Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
substantele toxice din cosmetice EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
substantele toxice din cosmetice EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
substantele toxice din cosmetice EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
substantele toxice din cosmetice EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
substantele toxice din cosmetice EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
substantele toxice din cosmetice EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
substantele toxice din cosmetice EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
substantele toxice din cosmetice EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
substantele toxice din cosmetice EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
substantele toxice din cosmetice EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









substantele toxice din cosmetice

+2
Daiana
Criiis
6 participanți

In jos

substantele toxice din cosmetice Empty substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de Criiis Joi Iun 18 2009, 00:28

Produsele de îngrijire corporală şi înfrumuseţare ascund substanţe chimice periculoase pentru sănătatea noastră. Cremele, şampoanele, gelurile de duş sau pasta de dinţi, toate conţin chimicale responsabile cu iritaţii ale pielii, cu reacţii alergice sau chiar cu apariţia cancerului. Din păcate, majoritatea celor care le folosesc zilnic sunt confuzi în legătură cu "ingredientele" conţinute de ele. Un studiu britanic arată că 99% din consumatori vor să primească informaţii mai exacte despre produsele folosite.

Ingredientele toxice prezente în produsele de îngrijire corporală şi în cosmetice sunt absorbite rapid de piele. Ele ajung direct în sânge şi în vasele limfatice, fiind răspândite la nivelul ficatului, creierului şi rinichilor. Astfel, pot apărea dureri de cap, stări de vomă, iritaţii şi inflamaţii ale pielii, boli dermatologice, alergii sau chiar cancer.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că, în medie, o femeie foloseşte zilnic cel puţin 12 cosmetice şi produse de îngrijire corporală, bombardându-şi pielea cu 175 de chimicale. Cu toate că etichetele produselor de îngrijire ar trebui să conţină lista ingredientelor, cantitatea în care sunt folosite şi descrierea produsului, cele mai multe le omit.

Pentru a-i ajuta pe consumatori să descifreze acest "mister", o asociaţie reprezentativă pentru industria cosmetică din Marea Britanie, "Cosmetic, Toiletry and Perfumery", a lansat la sfârşitul lunii aprilie un site cu un glosar al ingredientelor utilizate la fabricarea produselor.

Într-un top al substanţelor periculoase pentru sănătate se numără aldehida formică şi parabenii, conservanţi folosiţi la îngrijirea părului şi a pielii. Alături de aceste chimicale, se mai află şi altele, considerate mai mult sau mai puţin nocive pentru sănătate. Medicii atrag atenţia asupra efectului nociv al acestor produse şi ne recomandă evitarea sau folosirea moderată a produselor care conţin substanţe toxice.

Lista ingredientelor toxice

1. Paraben (sau methyl, propyl, ethyl paraben) - un conservator de sinteză şi un solvant utilizat foarte des în industria cosmeticelor. Prezenţa sa în deodorante are legătură, după cum susţin mai multe studii, cu apariţia tumorilor de sân. Specialiştii spun că folosirea chimicalei în zona sânilor favorizează absorbţia prin piele şi dezvoltarea tumorilor canceroase. Substanţa se mai găseşte şi în produsele de îngrijire a pielii şi a părului (şampoane, săpunuri), cu scopul de a prelungi valabilitatea produsului.

2. Propylene glycol - o substanţă purtătoare de diverse arome, mirosuri şi coloranţi. Este prezentă în soluţiile antibacteriene, în soluţii de sare, diuretice, paste de dinţi, apă de gură, în cosmetice, în creme hidratante ca substanţă purtătoare de parfumuri etc. Mai este utilizată şi în industria alimentară. Substanţa poate produce reacţii alergice.

3. Sodium lauryl sulfate - un agent spumos prezent în pastele de dinţi şi în şampoane. În concentraţie de 2-5%, acesta poate provoca iritaţii sau dermatite (inflamaţii) ale pielii, iritaţii oculare, urticarii, reacţii alergice sau căderea părului. Reziduuri din această substanţă se pot găsi, timp de cinci zile, în ficat, creier sau plămâni.

4. Aldehidă formică - se găseşte în şampoane, în spumantele pentru baie, în loţiunile de corp şi în multe cosmetice. Substanţa, care pătrunde foarte repede în piele, este recunoscută pentru efectul său carcinogen.

5. Ulei mineral (cunoscut şi sub numele de parafină) - produs sintetic obţinut din petrolul procesat chimic. Se găseşte în produsele de îngrijire destinate bebeluşilor, în creme, loţiuni de corp, farduri de pleoape şi în produsele de îngrijire a corpului. Acesta "înfăşoară" pielea ca într-o folie de plastic şi o împiedică să respire şi să elimine toxinele. Mai mult, folosirea produsului încetineşte dezvoltarea celulară, favorizând îmbătrânirea prematură.

Sursa: www.adevarul.ro
Criiis
Criiis
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 17/09/2008

Numarul mesajelor : 31231
Data nasterii : 19/12/1986
Varsta : 37
Localizare : acolo unde nici cu gandul nu gandesti...

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de Daiana Joi Oct 01 2009, 23:19

Decodeaza ambalajele produselor cosmetice

http://www.psychologies.ro/Revista/Decodeaza-ambalajele-produselor-cosmetice.html?a=4519/994293

Stii ce ingrediente contin crema, samponul, uleiul tau pentru corp? Iata cateva reguli simple care iti vor permite sa intelegi mai bine formulele inscrise pe ambalajele cosmeticelor tale. Nu utiliza orice fel de produs pentru piele. In materie de cosmetice, ai de acum ina­­inte o dubla exigenta: produse eficace si care sa nu-ti puna in pericol sanatatea. Cum poti sti daca un produs contine alcool, substante naturale sau chimice, este foarte parfumat (deci posibil alergen)…?


Stii ce ingrediente contin crema, samponul, uleiul tau pentru corp? Iata cateva reguli simple care iti vor permite sa intelegi mai bine formulele inscrise pe ambalajele cosmeticelor tale.

Nu utiliza orice fel de produs pentru piele. In materie de cosmetice, ai de acum inainte o dubla exigenta: produse eficace si care sa nu-ti puna in pericol sanatatea. Cum poti sti daca un produs contine alcool, substante naturale sau chimice, este foarte parfumat (deci posibil alergen)…?

In teorie, este suficient sa te raportezi la „ingrediente“. Practic, niciodata nu esti suficient de vigilent, iar termenii folositi sunt imprecisi. Scopul nostru este de a te ajuta sa-i decodifici pentru a-ti alege mai bine produsele. Sfatul nostru: citeste acest articol cu un ambalaj in mana si totul va deveni mai clar si mai concret. Alegerea unui produs cosmetic trebuie sa fie una informata. Tocmai pentru ca oferta este foarte larga.

1. Activi, aditivi, conservantii, coloranti...

Regasesti in ordine activii, aditivii, conservantii, antioxidantii, colorantii si substantele de parfum cu potential alergen - coumarine, citronellol, geraniol, linalool, limonene, eugenol, citral. INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), face diferenta intre parfum („parfum”, „fragrance” fara alte detalii) si douazeci si sase de componente alergene ale caror etichete sunt obligatorii din 2005. Uita-te bine unde se gaseste pozitionat in lista cuvantul „parfum”, mai ales daca ai pielea sensibila (parfumurile sunt principala sursa a reactiilor cutanate).

Daca se afla la mijlocul listei produsul este foarte parfumat, la sfarsitul acesteia, este slab parfumat. Colorantii apar sub denumirea de „CI” (color index) urmata de cinci cifre. Cat despre antioxidanti, cu cat sunt mai multi, cu atat este mai bine. Ei franeaza procesul de imbatranire a pielii si evita rancezirea uleiurilor. Vitamina E - tocopherol, alpha-tocopherol, tocopheryl acetate. Vitamina C - ascorbyl acid, ascorbyl glucoside. Extracte de ceai - camellia sinensis extract. Enzime, ale caror nume se termina mereu in „ase” - superoxyde dismutase, glutathione peroxydase, ulei de turnesol - helianthus annuus sunflower seed oil. Derivatii hidroxiparabenzoatici, conservanti eficace, se gasesc aproape in toate produsele, cu exceptia cosmeticelor bio - methylpara- ben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, benzylparaben. Verifica daca sunt scrise la sfarsitul listei. Alt conservant este phenoxyethanol-ul. Si el poate fi folosit intr-o concentratie mica, deci trebuie sa figureze in josul listei, ca si uleiurile esentiale (essential oils), folosite pentru ai conserva produsele, dar care in cantitati mari sunt nocive.

2. Apa, la inceputul listei

La produsele pentru machiaj, prima componenta este aproape mereu apa (aqua), reprezentand 60 % din formula. Acesteia i se adauga, „umectanti” – glicerina, sorbitol, glycerol… – si grasimi – trigliceride. Dupa, uleiurile minerale petrochimice – petrolatum, paraffinum liquidum… – cu efect glisant asupra pielii. Inofensive, ele ofera o toleranta foarte buna. Urmatoarele pe lista sunt uleiurile si ceara de silicon.

Denumirile lor se termina adesea prin „one” – dimethicone, cyclomethicone, phenyl trimethicone, „ane” – cyclohexasiloxane, sau „polymer” – acrylates copolymer. Aceste substante sintetice ofera o senzatie de penetrare imediata a produsului. Chiar daca au tendinta de a sufoca putin pielea, ele nu sunt toxice.

Editare de Catalina Cristescu
Foto: Guliver/Getty Images

Citeste continuarea in revista Psychologies, editia lunii octombrie.
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de irene_d Joi Ian 07 2010, 06:19

Criiis a scris:
1. Paraben (sau methyl, propyl, ethyl paraben) - un conservator de sinteză şi un solvant utilizat foarte des în industria cosmeticelor. Prezenţa sa în deodorante are legătură, după cum susţin mai multe studii, cu apariţia tumorilor de sân. Specialiştii spun că folosirea chimicalei în zona sânilor favorizează absorbţia prin piele şi dezvoltarea tumorilor canceroase. Substanţa se mai găseşte şi în produsele de îngrijire a pielii şi a părului (şampoane, săpunuri), cu scopul de a prelungi valabilitatea produsului.


Cate una-doua substante din astea se gasesc in rujurile, fardurile pe care le folosesc.
irene_d
irene_d
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 1265
Data nasterii : 16/03/1983
Varsta : 41

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de Ankme Joi Ian 07 2010, 07:20

6 se gasesc aproape in toate produsele. sunt cu scopul de a pastra produsele mai mult timp. fara parabeni ar expira mai repede.
Ankme
Ankme
Ciocoflender Roz
Ciocoflender Roz

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 1335
Data nasterii : 13/01/1992
Varsta : 32
Localizare : Bucale
Stare de spirit : zbunga zbuga! =3

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de maricica Dum Apr 18 2010, 07:49

bine, am citti, am inteles, dar sunt atat de multeee....ar tb sa ma duc cu lista in mana la magazin, pentru ca uit toate explicatiile...desi sunt convinsa ca toate au cate "ceva"!
maricica
maricica
Membru Creativ
Membru Creativ

Data de inscriere : 14/12/2009

Numarul mesajelor : 376
Data nasterii : 14/03/1970
Varsta : 54

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de ethernaldreamer Joi Oct 28 2010, 21:56

Foarte informativ!

Pe mine ma sperie aceste ingrediente asa ca eu am trecut pe produse cosmetice naturale , in afara de balsamul de par care poate sa ma usureze la buzunar prea mult fiindca am parul lung si parfumurile pentru care am o slabiciune mai mult sa le collection decat sa le folosesc

Folosesc numai machiajul mineral, uleiuri exotice vegetal si esentiale pentru fata si corp, imi curat fata cu ulei. Ma fascineaza aromaterapia! imi fac singura cremele pentru fata, body scrub cu zahar . Masti de fata cu miere si drojdie de bere. Folosesc sapun de masline pur, fara parfum si alte adosuri.

Chiar nu ma tenteaza nici un produs de marca, sunt niste gunoaie pline de chimicale in ceea ce ma priveste!

Nu este neaparat adevarat ca produsele expira mai usor fara parabeni, unele uleiuri esentiale spre exemplu nu expira niciodata daca sunt tinute corect. Iar un ulei vegetal tine si 2 ani. Ma refer la ingredientele de baza, ne-amestecate in produsul final!

.
ethernaldreamer
ethernaldreamer
Bebe Roz
Bebe Roz

Data de inscriere : 27/10/2010

Numarul mesajelor : 17
Data nasterii : 03/11/1980
Varsta : 43
Localizare : Marea Britanie / Bucuresti

Sus In jos

substantele toxice din cosmetice Empty Re: substantele toxice din cosmetice

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum