Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Consiliere psihologica - Pagina 4 EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Consiliere psihologica

+14
Little*Miss*Sunshine
greeneyes
dulcinika007
deadrose
JanisJoplin
edith
Daiana
Zambilici
kiki
Raven
Andrela
Bast
Alle
LadyInPink
18 participanți

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Andrela Mier Sept 16 2009, 04:22

vdaiana a scris:
"Atac de panica" inseamna aparitia brusca a sentimentului de frica, acompaniat de semne si simptome fizice si psihologice si de teama de o urmare grava, cum ar fi un atac de cord. Frecventa atacurilor de panica variaza de la cateva pe luna, la cateva pe zi.
eu aveam un singur lucru in minte in momentele alea: "cancer de colon" :pfoa:
din ce citesc mai mult, cu atat sunt mai sigura ca alea de fapt erau atacuri de panica si la mine....
Andrela
Andrela
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 18/09/2008

Numarul mesajelor : 34184
Data nasterii : 23/07/1986
Varsta : 37
Localizare : Paranoia-city
Stare de spirit : A bit crazy, a little insane...

http://baby6891.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Daiana Sam Ian 16 2010, 00:21

Personalitatile dificile


Personalitatea fiecarui om este ceea ce il caracterizeaza si il diferentiaza de ceilalti. Studiile efectuate de catre specialistii in domeniu au dovedit ca nimeni nu este la fel ca altul. Nici chiar gemenii monogoti.
Suntem nevoiti sa interactionam zilnic cu diferite persoane si putem avea reale dificultati de relationare, nu numai cu sefii sau colegii, ci si cu proprii parinti, soti/sotii, sau copii. Ideal ar fi sa ne dezvoltam bune relatii interpersonale in orice situatie. Lumea in care traim nu este ideala si de multe ori o personalitate dificila devenim chiar noi.

Recent s-a afirmat ca personalitatile dificile se apropie ca sens de personalitatile accentuate si de regula, o personalitate accentuata este recunoscuta de catre ceilalti ca fiind deosebita in ceea ce priveste relationarea. Cei din jurul lor sunt nevoiti sa depuna eforturi deosebite pentru a se intelege cu ei. Reactiile le sunt percepute ca neobisnuite, uneori de neinteles. Pot fi persoane : agresive, critice, ironice, intrigante, care ii invinovatesc permanent pe cei din jur pentru problemele lor, care mint si care refuza sa-si asume responsabilitati, care fac promisiuni pe care nu le respecta niciodata, dar in realitate lucrurile s-au dovedit mult mai complicate. Posesorul unei astfel de personalitati simte ca este diferit, dar rareori o recunoaste.
Necesar este de precizat ca un individ cu o astfel de personalitate nu trebuie catalogat ca avand probleme psihice !
Personalitatile dificile reprezinta un procent din ce in ce mai semnificativ din populatie, datorita dificultatii de a avea succes in societatea de azi.

Ruperea relatiilor cu astfel de persoane poate implica complicatii mari si pentru a le face fata, trebuie sa intelegem de ce se comporta astfel. Literatura de specialitate prezinta o mare diversitate de tipuri de personalitati dificile si s-a demonstrat ca ne poate fi de mare ajutor sa cunoastem macar cateva dintre caracteristicile generale ale acestor personalitati.
In continuare va vom prezenta doar cateva dintre aceste tipuri de personalitati, cel mai usor de recunoscut in existenta noastra de zi cu zi.

• Personalitatea paranoica ( este vorba de temperament si nu de boala ) se indoieste de tot, traieste in lumea sa si nu se adapteaza usor schimbarilor. Caracteristica ii este hipervigilenta, urmareste totul de parca ar avea ochi la spate. Nu-i plac suprizele, nu prea are incredere in oameni, prefera singuratatea si are mai degraba un temperament introvertit. Indicat este sa i se explice clar motivele si intentiile, trebuie evitate ambiguitatile si sarcinile stresante. Daca ii sunteti sef, nu il aglomerati cu cereri foarte multe si neprevazute. Se apara foarte bine impotriva oricarei nedreptati. Este un bun luptator pentru ca vede adversari peste tot.

• Personalitatea schizoida este greu de identificat. „Schizoid” nu inseamna schizofren, chiar daca ambele cuvinte au aceeasi radacina greaca „schizo” care inseamna „rupt” in sensul de rupt de lume. Are putini prieteni apropiati si nu leaga prietenii cu usurinta. Nu cauta compania celorlati si prefera activitatile solitare. Nu se destainuie niciodata, sunt personalitati impasibile, tacute, dar extrem de imprevizibile. Recomandabil este sa le respectam nevoia de singuratate si sa le apreciem calitatile ascunse. Nu trebuie sa-i obligam la multa conversatie, dar nici lasati sa se izoleze complet, trebuie doar vizitati din cand in cand.

• Personalitatea anxioasa vorbeste de nelinistile sale ori de cate ori are ocazia, pune raul inainte, isi face griji inutile, munceste mult si este incordata fizic, verifica totul de mai multe ori, este permanent atenta la riscuri, in aparenta pare calma, dar reactioneaza prost in situatii neprevazute. Anxiosul este foarte sensibil la felul in care actioneaza si reactioneaza cei din jurul sau. In nici un caz nu trebuie sa i se reproseze ca se agita degeaba ! Trebuie lasat sa-si expime gandurile pesimiste pentru a si le inlatura. Important este sa nu fie enervat mai mult si sa-l linistiti daca e posibil. Ascultati-l si lasati-l sa-si duca ideea pana la capat. Cu siguranta il veti ajuta sa-si alunge gandurile negre.

• Personalitatea narcisista se caracterizeaza prin faptul ca se iubeste doar pe sine. In mitologia greaca Narcis era un tanar frumos, celebru, insensibil la iubirea altuia. Narcisistul in aparenta are o parere buna despre el, vrea sa fie tratat ca si cum ar fi superior. In realitate are un complex ascuns. Ii seduce pe ceilalti, ii manipuleaza pentru a-si atinge scopul. El este cel mai important, nicidecum dvs. In calitate de coleg nu-i acordati toata atentia, dar nici nu il ignorati. Daca e seful dvs. faceti tot ce puteti sa va obisnuiti cu el si nu il criticati niciodata. Indicat e sa va comportati echilibrat si atunci el va proceda la fel.

• Personalitatea dependenta poate fi considerata o personalitate care nu s-a maturizat, indiferent de varsta sa biologica. Ia cu greu o decizie, are nevoie de o permanenta incurajare a ideilor sale, se adapteaza greu la schimbari. Nu indrazneste sa aiba initiativa ori sa inceapa ceva nou, ii priveste pe ceilalti numai ca pe sefii lui. Uneori se comporta ca un copil extrem de ascultator fata de parintii sai. Daca va este coleg, este foarte bland si apreciaza foarte mult cand este tratat cu respect. Daca ajunge sef, ceea ce se intampla foarte rar, va fi foarte amabil.

• Personalitatea depresiva in orice situatie s-ar afla, vede doar latura negativa a acesteia. Persoana depresiva rade putin sau deloc, are o figura trista si morocanoasa. Se imbraca neglijent, ca si cum ar vrea sa nu placa nimanui. Poate avea tendinta de a lucra mult, sperand ca in acest fel va scapa de tristete si nu se entuziasmeaza niciodata. Daca vreti sa-l ajutati, ajutati-l sa vada partea buna a lucrurilor. Povestiti-i despre o terapie sau metoda care v-a facut sa va simtiti mai bine. Este necesara o mare atentie de a nu fi prins in capcana starilor sale depresive !

• Personalitatile obsesionale sunt extrem de preocupate ca totul sa fie facut ireprosabil, predomina o exagerare a detaliilor, atat de mult incat se pierde din vedere situatia in ansamblul ei. Au calitatea de a fi extrem de constiinciosi. In relatiile cu ceilalti au o personalitate rezervata, sunt niste firi formale si isi exteriorizeaza cu greu emotiile pozitive. Este indicat sa le aratati ca apreciati simtul ordinii, nevoia de a organiza totul, ca va respectati intotdeauna promisiunile si de preferat este sa le incredintati sarcini pe masura puterilor lor. Nu este recomandat sa faceti ironii pe seama maniilor lor, dar nici sa ii coplesiti cu afectiune.

Acestea ar fi doar cateva dintre personalitatile considerate dificile, iar cunoasterea lor ne poate ajuta sa intelegem motivele atitudinii unor persoane fata de noi la un moment dat. E necesar sa le intelegem, sa constientizam ca nici noi nu suntem perfecti si sa ne adaptam. Cu timpul vom avea o viziune mult mai clara despre ei si de ce nu, despre noi...

Mihaela-Theodora Popescu

http://www.infoterapii.ro/modules/news/article.php?storyid=99
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Daiana Dum Apr 04 2010, 07:59

8 pasi siguri care te salveaza de la nefericire!

http://www.feminis.ro/feminis-cariera/cariera/7-pasi-siguri-care-te-salveaza-de-la-nefericire-8437

Ne purtam, de multe ori, de parca ar putea exista cativa pasi pe care sa ii putem repeta si care sa ne aduca, de fiecare data, succesul. De parca ne-am putea purta cu propria viata la fel cum ne purtam cu rufele pe care le spalam la masina: adaugam tot ce e nevoie, apasam pe un buton, asteptam -mai putin sau mai mult, in functie de program- si gata, avem rufe proaspat spalate. Din pacate nu exista un astfel de program. Exista, in schimb, mai multe feluri prin care putem tine nefericirea departe de noi!

In fiecare lucru pe care ni-l dorim, in vacanta de o saptamana in Tenerife, in promovarea pe care o visam zi si noapte, intr-un barbat frumos, intr-o mostenire neasteptata. In toate ne cautam fericirea. Ne preocupa cum am putea sa ne bucuram mai mult de fiecare moment si cum ne-am putea transforma in persoane care sa se simta vii si sa invete cum sa vibram de bucurie in fiece zi!

Putem invata sa ne conducem viata astfel incat sa renuntam la cat mai multe din lucrurile care ne fac nefericiti si descoperind, in acelasi timp, de a ne bucura de fiecare moment!

Nu analiza excesiv viata! Consiliere psihologica - Pagina 4 981249

Ni se intampla si mie si tie sa ne complicam viata, gandindu-ne prea mult la fiecare eveniment care are loc si la fiecare actiune sau gest de-al nostru sau de-al altora. Nu putem dormi noaptea incercand sa despicam in cat mai multe firicele fiecare intamplare.
De fapt, nu facem decat sa nu ne dam seama cat de multe bucurii pot exista in cele mai mici placeri si in cele mai marunte evenimente! Alegem sa ignoram ceea ce este important -surasul omului drag sau clipele petrecute alaturi de familie si prietenii de-o viata- si ne concentram toata atentia pe ceva care nu conteaza la fel de mult.

Nicio zi fara un zambet!

Sa nu te gandesti ca ne-ar placea sa te intalnim pe strada si sa te vedem cu un zambet fals, profesional, pe buze sau cu un rictus a la The Joker! Expertii in dezvoltare personala sustin ca efectul pe care buna dispozitie a unei persoane il are asupra celor din jurul sau este rapid si foarte eficace! Te simti si tu mai bine si, chiar daca nu iti va veni usor sa te mobilizezi si sa fii mai zambitor decat poate ti-ar veni, vei vedea ca aceasta atitudine da roade!

De ce te-ar preocupa viata altora?

Ai dreptate, e fratele/ sora/ prietena ta si iti pasa foarte mult ce se intampla cu el/ea, fie ca e vorba de depresia prin care trece dupa o despartire, fie de stresul pe care locul de munca i-l cauzeaza, fie de neplacerile cu banii sau cu cel care i-a inchiriat apartamentul. Dar asta nu inseamna sa te neglijezi pe tine sau, si mai grav, sa incepi sa fii mai degraba un judecator al celor din jur decat un prieten! Traieste-ti viata din plin si lasa-i si pe ceilalti sa faca acelasi lucru!

Exercitiu de apreciere!

Invata sa ii apreciezi pe cei din jurul tau, sa le vezi calitatile si sa le respecti convingerile. Nu e deloc greu sa ne placa oameni cu preocupari sau caractere asemanatoare cu ale noastre, adevarata provocare este sa ii apreciem pe cei diferiti! Vei invata, astfel, sa fii mult mai deschis la minte si sa accepti schimbarile mult mai usor!

Greutatile te calesc!

Fiecare lucru pe care ti-l doresti si pentru care trebuie sa muncesti si sa intalnesti obstacole te va invata mult mai multe decat ar face-o un lucru pe care l-ai obtinut cu usurinta. Astfel ai invatat sa te descurci in orice situatie si sa faci fata cu succes oricarei provocari!

Nu lua prea multe lucruri in serios!

S-ar putea ca unele lucruri ca bolile si somajul, ba chiar si dezamagirile din dragoste, sa fie extrem de serioase si sa le resimti ca pe niste adevarate lovituri unoeri. Dar nu exista niciun motiv pentru care tu nu te-ai comporta ca o persoana cu simtul umorului si care le arata celor din jur ca se poate trece prin dificultati si cu zambetul pe buze.

Invata sa nu judeci!

E extrem de important sa ajungi sa nu ii mai judeci atat de aspru pe cei din jur si sa nu te mai judeci nici pe tine atat de dur! Viata nu asteapta ca tu sa iti inchei socotelile, ea trece pe langa tine!

Azi va fi o zi superba. De ce? Pentru ca asa vrei tu!

Propune-ti incade cand mergi seara la culcare ca vei face astfel incat ziua de maine sa fie una care sa iti aduca cel putin o bucurie si ca va fi mult mai buna decat a fost cea de azi. Fie ca alegi sa iti faci o mica placere in fiecare dimineata si ca te trezesti cu gandul la o ceasca de cafea tare aromata -cu care gastrita mea nu e mereu de acord-sau cu gandul la un mic croissant pe care ti-l vei permite desi esti la dieta, ziua ta poate incepe pe cat de bine iti doresti tu! Pune-ti ca sonerie melodia care iti place cel mai mult, umple-ti mp3 player-ul de melodii care te indeamna la dans! Propune-ti sa iti faci ziua mai frumoasa si asa va fi! Cum ti-ai inceput dimineata?
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de ankuzza Dum Apr 04 2010, 08:19

Andrela a scris:
vdaiana a scris:
"Atac de panica" inseamna aparitia brusca a sentimentului de frica, acompaniat de semne si simptome fizice si psihologice si de teama de o urmare grava, cum ar fi un atac de cord. Frecventa atacurilor de panica variaza de la cateva pe luna, la cateva pe zi.
eu aveam un singur lucru in minte in momentele alea: "cancer de colon" :pfoa:
din ce citesc mai mult, cu atat sunt mai sigura ca alea de fapt erau atacuri de panica si la mine....

Andrela, acum ceva ani si eu am patit ceva asemanator,..doctorii nu`mi dadeau de cap cu nimic..eu eram sigura ca am o lipsa f mare de calciu...de fapt erau atacuri...ce ma inspaimanta?doctorii nostrii nu au stiut sa imi puna NICI Un diagnostic, am ramas in aer asa..noroc cu internetul..,si apoi f multa vointa si chin si amscapat...pacat ca au revenit acum odara cu minunata mea boala de ficat sau stomac, ce`o fi ea :(

mi`e groaza s`o iau de la capat
ankuzza
ankuzza
Membru Fondator
Membru Fondator

Data de inscriere : 17/09/2008

Numarul mesajelor : 1404
Data nasterii : 27/05/1987
Varsta : 36
Localizare : Ploiesti sa traiesti!

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de alexandrina Vin Apr 09 2010, 10:48

Admir foarte mult studentii de psihologie deoarece aceasta facultate era pe lista mea de preferinte...nu am citit foarte multe lucruri de pe acest forum deoarece doar in aceasta seara am dat de el...din putinele lucruri pe care le-am citit mi s-a parut foarte interesant...si nu stiu daca ati dezbatut si despre problema geloziei...la mine aceasta este o problema si as vrea sa ma vindec de ea...daca m poate cineva ajuta...as mai avea si alte pb legate de increderea in mine si etc

alexandrina
Roz
Roz

Data de inscriere : 09/04/2010

Numarul mesajelor : 1
Data nasterii : 08/02/1990
Varsta : 34

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Daiana Vin Apr 09 2010, 22:27

bine ai venit, alexandrina, speram sa-ti placa la noi Consiliere psihologica - Pagina 4 633654

uite aici s-a inceput o discutie despre gelozie
https://forumulroz.forumgratuit.ro/love-f16/gelozia-t1413.htm
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Daiana Sam Apr 10 2010, 04:04

Andrela a scris:ce mail am primit pe grupu de psihologie Consiliere psihologica - Pagina 4 61427 Consiliere psihologica - Pagina 4 353162 Consiliere psihologica - Pagina 4 832400

Oricat de greu ar fi sa recunoastem, fiecare dintre noi are momente in care alunga dragostea din viata lui. Bineinteles, suntem tentati sa intrebam: “ Cum sa alung dragostea? Dragostea este lucrul pe care il doresc cel mai mult in viata, asa ca de ce l-as alunga? “


Ar fi bine insa sa ne facem o autoanaliza si sa vedem daca am facut vreodata unul din lucrurile de mai jos:

* Pretindem ca nimic nu e in neregula atunci cand ceva ne supara cu adevarat.

* Simtim ca iubim pe cineva, dar ii spunem rar acest lucru sau chiar nu-i aratam deloc.

* Nu cerem exact ce ne dorim, deoarece ne temem de un raspuns negativ.

* Ne-ar placea sa petrecem mai mult timp cu persoanele pe care le iubim, dar suntem prea ocupati cu munca si cu alte obligatii.

* Atunci cand cineva ne face un compliment, in loc sa multumim, negam ceea ce spune sau ne straduim sa nu se vada ca suntem de acord cu lauda.

* Ne putem gandi cu usurinta la persoane carora ar trebui sa le scriem sau sa le telefonam, dar nu ajungem sa facem acest lucru.

* Simtim ca nimeni nu ne cunoaste cu adevarat.

* Cand cineva se comporta iubitor fata de noi, ne intrebam oare ce vrea cu adevarat.

* Suntem cel mai aprig critic al propriei personae.

Majoritatea oamenilor se vor regasi in multe din afirmatiile scrise mai sus. Ai putea sa crezi ca faci tot ce poti sa aduci dragostea in viata ta, insa exista un inamic despre care nu stii: acea parte din tine care incearca sa saboteze dragostea din viata ta, te fereste de dragoste sau o respinge.

De unde provine aceasta frica de dragoste? De fiecare data cand am iubit si nu am primit dragoste inapoi, s-a ridicat un zid in jurul inimii inocente si iubitoare, un zid pus acolo in speranta ca ne va proteja data viitoare cand vom fi raniti in relatiile noastre de dragoste sau in cele profesionale.

Redau mai jos un fragment din cartea “How to make love all the time”, de Barbara de Angelis, care ne poate ajuta sa realizam cat de groase sunt zidurile pe care le-am construit in jurul inimii noastre si ce putem face pentru a ne umple viata de iubire si bucurie:
“ Imagineaza-ti o reprezentare a inimii tale, iubitoare, increzatoare si deschisa. Imaginea poate fi o minunata floare deschisa, sau tu insuti copil fiind, sau o culoare lumina minunat colorata. Relaxeaza-te in senzatia ca ai inima deschisa si plina de dragoste. Rememoreaza o vreme de cand erai tanar, cand inima ta era in acest fel. Aminteste-ti cum te simteai sa fii atat de iubitor si sa ai incredere in dragoste.


Acum, aminteste-ti pentru prima data cand ai fost ranit in dragoste si ai pus un zid de protective in jurul inimii tale delicate. Poate ca primul zid a fost pus cand s-a nascut fratele sau sora si tu voiai atentie de la mama, dar ea era prea ocupata sa iubeasca pe altcineva. Poate ca primul zid a fost pus cand taticul tau a plecat de acasa si nu s-a mai intors.


Acum, imagineaza-ti celelalte ziduri din jurul inimii tale, care au impiedicat dragostea ta sa zboare si dragostea altora sa te atinga. Cat de multe ziduri vezi? Cand a fost construit fiecare din acestea? Aminteste-ti ce te-a facut sa iei decizia de a te inchide in tine si a goni dragostea. Poate ca unul din ziduri a fost creat cand copiii din cartier ti-au pus porecle si nu au vrut sa se joace cu tine. Poate te-ai indragostit adolescentin de un baietel care statea langa tine in clasa si care, cand a aflat ca il placi, a ras de tine. O alta lovitura, un alt zid.


Pe masura ce anii au trecut, zidurile s-au adunat unul cate unul in jurul inimii tale, facand tot mai greu sa primesti dragostea si tot mai greu sa o oferi cu libertate. Oare zidurile tale au pe ele etichte de genul : “descoperit ca sotul are o aventura” sau “ tata a parasit-o pe mama” sau “seful m-a dat afara” sau “respins cand am dat intalnire cuiva” ??

Sunt zidurile tale inalte si groase? Exista vreun mod de a trece prin ele? Observa care dintre ziduri sunt mai vechi si care sunt cele mai noi.

Acum, priveste dincolo de toate aceste ziduri si descopera-te pe tine insuti. Imagineaza-te copil fiind, increzator si cu inima deschisa. Cum te simti ascunzandu-te in spatele tuturor acestor ziduri? Singur? Te temi sa iesi afara? Isi doreste o parte din tine ca cineva sa intre si sa descopere ?
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty De ce apar atacurile de panica

Mesaj Scris de Daiana Lun Iun 07 2010, 22:57

De ce apar atacurile de panica

http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/De_ce_apar_atacurile_de_panica_0_273573163.html

Cercetătorii americani au observat că unele modificări ale pH-ului din creier duc la apariţia senzaţiei de frică puternică. De obicei, atacurile de panică se declanşează la persoanele cu o fire anxioasă, tehnicile de relaxare fiind cea mai bună metodă de a depăşi problemele.

Atunci când se produce un atac de panică, persoana afectată se confruntă cu un sentiment subit de frică, i se accelerează bătăile inimii, apare un tremur necontrolat al corpului, transpiraţie abundentă, senzaţia de înec, de vomă, dureri în piept, frisoane şi impresia de moarte iminentă.

Psihologul Lena Rusti spune că o astfel de problemă apare cel mai adesea la persoane cu o structură anxioasă şi care manifestă de obicei dorinţa de deţine controlul asupra realităţii. Frica poate fi trăită încă din copilărie ca o emoţie de bază şi poate exista tendinţa de a elabora constant scenarii anticipative negative cu privire la evenimentele sau la persoanele care fac parte din viaţa lor.

Aciditatea din creier, responsabilă de frică

În general, nivelul pH-ului din creier se menţine la un nivel constant. O scădere sau o creştere a acidităţii poate afecta sever funcţia cerebrală. Astfel, potrivit unui studiu american, modificările de pH se produc uneori şi în sinapsele care conţin nişte proteine care detectează aciditatea şi care stimulează sistemul nervos.

Iar lipsa acestor proteine reduce capacitatea de a răspunde la frica instinctivă sau dobândită în urma unor experienţe traumatizante. Cercetarea explică în parte motivul pentru care unele persoane au o predispoziţie mai mare către atacurile de panică, hipersensibilitatea la aciditatea din creier putându-se moşteni genetic. Această descoperire este un prim pas către a dezvolta un tratament care să inhibe aceste procese neurologice.

Relaxarea este cheia

Un atac de panică aduce cu sine o încordare fizică şi psihică foarte mare, iar cel mai important în astfel de momente este ca persoana respectivă să înveţe să se relaxeze.

„Există diferite tehnici de relaxare pe care persoanele predispuse către atacuri de panică le pot învăţa singure sau cu ajutorul unui specialist. Cel mai la îndemână este să înveţe să respire ritmic pentru a relaxa corpul. Totuşi, intervenţia la nivel fizic nu este suficientă. De aceea, trebuie să învăţăm în primul rând să ne temperăm emoţiile şi să gândim pozitiv", spune psihologul Lena Rusti de la Clinica Mentarex Consult din Bucureşti.
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de dm Lun Oct 15 2012, 11:58

seara buna. am si eu o nelamurire cu mine si sper sa ma ajutati. Am avut 2 -3 ani foarte grei cu facultatea, stres foarte mult asezonat cu multa iarba :)) (m-am lasat de ceva timp), tot felul de probleme, fiind o persoana care pune la suflet mai tot. in fine , dupa marea sesiune de examene din vara anul asta am inceput sa ma simt foarte rau : deliram, ma panicam degeaba, am inceput sa vb tot mai putin cu familia implicit cu cei apropiati, mi se parea cumva ca cineva este in spatele povestii mele, ca sunt urmarit, mi se parea ca tv-ul imi transmitea tot felul de mesaje, memoria si vorbirea la pamant si cumva toate in capul meu sunt dezorganizate. Dupa toate astea mi-am revenit cat de cat,am inceput sa imi schimb modul de viata , sa fac si eu sport, dar persista ideea cu tv-ul si faptul ca atunci cand incep o conversatie ma blochez si uit chestii foarte repede , sunt foarte constient de ce a fost si am ramas cu sec. Ma cunosc destul de bine si nu ma stiam asa , cred ca mi-am pierdut contolul o vreme si sunt foarte speriat de asta. nu as vrea sa cred ca o dau in schizofrenie .....sau in alte cele.....motiv pentru care am nevoie de o explicatie logica .



dm
Roz
Roz

Data de inscriere : 15/10/2012

Numarul mesajelor : 1
Data nasterii : 17/07/1986
Varsta : 37

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Daiana Lun Oct 15 2012, 18:44

din pacate noi nu sintem in domeniu, nu puteam decat sa te indrumam spre specialist



PS: e destul daca postezi o data un mesaj.
Daiana
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 46
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Inanna Mar Oct 16 2012, 01:13

dm, cel mai bine ar fi sa mergi la un psihiatru sa ti se faca o evaluare. multa sanatate!

Inanna
ModerNator
ModerNator

Data de inscriere : 22/09/2008

Numarul mesajelor : 16911
Data nasterii : 10/05/1985
Varsta : 38
Stare de spirit : stam cu capul drept, ne simtit perfect

Sus In jos

Consiliere psihologica - Pagina 4 Empty Re: Consiliere psihologica

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum