Ultimele subiecte
» Chat Box
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









retete chinezesti

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

retete chinezesti

Mesaj Scris de greeneyes la data de Joi Noi 19 2009, 22:00

asta e preferata mea, adaptata dupa retete de pe net

ingrediente:
2 morcovi taiati feliute
1 pastarnac, taiat feliute
1 telina micuta, taiata felii si apoi bastonase
o jumatate de conopida desfacuta in buchetele
1 piept de pui taiat bucatele
3 linguri de suc portocale
sos soia
o lingurita faina (amidon alimentar)
o lingrita usturoi granulat, sau un catel de usturoi taiat marunt
ulei masline

bucatelele de pui se lasa la marinat cu 2-3 linguri sos soia
intr-o tigaie (wok) se unge cu foarte putin ulei (eu inmoi un servetel in ulei si apoi ung tigaia, asa e cat trebuie) si adaug legumele pe care le calesc vreo 5-7 minute amestecand continuu, sa ramana semi-crocante. apoi le scot si pun in tigaie puiul care il las pana e gata, cand se rumeneste putin, adaug din nou legumele le mai las 1-2 minute, amestecand
intr-un bol mic fac un sos cu sucul portocale, 2 linguri sos soia, 2 linguri apa si faina, le amestec bine si le adaug peste legumele si carnea din tigaie, mai las putin si gata
e super bun
se pot folosi si alte legume dupa preferinta si se poate servi si cu garnitura de orez

revin si cu poze, cand o sa fac data viitoare
avatar
greeneyes
Membru Fondator
Membru Fondator

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 23347
Data nasterii : 17/09/1986
Varsta : 31
Localizare : etaju' 2
Stare de spirit : THINK PINK

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Amber la data de Dum Noi 22 2009, 11:59

Eu nu am gatit niciodata chinezarii. Poate o sa incerc, dar trebuie sa imi iau sos de soia, ca nu am
avatar
Amber
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 32

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de RoX la data de Lun Noi 23 2009, 09:57

ati mai vazut pe undeva sos de soia blue dragon? ca a disparut cu desavarsire de peste tot
avatar
RoX
Strumf Roz
Strumf Roz

Data de inscriere : 20/09/2009

Numarul mesajelor : 378
Data nasterii : 07/02/1989
Varsta : 28

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de mycka_rose la data de Mier Noi 25 2009, 06:15

nu au cumva la kaufland, te-ai uitat?
eu parca de acolo am luat
avatar
mycka_rose
Ciumpalac Roz
Ciumpalac Roz

Data de inscriere : 04/10/2009

Numarul mesajelor : 849
Data nasterii : 20/10/1986
Varsta : 31

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de crisnfr la data de Mier Iul 07 2010, 08:31

mancare vietnameza este fffffffffff buna!!! din cauza lor nici nu mai mananc orez gatit de mama

am pe cineva care face livrari la domiciliu, am intrat la ei in bucatarie, stiu si cum se gateste (adica am vazut ... nu ca sunt eu vreo altfel de cunoscatoare), imi place muuuult :X
ca desert nu prea au mare lucru, dar cine mai vrea desert dupa un orez delicios si o salata exceptionala????
avatar
crisnfr
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de strumfi la data de Joi Iul 08 2010, 03:36

Cris, nu pui si tu reteta asta delicioasa care o lauzi?

_________________________________________________
http://everyday-journal.blogspot.com/
avatar
strumfi
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 17407
Data nasterii : 10/06/1985
Varsta : 32

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de crisnfr la data de Joi Iul 08 2010, 07:00

) eu doar o consum gata facuta plus ca unele se fac fff complicat
salata de gulii se face destul de usor ... am incercat si eu de cateva ori, dar n-a iesit buna k la ei

gulii, morcovi, otet, usturoi, si ceva alune-cam asta e compozitia (s-ar putea sa mai fie si fasole incoltita, nu mai stiu sigur)
arata cam asa si e buna rau, dar rau de tot )
avatar
crisnfr
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de JanisJoplin la data de Vin Iul 09 2010, 02:27

mancare vietnameza?
si nu ne dai si noua numarul?
avatar
JanisJoplin
Membru Fondator
Membru Fondator

Data de inscriere : 25/09/2008

Numarul mesajelor : 6973
Data nasterii : 30/12/1986
Varsta : 30
Localizare : Bucuresti/Constanta
Stare de spirit : Titirez

http://mystrangepleasure.blogspot.com/

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de crisnfr la data de Vin Iul 09 2010, 08:02

http://thang-long.ro/vmchk/Pui.html

0722279561
0749311221
0763725353

daca stai in bucuresti intr-una din zonele mai indepartate, de ar trebui sa faci comanda minima de 150 lei poti sa intrebi daca faci comanda mai mica si te duci sa o ridici personal daca e ok asa, patronii sunt f de treaba, tot ei gatesc si mancarea :X
avatar
crisnfr
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de crisnfr la data de Sam Iul 17 2010, 20:00

am mancat saptamana asta la restaurantul chinezesc pui cu ciuperci, destul de bun
avatar
crisnfr
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5233
Data nasterii : 18/05/1993
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Pantera la data de Lun Iul 19 2010, 00:45

http://www.wuxing.ro/ eu mai comandam de la astia. mi se pare ca comanda minima e de 50 de lei, sau atat era pe vremea cand comandam eu.
avatar
Pantera
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 8619
Data nasterii : 05/11/1987
Varsta : 30
Localizare : fostul Mic Paris

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de c@t la data de Joi Sept 16 2010, 04:11

o sa pun si eu aici 2 retete de chinezarii: furnici in copac si pui in 5 culori
de obicei le fac pe amandoua, pt ca una e picanta, una e dulce si merg de minune impreuna....
deci, incep cu pui in 5 culori pt ca e primul pe care-l execut.......o sa pun si poze, desi sunt cam nasoale pt ca sunt facute cu tel.....
Ingrediente:
-500 gr piept de pui
-150 gr ciuperci
-3 ardei grasi de diferite culori
-2 cepe
- ulei, de masline, dar merge si cel de floarea soarelui
-sos soia
-1 lingurita amidon (sau faina, ca aici n-am gasit amidon inca)
-1 cub concentrat de vita
-1 catel usturoi
-condimente pui
Eu nu am respectat intocmai cantitatile, am pus din ochi pt ca am gatit pt 2 pers, si de fapt mi-a iesit cam pt 3 O sa va explic pe parcurs ce si cum.....
Poze cu ingredientele:

Carne am avut bucata asta (care este de fapt piept de curca, dar nu se simte la gust)

din care am taiat jumatate cubulete, si a iesit asta:

Am uitat sa va spun, ca inainte de a purcede la gatit, sa taiati ingredientele toate, pt ca trebuie sa fiti rapide, o sa va dati seama in procesul de executie. Deci, am taiat o ceapa

ardeiul, aici e taiat cam marisor si nu prea s-a patruns, sa-l taiati ceva mai mic....n-am taiat toti ardeii pe care i-am avut, ci doar cate un sfert din fiecare........aici va orientati si voi in functie de cata carne aveti.....

ciuperci am pus din conversa, vad ca nu le-am pozat.......am avut o conversa de 170 gr si am pus cam jumate, eu oricum sunt lesinata dupa ciuperci
Acuma dupa ce-am taiat ingredientele, sa purcedem
Ar fi bine sa aveti 2 tigai, de preferat un wok si un tefal, sau 2 wok, sau doar un tefal ca mine
Incingeti, putin ulei, daca aveti tefal si mai putin, adaugati condimentele de pui in el, mestecati tot timpul, adaugati si catelul de usturoi tocat......

Lasati cateva secunde, timp in care amestecati mereu.... Puneti si puiul

Cand s-a facut puiul putin, puneti ceapa

Mestecati (sau amestecati, cum naiba se spune ) pana cand se inmoaie ceapa, sa nu se prajeasca.......Cand s-a facut dati la o parte. Daca aveti wok, sa-l folositi la ce-am trancanit eu pana acuma, pt ca aici veti amesteca toata treaba.....Daca nu, varsati acest continut intr-o craticioara, castron etc si folositi in continuare aceeasi tigaie......o puteti spala sau o puteti lasa asa, nu are importanta, eu de lene n-am spalat-o.....
Inainte de a trece la partea a2a a retetei, faceti sosul care va va fii de folos.....Intr-un pahar puneti 100 ml apa, adaugati amidonul/faina, 1,5 linguri sos soia si un cub concentrat de vita faramitat.....
Nu stiu exact daca eu am 100 ml aici, ca nu le am cu cantitatile

Puneti iar ulei, cam o lingura plina. Dupa ce s-a incins puneti ardeii

Tot asa mestecati incontinuu pana se inmoaie putin, adaugati si ciupercile

Mai lasati putin si adaugati sosul din pahar. Iar am uitat sa fac poza si la faza asta.......Amestecati incontinuu pana cand se ingroasa sosul putin.....Cand e gata, luati de pe foc si amestecati peste pui
Voila....


Imediat va scriu si reteta de la furnici, ma duc sa beau un pahar cu apa

avatar
c@t
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 17/09/2008

Numarul mesajelor : 29500
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de c@t la data de Joi Sept 16 2010, 04:32

partea a2a: Furnici in copac
Ingrediente: (astea sunt cantitatile exacte folosite)
-o mana carne tocata
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-fidea din orez
-sos soia
-sos peste
-sos chili iute
-vin alb
-otet de orez
-zahar
-cateva boabe de mazare din conversa (nu apar in poza ca am uitat sa le pozez)
Sosul de peste si otetul de orez sunt optionale, dar iese mai bun cu ele.....


Puneti fideaua de orez in apa 5-6 min (vedeti ca spune pe ea cat), ca sa se inmoaie, apoi o stoarceti bine si o scoateti. Faceti aceasta operatiune acuma, pt ca n-o sa aveti timp atunci cand va fi momentul s-o adaugati. Cat timp se inmoaie fideaua tocati ceapa si o puneti la calit, in ulei.......Aici puneti ulei cum puneti in mod obisnuit cand caliti o ceapa, adica mai mult decat la pui in 5 culori, dar nu f mult cadupa iese gretos, cum mi-a iesit mie acuma.....

Cand s-a aurit, adaugam si carnea tocata

Cand s-a maronit carnea, adaugam 4-5 linguri sos soia, 1 lingurita sos peste, 1 varf lingurita sos chili, 1 lingurita sos peste,1 lingurita otet din orez, un varf lingurita zahar si vin alb...... Ar fi bine daca ati avea pe cineva sa vi le toarne in tigaie, ca tre sa mestecati incontinuu, sa nu se arda carnea....

Lasam sa fiarba acolo in vin, si adaugam usturoiul tocat (pe care sa-l tocati de dinainte ca n-o sa aveti timp acuma), cateva boabe de mazare

si fideaua stoarsa bine de apa.

Amestecati bine........O sa vedeti ca fideaua asta e putin elastica si daca trageti cu paletele de ea se intinde si se amesteca usor.....
Mai lasati putin si apoi o scoateti..........

Se serveste asa


Sunt delicioase mancate impreuna, puiul in 5 culori e cu putin sos, furnicile in copac sunt mai fara sos asa.......puiul e dulce, furnicile sunt picante.............deja am apa in gura


Pofta mare!
avatar
c@t
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 17/09/2008

Numarul mesajelor : 29500
Data nasterii : 01/11/1986
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Amber la data de Joi Sept 16 2010, 21:02

yummy
avatar
Amber
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 7179
Data nasterii : 11/05/1985
Varsta : 32

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Nikoll la data de Joi Sept 16 2010, 21:53

Ma speriasei cand am citit furnici
avatar
Nikoll
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 6454
Data nasterii : 23/08/1988
Varsta : 29
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Inanna la data de Sam Feb 19 2011, 20:20

ieri am facut porc in sos dulce-acrisor cu legume si orez...super super bun


avatar
Inanna
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 22/09/2008

Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect

http://inahandmade.blogspot.com

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Daiana la data de Sam Feb 19 2011, 22:25

OMGGGGGGGGG cat de apetisant arata! se face ca si puiul dulce-acrisor?

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 40
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Inanna la data de Sam Feb 19 2011, 22:31

Daiana am folosit carne, legume, sos de soia si un plic de sweet china, putina sare si putin piper.
am taiat carnea fasii si am tinut-o la marinat in sos de soia cu sare si iper. apoi am prajit-o 2-3 minute intr-un strop de ulei si am adaugat legumele. le-am amestecat si pe ele de 2-3 ori in tigaie, am adugat sosul si putina apa ca sa obtin mai mult sos. 1-2 clocote si a fost gata :)

ingrerdientele

avatar
Inanna
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 22/09/2008

Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect

http://inahandmade.blogspot.com

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Daiana la data de Sam Feb 19 2011, 23:22

mersi
mmm sweet china si sosul de soia cred ca fac diferenta.
n-am folosit niciodata sos de soia.
io daca as pregati retetea asta fara ingredientele speciale, iti dai seama ca ar iesi o tocanita

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 40
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Inanna la data de Sam Feb 19 2011, 23:31

pai tot secretul sunt sosurile chinezesti, in special cel de soia, nelipsit din bucataria chinezeasca. mie imi place mult sosul de soia
avatar
Inanna
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 22/09/2008

Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect

http://inahandmade.blogspot.com

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de greeneyes la data de Dum Feb 20 2011, 05:31

si mie ador mancarea chinezeasca ranjet
avatar
greeneyes
Membru Fondator
Membru Fondator

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 23347
Data nasterii : 17/09/1986
Varsta : 31
Localizare : etaju' 2
Stare de spirit : THINK PINK

Sus In jos

Re: retete chinezesti

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum