Forumul Roz
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Chat Box
Frigiderul poate ucide? EmptyDum Apr 17 2016, 04:11 Scris de irene_d

» materiale la metru pentru idei frumoase
Frigiderul poate ucide? EmptyMier Dec 17 2014, 03:17 Scris de arabelaa

» Creme de fata, de ochi...
Frigiderul poate ucide? EmptyMier Noi 26 2014, 22:28 Scris de greeneyes

» Shop 'till you drop - Cumparaturi online
Frigiderul poate ucide? EmptySam Noi 01 2014, 22:24 Scris de westie21

» rinoplastie
Frigiderul poate ucide? EmptyMier Oct 08 2014, 00:57 Scris de Clauditza

» Medic estetician bun
Frigiderul poate ucide? EmptyVin Sept 26 2014, 01:52 Scris de Clauditza

» marirea sanilor cu physiobust
Frigiderul poate ucide? EmptyVin Sept 26 2014, 00:54 Scris de Clauditza

» rochia mea de mireasa
Frigiderul poate ucide? EmptyMar Sept 16 2014, 22:42 Scris de irene_d

» fund bombat...:">
Frigiderul poate ucide? EmptyLun Iul 28 2014, 22:37 Scris de Clauditza

» lucruri de care nu mai ai nevoie
Frigiderul poate ucide? EmptySam Iul 12 2014, 00:58 Scris de Elena20

DecoArtis



Parteneri









Frigiderul poate ucide?

In jos

Frigiderul poate ucide? Empty Frigiderul poate ucide?

Mesaj Scris de Paco Sam Noi 05 2011, 05:25

Frigiderul poate ucide? Ce reguli trebuie respectate pentru a ne feri de bolile provocate de alimente

Deşi frigiderul pare locul ideal pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor, acesta poate fi de fapt locul în care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocând boli grave.

Frigiderul poate ucide? Frigider-shutterstock

Conform unui studiu realizat de Agenţia de Standarde Alimentare, un milion de britanici suferă de boli cauzate de infecţiile alimentare, 20 de mii dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar 500 de persoane mor din pricina consumării mâncărurilor infestate, informează Daily Mail.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care Salmonela, E.coli şi listeria.

Institutul de Infecţii şi Sănătate Globală din cadrul Universităţii din Liverpool a elaborat o serie de sfaturi pentru consumatori, care să îi ferească pe aceştia de bolile provocate de numeroasele bacterii din frigider.

* Carnea nu trebuie pusă pe rafturile de sus ale frigiderelor, susţine profesorul Tom Humphrey de la Universitatea din Liverpool, deoarece otrăvirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse:

"Una dintre cauzele majore ale otrăvirii este amestecul de alimente contaminate. Un exemplu ar fi puiul crud, contaminat cu o bacterie posibil fatală, campilobacteria, care este aşezat într-un raft superior, lângă o salată. În timp ce puiul este gătit, iar bacteria este eliminată prin acest lucru, salata este consumată crudă", a declarat profesorul Humphrey.

* Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat.
Profesorul Humphrey îi încurajează pe oameni să păstreze brânza în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider:

"Contaminarea se întâmplă instantaneu şi, cu cât mai multe alimente sunt infestate, cu atât şansele de a vă îmbolnăvi sunt mai mari", precizează specialistul.

* Frigiderele pline sunt periculoase, susţine profesorul Humphrey, care consideră că acestea trebuie să fie curăţate săptămânal.

"Frigiderele trebuie curăţate o dată pe săptămână cu apă foarte caldă şi dezinfectant, dacă doriţi, în timp ce compartimentul cu carne crudă trebuie să fie curăţat o dată la câteva zile şi neapărat când începe să emane un miros", a subliniat el.

* Legumele trebuie spălate înainte de a fi puse într-un compartiment separat în frigider, mai precizează specialistul.

* Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

* Deşi poate avea aspect şi miros plăcut, mâncarea procesată poate fi periculoasă pentru organism dacă este consumată la mai mult de trei zile de la desigilare.

* Alimentele crude pot face mucegai, iar acesta nu se distruge prin gătire. Aruncaţi orice fructe, legume sau produse lactate dacă prezintă urme de mucegai.

sursa: mediafax.ro

Paco
Bebe Roz
Bebe Roz

Data de inscriere : 22/10/2011

Numarul mesajelor : 71
Data nasterii : 29/02/1968
Varsta : 56
Localizare : Craiova

http://www.craiovacenter.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum