Ultimele subiecte
» Chat Box
Dum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Mier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Mier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Sam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Mier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Vin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Vin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Mar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Lun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Sam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Focaccia alla Genovese

In jos

Focaccia alla Genovese

Mesaj Scris de Daiana la data de Sam Iun 05 2010, 07:55

Focaccia a la Laura Adamache

Ingrediente:
* 300 ml apa calduta
* 40 ml ulei
* 1 lingurita zahar
* 460 g faina
* 7 g drojdie uscata (un pliculet)
* 1 lingurita sare

Pt uns si presarat:
* sare semigrunjoasa
* 4 linguri ulei masline
* 4 linguri apa
* cimbru uscat, susan, mix de condimente

In bolul robotului de bucatarie am amestecat apa calduta, uleiul si zaharul. Apoi am adaugat una cate una vreo 10 linguri de faina, pana cand a inceput sa se lege un aluat.
In restul de faina am amestecat drojdia uscata si am adaugat cate o lingura la aluatul in curs de formare.

Spre sfarsit am adaugat sarea si am mai dat cateva vartejuri pana am obtinut un aluat foarte elastic, moale si nu foarte nelipicios.

Am pus hartie de copt in tava de cuptor (31cm*35cm), am uns hartia cu ulei si am trantit in mijloc bila de aluat, pe care am aplatizat-o putin cu mana si am uns-o si deasupra cu ulei.
Trebuie s-o citez pe Laura pt ca e important: "De ce facem acest lucru? Pentru ca, in timp ce creste, aluatul neacoperit formeaza o crusta care nu este deloc indicata in pasul urmator, si anume cand vom intinde focaccia."

Am lasat aluatul la crescut 1 ora in bucatarie la caldura (batea si soarele prin geam), timp in care si-a cam dublat volumul.

Apoi am intins aluatul in tava cu mainile si pe toata suprafata am facut adancituri cu degetele (atingand fundul tavii).
Am presarat cu sare semigrunjoasa si am lasat aluatul sa se odihneasca 15 minute.

Dupa 15 min am uns focaccia cu cele 4 linguri de ulei amestecate cu 4 linguri de apa.
Am presarat o parte cu cimbru uscat, mijlocul cu susan si restul cu amestec de condimente (din alea pt gratar, ca erau la indemana), dupa care am mai lasat focaccia sa creasca timp de 30 de minute.

Apoi am copt focaccia in cuptorul preincalzit timp de 15 min la foc mediu spre mare (asa mi-a iesit corespondenta la 220 de grade) si s-a cam ars pe margini, insa deasupra abia s-a colorat, asa ca mai lasat inca vreo 5-10 min la foc minim.

Impresii personale: la cat e de laudata pe net, ma asteptam la ceva deosebit, desi ma gandeam ca de fapt e aluat de paine. Asta a si iesit, o paine intinsa si subtire.
"Painea" asta e mai gustoasa decat unele feluri de paine din comert, blatul a crescut foarte fain, s-a copt bine si e foarte elastic.
Faptul ca s-a ars la fund nu-i strica gustul pt ca se pot da jos cu cutitul portiunile prea prajite.
E prea sarata cu sarea presarata deasupra. Bine ca au ramas intregi granulele de sare (ca pe cornuri) si se pot indeparta.
Aroma de cimbru abia se simte, la fel si cel de condimente e foarte-foarte slab, desi am crezut ca am pus suficient.
Una peste alta FOCACCIA o trec la "am incercat si asta".


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Ultima editare efectuata de catre Daiana in Sam Iun 05 2010, 10:47, editata de 2 ori

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 41
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Focaccia alla Genovese

Mesaj Scris de Dianka la data de Sam Iun 05 2010, 08:36

Vai deci cat am stat in Italia nu era zi sa nu mananc focaccia cu rozmarin, o adooooooooor
Cred ca cu alte condimente nu mi-ar placea ranjet .
avatar
Dianka
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5802
Data nasterii : 25/02/1986
Varsta : 32
Localizare : Brasov
Stare de spirit : Roz

Sus In jos

Re: Focaccia alla Genovese

Mesaj Scris de Daiana la data de Sam Iun 05 2010, 08:57

am folosit alte condimente pt ca n-am avut rozmarin siiii nici nu ma incanta ideea de a manca rozmarin, imi place doar mirosul.

_________________________________________________
"Toata nefericirea umana provine din a nu accepta realitatea exact asa cum este." ~ Buddha
"ca si cum i-ai zice unei sticle de pepsi de 2 l, in care ai turnat o cutie intreaga de mentos, sa nu faca spume" ~ by bibi

Don't make important decisions in anger: you can always tell a person to go to hell tomorrow~Paulo Coelho
Daiana's Kitchen
avatar
Daiana
ADMINISTRATOR ROZ
ADMINISTRATOR ROZ

Data de inscriere : 16/09/2008

Numarul mesajelor : 43790
Data nasterii : 07/12/1977
Varsta : 41
Localizare : Temesvar :)
Stare de spirit : gone out! be back someday.

http://testdaiana1.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Focaccia alla Genovese

Mesaj Scris de Dianka la data de Sam Iun 05 2010, 09:13

Fiecare cu gusturile sale .
avatar
Dianka
Membru V.I.P
Membru V.I.P

Data de inscriere : 13/09/2009

Numarul mesajelor : 5802
Data nasterii : 25/02/1986
Varsta : 32
Localizare : Brasov
Stare de spirit : Roz

Sus In jos

Re: Focaccia alla Genovese

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum