Lamaie mereu proaspata
+4
libertat
Raven
Dana
Inanna
8 participanți
Pagina 1 din 1
Lamaie mereu proaspata
Lamaie mereu proaspata la frigider. Buna pentru prajituri, pentru ceaiuri, pentru gogosi....Apreciati cantitatea de lamai folosite in functie de cat doriti sa faceti.
Lamaile se spala foarte bine si se dau pe razatoarea mare. Se rad pana la pulpa.
Se adauga zahar (cantitate dupa preferinta, sau puteti sa nu adaugati deloc),se stoarce o jumatate de lamaie si se omogenizeaza.
Se pune in recipient de sticla si se pastreaza la frigider. E numai buna cand nu vreti sa pierdeti vremea stand si razuind o lingurita de coaja de lamaie.
Ingrediente
-lamai
-zahar
-lamai
-zahar
Lamaile se spala foarte bine si se dau pe razatoarea mare. Se rad pana la pulpa.
Se adauga zahar (cantitate dupa preferinta, sau puteti sa nu adaugati deloc),se stoarce o jumatate de lamaie si se omogenizeaza.
Se pune in recipient de sticla si se pastreaza la frigider. E numai buna cand nu vreti sa pierdeti vremea stand si razuind o lingurita de coaja de lamaie.
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Re: Lamaie mereu proaspata
asa face si mama mea
Dana- Membru Fondator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 7403
Data nasterii : 31/05/1983
Varsta : 41
Localizare : munte
si eu tot de la mama stiu
Inanna- ModerNator
nu, dar storci putina pulpa, zeama in tot amestecul
Inanna- ModerNator
din pulpa eu fac limonada, sau o pun pur si simplu in apa...folosesc tot
Inanna- ModerNator
foarte util inanna. Bunica mea mereu ma certa cand aruncam coaja de portocala si lamaie pentru ca ea o strangea si o facea la fel la borcan. Amestecul il folosea la cozonac in special si pe alocuri la gogosi. Mereu era mai aromat decat orice esenta de rom sau vanilie.
Pe mine ma cam sperie ce au inceput astia sa arate stropiti pomii de lamai si portocali facand coaja aproape toxica
Pe mine ma cam sperie ce au inceput astia sa arate stropiti pomii de lamai si portocali facand coaja aproape toxica
libertat- Bebe Roz
- Data de inscriere : 14/11/2009
Numarul mesajelor : 19
Data nasterii : 22/07/1987
Varsta : 37
Localizare : bucuresti
Stare de spirit : master of disaster
e adevarat si asta, dar gandestete ca acelasi tratament il au toate fructele...piersicile, caisele, nectarinle, merele, perele...si le mancam coaja.Dar le spalam bine bine si nu mai bagam in seama
Inanna- ModerNator
bunica facea coaja de lamaie taiata fasii/bucatele, fiarta in apa cu zahar si pusa la borcan ca o dulceata. la cozonaci si prajituri taia marunt coaja confiata. si mama facea la fel.
io am inceput sa fac cum ai facut si tu, cori. doar ca io nu razui niciodata din partea alba de sub coaja, nu-mi place gustul, razui doar cat e galben si pun straturi de coaja si zahar intr-un borcan sau alt recipient.
referitor la fructele stropie/injectate. daca e sa fie, nu cred ca se opresc acele toxine numai in coaja.
io am inceput sa fac cum ai facut si tu, cori. doar ca io nu razui niciodata din partea alba de sub coaja, nu-mi place gustul, razui doar cat e galben si pun straturi de coaja si zahar intr-un borcan sau alt recipient.
referitor la fructele stropie/injectate. daca e sa fie, nu cred ca se opresc acele toxine numai in coaja.
oricum e bine
si la fel cred si eu ca toxinele nu se opresc in coaja
si la fel cred si eu ca toxinele nu se opresc in coaja
Inanna- ModerNator
si a mea la fel. mama pune si coaja de portocala. ce bine miroase.Dana a scris:asa face si mama mea
buburuza*- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 22/09/2009
Numarul mesajelor : 4174
Data nasterii : 08/08/1988
Varsta : 36
libertat a scris:foarte util inanna. Bunica mea mereu ma certa cand aruncam coaja de portocala si lamaie pentru ca ea o strangea si o facea la fel la borcan. Amestecul il folosea la cozonac in special si pe alocuri la gogosi. Mereu era mai aromat decat orice esenta de rom sau vanilie.
Eu am o retinere la chestia asta cu cojile de citrice folosite la prajituri sau altele. Adica la ele nu e ca la alte fructe, unde e comestibila si coaja. Daca nu e comestibila, nu e si gata, se arunca... Asta e insa doar impresia mea.
irene_d- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 1265
Data nasterii : 16/03/1983
Varsta : 41
Mhm io n-am treaba cu asa ceva. Coaja de lamaie e comestibila, la fel si cea de portocale. Coaja de lamaie e folositoare pentru fiere de exemplu.
Asa face si mama rade lamaia, portocala si o pune cu zahar la borcan pentru a avea pt prajituri si am luat model de la ea.
Squint- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 17/10/2008
Numarul mesajelor : 3127
Data nasterii : 06/03/1981
Varsta : 43
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...