Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
Gyros  EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Gyros  EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Gyros  EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Gyros  EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Gyros  EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Gyros  EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Gyros  EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Gyros  EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Gyros  EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Gyros  EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Gyros

2 participanți

In jos

Gyros  Empty Gyros

Mesaj Scris de Squint Vin Ian 14 2011, 07:49

Nu l-am facut acasa inca, va impartasesc doar reteta pe care am gasit-o pe internet. Desi e nebunia mea cand aveam pofta sa pap la greci.

Gyros-ul este asemanator ca o shaorma, desi nu este lipia pe care o gasim in comert, o putem face si in casa, numita de pita greceasca : http://www.cevabun.ro/pita-greceasca/
Gyros  Chicken-gyros-wrap2

Umplutura

Ingrediente: 200 g carne de porc pentru şniţel sau piept de pasăre, 1 ceapă mare, 1 căţel de usturoi, 1 lămâie, sare, 1 linguriţă rozmarin, 3 foi de salvie, 1/2 linguriţă măghiran, 1/2 linguriţă paprika, piper, 4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel, 100 g orez, 1 roşie mare.

Mod de preparare: Este o specialitate binecunoscută, compusă din fâşii de carne condimentate, care se pun pe frigare şi se întorc pe grătar, pentru a lăsa grăsimea să se scurgă. Acasă, se pot frige şi în tigaie.
Carnea se spală, se zvântă şi se taie în fâşii groase de 0,5 cm, care se amestecă cu ceapa tăiată solzişori. Se rade coaja de la lămâie şi se amestecă cu usturoiul tocat fin, sare, rozmarin, măghiran şi foile de salvie tăiate mărunt. Se lasă să stea câteva minute amestecul, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Se pun mirodeniile peste carne, se adaugă piperul şi paprika, se toarnă 3 linguri de ulei şi se amestecă bine. Se acoperă carnea cu o folie şi se lasă să stea cel puţin 30 de minute. Orezul se alege, se spală şi se pune la fiert. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie, se pun fâşiile de carne şi se amestecă pe foc 3 minute. Se toarnă 5-6 linguri de apă, se micşorează focul şi se lasă la înăbuşit. Separat, se amestecă orezul cu roşia tăiată cubuleţe şi se serveşte carnea cu garnitura de orez, cu felii de lămâie şi pătrunjel.



Squint
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 17/10/2008

Numarul mesajelor : 3127
Data nasterii : 06/03/1981
Varsta : 43

Sus In jos

Gyros  Empty Re: Gyros

Mesaj Scris de Daiana Vin Ian 14 2011, 07:51

norocul tau ca acuma sint satula de la o shaorma Gyros  417324 ca altfel trebuia sa stergi pe jos pe aici Gyros  417324
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Gyros  Empty Re: Gyros

Mesaj Scris de Squint Vin Ian 14 2011, 08:15

Ah si sa nu uit se poate servii si cu salate precum un tzatziki, salata de morcovi ras/telina si maioneza, salata a la russe etc

Squint
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 17/10/2008

Numarul mesajelor : 3127
Data nasterii : 06/03/1981
Varsta : 43

Sus In jos

Gyros  Empty Re: Gyros

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum