Dictionar culinar
2 participanți
Forumul Roz :: Gastronomie :: Off-topic
Pagina 1 din 1
Dictionar culinar
M-am gandit sa punem aici definitii/descrieri ale unor ingrediente (ingrediente de baza, condimente, legume, fructe, carne, etc), feluri de mancare, tipuri de prajituri, orice legat de bucatarie, poate fi ceva comun sau mai rar intalnit.
Deasemenea putem posta denumirile specifice reginunii in care locuim, date diverselor preparate culinare.
Deasemenea putem posta denumirile specifice reginunii in care locuim, date diverselor preparate culinare.
Re: Dictionar culinar
incep io, cu nelamurirea rezovata ieri
CIORBA = zeama preparata din legume si/sau carne, ACRITA (cu bors sau orice altceva)
SUPA = Fel de mâncare lichidă, pregătită prin fierberea cărnii sau/și a legumelor (uneori cu adaos de paste făinoase).
CIORBA = zeama preparata din legume si/sau carne, ACRITA (cu bors sau orice altceva)
SUPA = Fel de mâncare lichidă, pregătită prin fierberea cărnii sau/și a legumelor (uneori cu adaos de paste făinoase).
Re: Dictionar culinar
pentru ca am vazut des confuzia intre pandispan si chec
PANDIȘPÁN, pandișpanuri, s.n. Prăjitură făcută din făină, ouă și zahăr, de culoare galbenă și cu aspect pufos. [Pl. și: pandișpane] – Din ngr. pandespáni.
CHEC, checuri, s.n. Sort de prăjitură de origine englezească, preparată din aluat cu grăsime, stafide, rahat etc. și coaptă în forme. – Din engl. cake.
CHEC, checuri, s.n. Prăjitură realizată dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a ingredientelor (făină, unt, ouă, zahăr, praf de copt), coaptă de obicei într-o formă dreptunghiulară; poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide sau rahat; engl. cake (= prăjitură).
*grasimea poate fi unt, ulei, lapte.
PANDIȘPÁN, pandișpanuri, s.n. Prăjitură făcută din făină, ouă și zahăr, de culoare galbenă și cu aspect pufos. [Pl. și: pandișpane] – Din ngr. pandespáni.
CHEC, checuri, s.n. Sort de prăjitură de origine englezească, preparată din aluat cu grăsime, stafide, rahat etc. și coaptă în forme. – Din engl. cake.
CHEC, checuri, s.n. Prăjitură realizată dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a ingredientelor (făină, unt, ouă, zahăr, praf de copt), coaptă de obicei într-o formă dreptunghiulară; poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide sau rahat; engl. cake (= prăjitură).
*grasimea poate fi unt, ulei, lapte.
Re: Dictionar culinar
Si eu credeam ca ciorba este mereu acrita, atat cu bors (in familia mea asa se acreste), cat si cu zeama de lamaie, corcoduse verzi (din ce am auzit pe la alte familii). Insa am mancat si ciorba dulce. Dar ciorba! Arata ca o ciorba si cand am dat sa gust, era dulce sau mai bine zis nu era acrita cu nimic. Si am inteles ca prin unele zone asa se face.. Sau ca unele familii asa o fac. Mie sincer nu prea mi-a placut unde eram obisnuita cu cea acrisoara.
isis- Membru V.I.P
- Data de inscriere : 13/09/2009
Numarul mesajelor : 7302
Data nasterii : 03/04/1989
Varsta : 35
Localizare : CT
Forumul Roz :: Gastronomie :: Off-topic
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20