Ultimele subiecte
» Chat Box
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Alimentatie sanatoasa

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Dum Iun 14 2009, 01:38

Mancaruri care iti maresc productivitatea


Cei mai multi oameni cauta alimente cu ajutorul carora sa slabeasca, sa isi tonifice muschii sau sa se mentina sanatosi. Sunt altii care, insa, isi aleg gustarile dupa cat de mult ii ajuta sa fie mai productivi. Lista urmatoare contine alimente care te vor ajuta sa fii mai performant, sa iti mentii concentrarea, sa iti energizezi creierul, sa iti pastrezi o vedere buna si sa fii alert intreaga zi.

Avocado. Te ajuta sa nu te simti umflat dupa o masa copioasa si sunt extrem de gustoase fie mancate singure, fie presarate cu sare si piper, sau adaugate la salate.

Migdale. Sunt foarte bune pentru concentrare si memorie.

Stafide. Iti dau multa energie, fiind bogate in substante energetice si antioxidanti, avand o cantitate scazuta de grasimi si calorii.

Smochine. Te ajuta sa iti pastrezi energia si iti reduc pofta de mancare, fie ca sunt naturale sau uscate.

Masline. Sunt anti-inflamatoare si reduc simptomele artritei, astmului si menopauzei.

Alunele. Au un continut mare de acizi grasi omega 3 care te ajuta sa gandesti mai clar si sa te concentrezi mai bine. Plus, sunt o sursa excelenta de proteine.

Morcovi. O cana de morcovi taiati iti va da cantitatea necesara de vitamina A pentru intreaga zi . Imbunatatesc vederea.

Capsuni. La fel, sunt benefice pentru vedere, plus ca se crede ca pot preveni cancerul.

Apa. Iti grabeste metabolismul, te ajuta sa te simti plin cand simti nevoia sa mananci junk food si te hidrateaza.

Seminte de floarea-soarelui. Te ajuta sa scapi de oboseala.

Papaya. Te protejeaza de efectele nocive ale fumatului pasiv, te scapa de raceala.

Ceai verde. Este foarte la moda in ultima perioada insa este si extrem de sanatos. Este plin de antioxidanti si iti fortifica sistemul imunitar.

Ginger. Te ajuta sa scapi de starile de greata si are efect si asupra muschilor stomacului.

Menta. Este un bun relaxant pentru muschi iar ceaiul de menta ajuta pentru nasul infundat.

Pepene rosu. Iti ofera o doza buna de energie si substante nutritive fara nicio calorie.

Iaurt slab. Iaurtul este racoritor si proaspat, revigorandu-ti mintea si trupul.

Ciocolata neagra. O bucata de ciocolata neagra iti va datisface nevoia de dulce si contine o cantitate mare de antioxidanti.

Zmeura. Sunt o sursa buna de antioxidanti.

http://www.timpultau.ro/liber

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Joi Iun 25 2009, 12:02

Curatenia de primavara in alimentatie


Mediul in care traim si modul de viata ingreuneaza sarcina corpului nostru de a se autoapara in fata efectelor nocive ale poluarii, fumului de tigara, radiatiilor ultraviolete, anumitor substante chimice prezente in apa si alimente. Radicalii liberi, adica moleculele toxice care ataca organismul nostru, accelereaza procesului de imbatranire, cresc riscul aparitiei artritei, cataractei, diabetului, afectiunilor cardiovasculare si cancerului.

Cei care ajuta corpul sa se apere de de aceste efecte nocive sunt antioxidantii. Aceste substante organice gasite in alimentatia noastra vin in sprijinul mecanismelor proprii de protectie ale organismului, intervin in eliminarea efectelor distructive ale radicalilor liberi prin capacitatea lor a de a “dona” un electron, transformandu-i in produsi usor de eliminat si nepermitand modificarea celulelor si afectarea sanatatii.

Cele mai cunoscute substante antioxidante sunt vitamina A, vitamina C, vitamina E si seleniul. Nu este deloc dificil sa oferim organismului aceste substante benefice, secretul fiind acela de a manca legume si fructe puternic colorate.

Vitamina A – betacarotenul - creste rezistenta la infectii, necesara pentru vedere, implicata in cresterea si formarea oaselor. Vitamia A se gaseste in morcov, cartof, dovleac, caise, mango, papaya, spanac, broccoli.

Vitamina C - prevene infectiile, ajuta la absorbtia fierului, la producerea colagenului, la sinteza unor hormoni ce regleaza metabolismul si temperatura corpului. Se gaseste in portocale, grapefruit, kiwi, ardei verzi, varza, brocoli, cartofi, rosii.

Vitamina E - antioxidant, imbunatateste sistemul imunitar. O gasim in germeni de grau, avocado, alune, nuci, măsline, ulei de masline, de soia, de floarea soarelui.

Seleniul - sporeste si sustine efectul antioxidant al vitaminei E. Se gaseste in nuci, ciuperci, fructe de mare, pește.
Nutritionistii americani au facut lista alimentelor celor mai bogate in antioxidanti. Acestia spun ca decat sa te chinui sa mananci un anumit aliment din aceasta lista pentru ca se plaseaza pe primele locuri, mai bine incerci sa introduci in dieta ta cantititai mici din toate aceste alimente.

Lista celor 20 de alimente antioxidante
Se calculeaza la 1 fruct/leguma, 1/2 cana fasole/ fructe uscate, 1 cana fructe de padure/anghinare, 28,3 gr nuci.

Fasole boabe rosie - capacitate antioxidanta: 13,727
Coaceze salbatice - capacitate antioxidanta: 13,427
Fasole cu bob mare - capacitate antioxidanta: 13,259
Fasole boabe pestrita - capacitate antioxidanta: 11,864
Coacaze cultivate - capacitate antioxidanta: 9,019
Merisor - capacitate antioxidanta: 8,983
Anghinare - capacitate antioxidanta: 7,904
Mure - capacitate antioxidanta: 7,701
Prune uscate - capacitate antioxidanta: 7,291
Zmeura - capacitate antioxidanta: 6,058
Capsuni - capacitate antioxidanta: 5,938
Mar rosu - capacitate antioxidanta: 5,600
Arahide - capacitate antioxidanta: 5,095
Cirese - capacitate antioxidanta: 4,873
Prune negre - capacitate antioxidanta: 4,844
Cartofi rosii - capacitate antioxidanta: 4,649
Fasole boabe negra - capacitate antioxidanta: 4,181
Prune - capacitate antioxidanta: 4,118
Mar galben- capacitate antioxidanta: 3,903
Nuca - capacitate antioxidanta: 3,846

www.timpultau.ro

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Lun Sept 21 2009, 05:18

Alimente care te fac mai destept

Grasimile pot ingreuna gandirea
Sa nu crezi ca doar tu poti fi "ingreunata" daca ii dai corpului tau grasimi saturate cum ar fi cele din unt, smantana sau frisca. Ei bine, si creierul tau sufera alaturi de tine. Pe de alta parte, grasimile mononesaturate, cum ar fi cele continute in uleiul de masline, au chiar efecte benefice asupra memoriei si capacitatii de invatare. Nu te speria totusi! Nu inseamna acum ca o singura inghetata te va face sa gandesti mai incet! Ai voie cate una din cand in cand. Pericolul vine abia in cazul unui regim indelungat bazat exclusiv pe un grasimi saturate. In special, o alimentatie bazata strict pe alimente fast-food poate fi daunatoare, ducand la modificari in functionarea celulelor cerebrale. Nutritionistii recomanda un regim alimentar bazat pe grasimi asa-numite Omega 3, adica cele provenite din peste, fructe de mare, nuci si verdeata.

Omega 3
Pentru o buna functionare, creierul nostru are nevoie de o substanta, numita acid docosahexaenoic (DHA) care se gaseste in grasimile de tip Omega 3. Pestele gras este cel mai recomandat, continand cea mai mare cantitate de DHA. Urmeaza pestele slab si fructele de mare.

Vitaminizarea creierului
Pentru a asigura o buna functionare a creierului nostru, avem nevoie de anumite substante nutritive esentiale, cum ar fi vitaminele B1, B3, B6, B12, C si mineralele magneziu, potasiu, cupru si zinc.

Hai sa vedem o lista scurta de alimente care contin acest vitamine:

# B1 - cereale integrale, fasole verde, ficat;
# B3 - cereale integrale, peste, usturoi;
# B6 - soia, ficat, fasole
# B12 - fructe de mare, ficat, peste, ou
# C - legume si fructe
# Magneziu - nuci, mazare
# Potasiu - fasole, spanac, broccoli, avocado, stafide
# Cupru - nuci, fructe de mare, miere
# Zinc - ou, peste, fructe de mare, morcovi

Pricipii pentru o mai buna functionare la nivel cerebral
# Consuma fructe si legume proaspete (prin prelucrare termica isi pot pierde din proprietatile nutritive) in cantitati cat mai mari;

# Renunta la consumul de carne grasa si creste consumul de peste si fructe de mare. Iti sunt permise si carnea de pui sau vanatul slab;

# Ratia ta zilnica trebuie imbogatita cu nuci, migdale si seminte care stimuleaza activitatea cerebrala;

# Renunta la grasimile saturate! Limiteaza consumul de uleiuri vegetale hidrogenate - margarina, maioneza, sosuri din comert si de grasimi saturate cum ar smantana, branza topita, laptele integral, untul sau branza grasa;

# Limiteaza consumul de zahar si sodiu.

http://dieta.ele.ro/Alimente_care_te_fac_mai_destept_--a98.html[b]

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Lun Sept 21 2009, 05:21

Sexul si alimentele din bucatarie

Stresul, rutina, cariera…Si de aici, simtiti uneori ca nu prea sunteti in toane pentru a face dragoste cu partenerul dvs? S-ar putea ca explicatia pentru acest lucru sa fie in alimentatia dvs. Testosteronul - prezent in ambele sexe – joaca un rol de baza in mentinearea libidoului. Puteti sa va influentati insa apetitul pentru sex prin consumarea limentelor bogate in zinc si vitamina B6 - care produc testosteronului.

Uitati de parfum! Solutia pentru condimentarea unui Valentine’s day si chiar a intregii voastre vieti sexuale se afla chiar in bucatarie.

Cercetatorii afirma ca mirosul, atingerea si chiar simpla vedere a anumitor alimente pot actiona ca adevarate afrodisiace care, nu numai ca v-ar putea trezi dorinta de a face dragoste dar ar putea chiar sa va imbunatateasca performantele. Si daca stim care alimente sunt potrivite pentru fiecare etapa, am putea maximiza aceste efecte.

“Alimentele contin substante nutritive diferite, care afecteaza in mod diferit psihicul omului. Unele pot inhiba dorinta, altele fac ca afluxul de sange sa fie mai mare spre organele genitale, iar altele determina cresterea secretiei de hormoni ai “fericirii” – afirma sexologul Ava Cadell.

Cadell imparte afrodisiacele in 3 grupe, in functie de efectul psihologic pe care il determina si in functie de influenta acestuia asupra performantelor sexuale pentru fiecare etapa a vietii sexuale.

Alimentele pentru faza de flirt:

Cand suntem “in cautari”, Cadell afirma ca trebuie sa consumam alimente care contin substante si hormoni care sa ne faca fericiti – astfel creste increderea in propria persoana, se reduc inhibitiile si ne fac capabili de a flirta mult mai bine.
Aceste alimente ar fi:
- ardeii usturati: alimentele condimentate maresc bataile inimii
- bananele: contin substante care induc o stare de buna dispozitie si maresc increderea in propria persoana
- morcovii: forma lor “falica” si continutul bogat in fibre pot induce dorinta sexuala.

Alimente pentru faza de seducere:

In etapa urmatoare, cea a seducerii, afrodisiacele pot ajuta la producerea unei cantitati suplimentare de hormoni ai sex-ului cum ar fi testosteronul , furnizand o cantitate suplimentara de energie si crescand cantitatea de sange pompata spre organele genitale.
In stadiul acesta, Cadell spune ca este important sa se creeze o stimulare vizuala folosind alimente care seamana cu organele genitale, cum ar fi: stridiile, smochinele proaspete sau morcovii.

“Orice creaza o imagine vizuala erotica va baga creierul in mod automat “in priza” – afirma Cadell. In alta ordine de idei, aceste alimente determina producerea unei cantitati mai mari de hormoni cum ar fi testosteronul - la femei, ceea ce le va face mai agresive sexual.

Alte alimente pentru seductie sunt:
- crevetii : cu un continut bogat in ioduri, crevetii, ca si alte tipuri de fructe de mare sunt vitale pentru buna functionare a glandei tiroide
- ciocolata: nu numai pentru ca contine multa cofeina care ridica nivelul energiei emotionale. Floarea arborelui de cacao seamana cu organele genitale
- ghimbirul: aceasta mirodenie determina cresterea presiunii sangelui in zona organelor genitale.
- maslinele: cele verzi se presupune ca cresc virilitatea barbatilor iar cele negre dorinta femeilor
- rosiile: cunoscute ca “merele dragostei” au reputatia unor stimulente sexuale
- merele: inca de la Adam si Eva, aceste fructe sunt sinonime cu tentatia

“Momentele mele favorite atunci cand sunt cu cineva sunt cele in care incepem sa ne hranim reciproc cu cele mai “seducatoare” alimente pe care le gasim” spune Cadell – “cum ar fi de exemplu cu sparanghel” (sparanghelul este o planta cu forma falica care contine si mult potasiu, fosfor, calciu si vitamina E care determina marirea cantitatii de hormoni secretati si creste nivelul energetic)

Alimente pentru cresterea performantelor sexuale:

Cand ajungeti in faza finala a explorarii si va apropiati de momentul orgasmului, numai mirosul unor afrodisiace poate fi suficient pentru a creste dorinta si performantele sexuale.

“In functie de faza in care sunteti, puteti alege diferite alimente in functie de mirosul si de gustul lor, pentru a obtine reactia pe care o doriti.” Afirma Alan R. Hirsch, medic neurolog, director al fundatiei “Tratamentul prin gust si miros” din Chicago.
Cercetand felul in care aromele stimuleaza trezirea dorintei sexuale, Hirsch a descoperit ca fiecare aroma testata determina un raspuns sexual la barbati, iar unele alimente au efecte mult mai mari decat altele.

De exemplu, pizza cu branza creste presiunea sangelui in penis cu 5%, floricelele de porumb cu 9%, levantica si placinta cu dovleac cu 40%. In comparatie, aromele florale determina o crestere a presiunii sangelui in penis de numai 3%.
In ceea ce priveste femeile, mirosul parfumurilor barbatesti determina o scadere a presiunii sangelui in vagin.
Studiul mai arata ca mirosul levanticii si al placintei cu dovleac este un stimulent sexual deosebit pentru femei.
Exista insa cateva arome care inhiba dorinta sexuala la femei, cum ar fi mirosul de cirese, de carne prajita sau fripta.

Asadar, zincul si vitamina B6 au un rol foarte important in producerea testosteronului - motorul pentru sex.

Iata citeva alimente bogate in zinc:

• scoici
• susan si seminte de dovleac
• orezul maro
• branza
• oua
• mazare si linte
• carnea de curcan

Surse bune de vitamina B6:

• banane
• cartofi
• fasole
• carne de pui
• tonul
• avocado

La femei, un dezechilibru dintre estrogen si progesteron este cauza unui libido scazut. Pentru a combate acest lucru trebuie sa mariti prezenta fito-estrogenilor din alimentatia dvs. Puteti face acest lucru consumand:

• produse de soia
• cereala
• telina
• mure si cirese
• ceapa rosie
• rosii

Un amalgam de afrodisiace

Hirsch afirma ca exista mai multe teorii in legatura cu motivul pentru care alimentele au un efect atat de mare asupra atractiei si performantelor sexuale. Cert este ca, influenta mai mare sau mai mica pe care o au gustul si mirosul alimentelor difera de la o persoana la alta. Iata de ce atat Cadell cat si Hirsch va recomanda sa incercati mai multe tipuri de alimente cu potential afrodisiac, pentru a vedea care dintre acestea se potriveste cel mai bine pentru fiecare din voi.

Insa, nu exista nici un fel de dovezi stiintifice in legatura cu tratarea diverselor tipuri de disfunctii sexuale cu ajutorul alimentelor afrodisiace. De fapt, consumul exagerat de mancare si bautura este o cale sigura de stingere a dorintei si de micsorare a performantelor sexuale.
Chiar daca afrodisiacele nu pot rezolva imediat toate problemele voastre sexuale , cele care se gasesc in alimente cel putin nu sunt periculoase – afirma Cadell.

“Hai sa recunoastem, cel mai erotic organ este la urma urmei creierul. Deci, daca va veti gandi ca ceva chiar functioneaza si chiar va imbunatateste performantele, va garantez ca asa va fi”, spune Cadell. “Intotdeauna va exista o stransa legatura intre sex si mancare pentru ca sunt doua dintre cele mai mari placeri ale omului, deci ambele nevoi trebuiesc satisfacute”.

Autor : Cristina Dinu, redactor principal www.desprecopii.com
Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2005

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Lun Sept 21 2009, 05:30

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-23-2009/alimente-pentru-o-viata-sexuala-sanatoasa-829248

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-06-2009/semintele-de-susan-aliatul-sanatatii-in-sezonul-rece-661744

http://www.ziare.com/lifeshow/sex/08-23-2008/si-sexul-trece-prin-stomac-393518

http://www.ziare.com/lifeshow/sex/08-09-2008/ce-trebuie-sa-mananci-pentru-un-sex-perfect-381055

http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-12-2008/daca-vrei-un-copil-renunta-la-fumat-537725

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/06-11-2009/8-alimente-care-te-fac-sa-arati-minunat-781722

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-12-2009/mananca-inteligent-afla-cate-calorii-contin-alimentele-tale-preferate-815104

http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-27-2008/etichetele-de-pe-alimente-sunt-de-cele-mai-multe-ori-inselatoare-396446

http://www.ziare.com/lifeshow/sex/06-22-2009/ce-sa-mananci-pentru-o-partida-de-sex-fierbinte-794700

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/alimentele-ne-fac-zambim-268862

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/824112/Dieta-anti-virus/

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-12-2008/dieta-pentru-prevenirea-racelii-si-gripei-476695

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-06-2009/semintele-de-susan-aliatul-sanatatii-in-sezonul-rece-661744

http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-08-2009/cum-sa-iti-imbunatatesti-imunitatea-cu-remedii-naturiste-879295

http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-07-2009/ciupercile-te-apara-de-cancer-si-nici-nu-te-ingrasa-844487

http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-07-2009/mananca-pentru-fiecare-particica-din-tine-810036

http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-21-2007/terapii-naturiste-157671

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Daiana la data de Lun Noi 16 2009, 05:20

Cele mai sanatoase alimente ale toamnei
http://www.timpultau.ro/liber/articol|displayMainPage?id=178

Daca toata vara ne-am obisnuit cu fructele si legumele proaspete si racoroase, si toamna putem sa ne mentinem modul sanatos de a manca. Toamna este anotimpul verdelui, galbenului si portocaliului, pentru ca nu-i asa, cu cat mancarea e mai colorata cu atat este mai apetisanta. Si aceste culori inseamna ca legumele si fructele din aceasta perioada sunt pline de substante care ne intareste sistemul imunitar. Deci, cu cat alimentele sunt mai colorate, cu atat sunt mai bune pentru satatate.

Aici sunt primele zece cele mai delicioase si sanatoase fructe si legume ale toamnei. Daca le integram zilnic in regimul nostru alimentar, o sa facem mai usor tranzitia dintre cele doua anotimpuri, si ne vom feri mai usor de bolile de sezon.

1. Pastarnacul. Cu toate ca la prima vedere arata ca un morcov alb, pastarnacul are o aroma dulceaga si delicata. Nu contine o cantitate atat de mare de vitamina A ca si morcovii dar este o sursa foarte buna de fibre, de vitamina C, calciu si fier. Pentru a avea cea mai buna calitate, cautati la piata pastarnac neted, ferm, de marime mica sau medie. Daca sunt mai mari inseamna ca sunt prea maturi si in mijloc sunt lemnosi. In mod traditional, pastarnacul se fierbe in supa si cirobe dandu-le un gust foarte aromat. Dar poate sa fie folosit si ca garnitura fiert, copt sau la gratar. Pot sa inlocuisca foarte bine morcovii si cartofii in majoritatea retelor.

2. Napul sau rapita. Cu toate ca la noi este foarte putin folosita, rapita este foarte apreciata in bucataria altor popoare. Asta pentru ca este o sursa foarte buna de vitamina C si de fibre care ajuta la digestie. La fel ca brocoli, varza si varza de Brussels, rapita contine anumite substante care protejeaza organismul impotriva cancerului, mai ales in cazul cancerului mamar. Incercati sa inlocuiti radacinoasele din retete cu rapita. Poate fi fiarta sau data pe razatoare.

3. Strugurii. Aceste fructe sunt foarte bogate in apa – aproximativ 72%, contin zaharuri, proteine, fosfor, calciu, potasiu (cam 255 mg la 100 g), vitaminele A, B1 si B2, C. Datorita acestor proprietati, strugurii sunt recomandati celor care au nevoie de o mai buna hidratare, dar si de un aport de vitamine: persoane aflate in convalescenta, obosite, stresate. De aceea, cura de struguri este indicata in tulburarile digestive, de regula gastro-intestinale, dar si in recuperarea dupa hepatite, acute sau cronice, sau chiar in complicatii ale hepatitelor. Avand si proprietati depurative si diuretice, strugurii sunt benefici si in cazul bolilor cauzate de acumularea in organism a multor produsi toxici: reumatism, guta, dislipidemii, hipercolesterolemii, microlitiaze sau chiar litiaze renale. De asemenea, cura de struguri este eficienta si in cazul bolilor de piele: acnee, dermatite, eczeme.

4. Dovleacul. De la culoarea portocalie ne putem da seama ca dovleacul contine o cantitate mare de beta-caroten, un important antioxidant. Pe langa aceasta, este bogat si in vitamina C. Beta-carotenul poate reduce riscul dezvoltarii diferitelor tipuri de cancer si reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Pana si semintele de dovleac au o valoare nutritionala foarte mare. Dupa alune, sunt cele care contin cele mai multe proteine si sunt o sursa foarte buna de zinc si omega3 care pot sa reduca riscul bolilor de inima. Pentru a fi siguri ca semintele sunt proaspete, putem sa pastram semintele de la dovlecii proaspeti si sa le prajim chiar la cuptor cu microunde. Cu toate ca multi dintre noi nu sunt obisnuiti, dovleacul se poate folosi aproape la orice reteta, in special la salate sau ca garnitura, dand mancarii un gust aromat si o culoare apetisanta.

5. Dovleceii. Sunt unele dintre putinele legume care nu-si pierd din calitati daca nu sunt consumate imediat dupa ce au fost culese. Mai mult, in timpul pastrarii, beta-carotenul (vitamin A) pe care il contine creste chiar cu 100%. Sunt si o sursa delicioasa de nutrienti benefici pentri inima, ca fibre si folate.

6. Clementinele. Acum este sezonul in care se culeg si citricele. Dintre acestea, cele mai nutritive sunt clementinele, si, de fapt, cele mai dulci. Clemetinele au foarte putini samburi si le putem recunoaste la piata dupa coaja lor subtire si usor de decojit. Le putem consuma ca desert, dar si in diferite retete. Spre exemplu, se potrivesc foarte bine servite cu pui, fie ca se adauga in salatele de pui sau sunt puse deasupra puiului la gratar pentru a-i da o savoare tropicala. Pentru o salata usoara si racoroasa, este de ajuns pui, clementine, peste care se toarna putin iaurt.

7. Merele. Ele contin flavonoids, unii dintre cei mai puternici antioxidanti. Studiile au demonstrat ca oamenii care au o dieta bogata in flavonoids sunt predispusi unui risc mai redus de boli de inima, atac de cord si cancer. Si se pot folosi in multe tipuri de retete, de la aperitive, salate, garnituri, pana la multe tipuri de desert.

8. Perele. Sunt bogate in fibre, majoritatea solubile care ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si imbunatatesc controlul glicemiei. Si se pot folosi in numeroase retete dand un gust special mancarurilor.

9. Merisor. Din pacate, nu se gaseste la tot pasul, va trebui sa faceti o excursie la munte sau la tara pentru el. Insa merita efortul. Nu numai ca sunt niste fructe sanatoase si cu putine calorii, dar au un rol foarte important in reducerea riscului aparitiei ulcerului, cancerului si bolilor de inima. Contin aceiasi antioxidanti benefici pentru inima care se gasesc si in ceai si in vinul rosu. Doar intre lunile septembrie si octombrie puteti il puteti gasi proaspat. In restul anului se poate gasi sub forma de suc, in pachetele de fructe uscate sau ca dulceata. Merisorul se poate folosi in orice reteta de desert care contine si alte fructe, dand un gust special dulce-amarui.

10. Smochinele. Sunt un nutrient foarte hranitor si gustos pentru orice dieta. Cei care tin cura de slabire pot sa treaca usor peste o masa consumand smochine. Contin cea mai mare cantitate de fibre decat orice fruct uscat sau proaspat. Sunt si o buna sursa de calciu - spre exemplu, cantitati egale de smochine si lapte contin aceeasi cantitate de calciu. Se pot manca ca desert dupa masa sau ca gustare ori de cate ori ne este foame, fara sa ingrase.

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 39
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de mirve la data de Sam Ian 02 2010, 20:59

De cand ma stiu am mancat sanatos,am crescut la tara,si acum mananc din gospodaria proprie,din gradina,si totusi....la 49 de ani a fost nevoie sa fac o schimbare,sau mai bine zis,o completare,o inlocuire,un nou stil de viata,care mi-a redat starea de bine pe care o pierdusem...
Povestea mea am pus-o aici...
http://wellness-staredebine-stildeviata.blogspot.com/
avatar
mirve
Membru Creativ
Membru Creativ

Data de inscriere : 02/01/2010

Numarul mesajelor : 25
Data nasterii : 18/08/1958
Varsta : 59
Localizare : CONSTANTA
Stare de spirit : mereu vesela si foarte activa

http://vero-margelutelemele.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de irene_d la data de Vin Mar 25 2011, 01:38

Foarte utile articolele prezentate aici. Am vazut ca scrie ceva si despre sucuri naturale - eu beau zilnic sucuri naturale din fructe. Consum de asemenea si fructe.
Mai sunt sanatoase semintele de in, semintele de canepa...
Ceaiurile de asemenea sunt bune- imi plac ceaiurile de macese/catina/ fructe de padure cu lamaie.
Polenul e bun pentru vitaminizare si imunitate.
avatar
irene_d
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 1265
Data nasterii : 16/03/1983
Varsta : 34

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de oana_mirra la data de Mier Sept 18 2013, 08:02

Nu mai consumati musli cu fructe - contin zahar bucatile de papaya, bananele deshidratate si celelalte minunatii din aceste mixuri. Eu cumpar cerealele integrale separat (Sanovita sunt la indemana in orice plafar de ex.), le amestec cu stafide sau merisor sau goji sau diferite nuci/alune CRUDE, nu prajite, le combin cu diferite seminte - in, canepa, dovleac, floarea soarelui, susan. Evit orice produse pe care scrie 'fitness', e doar o treaba de marketing. Si dietele de orice fel sunt de evitat, sunt doar pentru cele de detoxifiere, in rest cred in efectul yo-yo

oana_mirra
Bebe Roz
Bebe Roz

Data de inscriere : 18/09/2013

Numarul mesajelor : 11
Data nasterii : 29/11/1985
Varsta : 31

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum