaissa, dana, castiel nu se poate rezolva cu laserul miopia?
prin operatie ar putea sa scada dioptriile pana la un numar mai uman dar nu pot scapa definitiv de ochelari/lentile
am fost la un doctor in bucuresti si mi-am facut analizele si asta mi-a zis
acum m-am hotarat sa fac aceasta operatie dupa ce voi avea un copil pt ca in sarcina pot sa creasca iar dioptriile si n-a s vrea sa arunc cu banii aiurea
plus ca mi-e o frica teribila de operatie desi mi-a explicat doctorul in toate felurile ca nu exista niciun risc
LE: mica, ma intereseaza mai multe detalii legat de asigurarea pe care ai facut-o la ING
vreau sa stiu daca ar acoperi cheltuielile de spitalizare la o clinica privata pt o cezariana facuta la cerere (ma rog, pe baza indicatiilor medicului oftalmolog); eu nu am voie sa nasc natural din cauza ochilor
Dana- Membru Fondator
daca interventia e voluntara trebuie sa astepti 9 luni de la incheierea asigurarii ca sa beneficiezi de ea
daca e accident cum e la victor meniscul se dau banii pe loc...in fine nu pe loc ci dupa externare...cu biletul de externare pe care scrie interventia mergi la ing si iti elibereaza suma
poti face la orice clinica doresti particulara sau de stat in interiorul tarii...daca de ex te imbolnavesti in strainatate trebuie sa vii in tara sa te tratezi.
bine la mine e pensie privata cu asigurare de viata si asigurare medicala...dar asta de viata si medicala sunt separate de pensie...deci merg incheiate si separat
daca e accident cum e la victor meniscul se dau banii pe loc...in fine nu pe loc ci dupa externare...cu biletul de externare pe care scrie interventia mergi la ing si iti elibereaza suma
poti face la orice clinica doresti particulara sau de stat in interiorul tarii...daca de ex te imbolnavesti in strainatate trebuie sa vii in tara sa te tratezi.
bine la mine e pensie privata cu asigurare de viata si asigurare medicala...dar asta de viata si medicala sunt separate de pensie...deci merg incheiate si separat
hmm.. interesant.... cred ca ma pot lipsi de 25 de lei pe luna... de fapt sigur pot. tre sa ma documentez in privinta asta. si asigurarea asta banuiesc ca acopera orice tip de interventie in caz de accident...
inca o intrebare... asigurarea se incheie pe o perioada fixa obligatorie?
inca o intrebare... asigurarea se incheie pe o perioada fixa obligatorie?
multumesc mult, mica
ma intereseaza f mult o astfel de asigurare si culmea, chiar inainte sa deschid aici sa citesc, ma gandeam cum naiba as putea face o astfel de asigurare
daca ne ajuta Dumnezeu sa avem un copil, vreau sa nasc la clinica particulara de la noi
si as plati cu mare drag 25 lei/luna stiind ca nu trebuie sa dau apoi 2500 lei dintr-o bucata
ma intereseaza f mult o astfel de asigurare si culmea, chiar inainte sa deschid aici sa citesc, ma gandeam cum naiba as putea face o astfel de asigurare
daca ne ajuta Dumnezeu sa avem un copil, vreau sa nasc la clinica particulara de la noi
si as plati cu mare drag 25 lei/luna stiind ca nu trebuie sa dau apoi 2500 lei dintr-o bucata
Dana- Membru Fondator
pai va spun exact diseara cat dau eu la o suma de 18 milioane...atat e maxim la ing...iar la cezariana iti da de 2 ori suma deci 36 de milioane....si daca tu dai la spital 20 de milioane sa zicem asigurarea tot 36 iti da
saru'mana mult de informatii micaMicaNarcisa a scris:pai va spun exact diseara cat dau eu la o suma de 18 milioane...atat e maxim la ing...iar la cezariana iti da de 2 ori suma deci 36 de milioane....si daca tu dai la spital 20 de milioane sa zicem asigurarea tot 36 iti da
maine sau poimaine trec si eu pe la un ING sa ma interesez
ar fi foarte convenabila chestia asta
Dana- Membru Fondator
Cine ar putea sa ma ajute si pe mine am probleme cu vederea dar doar cu un ochii si nu as vrea sa imi pun ochelari...Am o dioptrie mica - 0.50 la stangul.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ana93- Roz
- Data de inscriere : 21/11/2011
Numarul mesajelor : 1
Data nasterii : 09/03/1993
Varsta : 31
nu cred ca te ajuta lentilele de contact. am impresia ca trebuie sa ai cel putin -0,75... ca sa fie lentile de -0,50. lentila de contact are dioptrie mai mica decat ochelarii (e mai aproape de ochi) si, astfel, in cazul tau ar fi undeva la -0,25 ceea ce nu exista, ele pornesc de la -0,50
asta n-am stiut :(anaissa a scris:nu cred ca te ajuta lentilele de contact. am impresia ca trebuie sa ai cel putin -0,75... ca sa fie lentile de -0,50. lentila de contact are dioptrie mai mica decat ochelarii (e mai aproape de ochi) si, astfel, in cazul tau ar fi undeva la -0,25 ceea ce nu exista, ele pornesc de la -0,50
ca si eu port tot 0,5, dar la ambii ochi
c@t- ModerNator
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
daaa, mi-a zis si doctora, cam in 2 ani creste........eu port 0,5 din feb 2010, la anul in vara cand merg iar la control sigur o sa trebuiasca sa-mi schimb ochelarii...........anul asta in sept aveam tot 0,5JanisJoplin a scris:c@t mai asteapta ca sigur creste
c@t- ModerNator
Numarul mesajelor : 29502
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa