Pui aromat cu ceapa
Pagina 1 din 1
Pui aromat cu ceapa
reteta orientala
Nu va faceti probleme de condimente, acum se gasesc in majoritatea hypermarketurilor.
si daca totusi nu gasiti, eu va pot lua si trimite de la Cluj. Numa sa imi ziceti
In loc de turmenic se poate folosi putin curry, caci turmenicul are doar rolul de a colora mancarea in galbui, lucru pe care si curry-ul il face..doar ca iese si picant. Sumacul nu poate fi inlocuit
Ingrediente
-un piept mare de pui
-2 cepe mari albe
-50 ml vin alb
-2 catei de usturoi striviti
-2 lingurite sumac
-o lingurita turmenic
-o lingura muguri de pin
- 3-4 linguri ulei de masline
-sare si piper
Se spala carnea de pui si se portioneaza in cubulete. Peste carne se toarna 2 linguri ulei de masline, sumacul, turmenicul, sare si piper si usturoiul strivit. Folosindu-ne de maini framantam putin carnea ca sa se acopere de ulei si condimente si o tinem deoparte. Ceapa se taie rondele subtiri (ca si in imaginea de mai jos) si se caleste in uleiul ramas intr-o tigaie. Dupa 3-4 minute se adauga si carnea si vinul. Tigaia se tine pe foc pana cand zeama de pe carne si vinul sunt evaporate, iar carnea este frageda. Se adauga mugurii de pin si se prajesc 2-3 minute alaturi de carne amestecand din cand in cand.
Presarati patrunjel si puiul este gata de servit.
Serviti alaturi de garnitura de orez sau pe lipii libaneze.
Pofta buna!
Nu va faceti probleme de condimente, acum se gasesc in majoritatea hypermarketurilor.
si daca totusi nu gasiti, eu va pot lua si trimite de la Cluj. Numa sa imi ziceti
In loc de turmenic se poate folosi putin curry, caci turmenicul are doar rolul de a colora mancarea in galbui, lucru pe care si curry-ul il face..doar ca iese si picant. Sumacul nu poate fi inlocuit
Ingrediente
-un piept mare de pui
-2 cepe mari albe
-50 ml vin alb
-2 catei de usturoi striviti
-2 lingurite sumac
-o lingurita turmenic
-o lingura muguri de pin
- 3-4 linguri ulei de masline
-sare si piper
Se spala carnea de pui si se portioneaza in cubulete. Peste carne se toarna 2 linguri ulei de masline, sumacul, turmenicul, sare si piper si usturoiul strivit. Folosindu-ne de maini framantam putin carnea ca sa se acopere de ulei si condimente si o tinem deoparte. Ceapa se taie rondele subtiri (ca si in imaginea de mai jos) si se caleste in uleiul ramas intr-o tigaie. Dupa 3-4 minute se adauga si carnea si vinul. Tigaia se tine pe foc pana cand zeama de pe carne si vinul sunt evaporate, iar carnea este frageda. Se adauga mugurii de pin si se prajesc 2-3 minute alaturi de carne amestecand din cand in cand.
Presarati patrunjel si puiul este gata de servit.
Serviti alaturi de garnitura de orez sau pe lipii libaneze.
Pofta buna!
Inanna- ModerNator
- Data de inscriere : 22/09/2008
Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 39
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect
Subiecte similare
» Unt aromat cu usturoi si patrunjel
» Fasole cu inele de ceapa pane
» Omleta cu cartofi, ceapa si ardei ~ Tortilla ~ Rösti
» Fasole cu inele de ceapa pane
» Omleta cu cartofi, ceapa si ardei ~ Tortilla ~ Rösti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d
» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa
» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes
» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21
» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza
» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza
» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza
» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d
» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza
» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20