Cartofi taranesti
Pagina 1 din 1
Cartofi taranesti
Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
* cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 - 2 cm.
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.
www.e-retete.ro
1 kg cartofi
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1 lingurita rasa piper (1/2 lingurita daca nu ii doriti foarte picanti)
2 lingurite rase boia dulce
1 lingurita sare
9 linguri ulei
Preparare
1. Se pun la fiert cartofii in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei. Se pot fierbe si in oala cu presiune, vor fierbe mai repede.
* cartofii mei au fiert in 45 minute pe foc mediu, dar au fost cartofi mai mici.
2. Se scurg de apa, se lasa la racit si se curata de coaja.
3. Cartofii se taie cubulete mai mici, de aprox 1.5 - 2 cm.
* cartofii taiati cuburi mici (eu asa-i prefer) sau chiar dati pe razatoare au un aspect mai frumos decat taiati cuburi normale
4. Ceapa tocata marunt se pune la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
5. Cand ceapa e moale se adauga condimentele, se amesteca rapid.
* nu lasati condimentele la prajit mult, fiindca boiaua devine amara.
6. Adaugati cartofii cubulete. Cu o lingura lata se amesteca usor, mai mult intorcandu-i de jos in sus ca sa nu se striveasca.
Se verifica de sare si se servesc decorati cu patrunjel sau cu iaurt.
www.e-retete.ro
Criiis- ModerNator
- Data de inscriere : 17/09/2008
Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20